Vakantiehuis in Sauerland

Sauerland

Vakantiehuis in Sauerland

Sauerland ligt heel centraal in het zuiden van Westfalen. Het behoort tot de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Je vakantiehuis in Sauerland is daarom zeer gemakkelijk te bereiken, of je nu met de auto, trein of bus komt. Naast goede bereikbaarheid is Sauerland vooral populair door gevarieerde landschappen. Tijdens een vakantie in  Sauerland geniet je van prachtige bergen, rustieke bossen en romantische valleien. De vele kleinere steden en hun vriendelijke inwoners maken het Sauerland tot een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Sauerland scoort met een geweldige mix van natuur, cultuur en een breed scala aan recreatieve activiteiten.

Populaire vakantiehuizen - Sauerland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sauerland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sauerland

Loading...

Sauerland; bergen, grotten en meren

Met een vakantiehuis in Sauerland kun je het landschap met een verscheidenheid aan natuurschoon. Doe dit bijvoorbeeld in “Quellenland”. Rivieren, ontelbare beekjes, vijvers en meren zijn hier terug te vinden. Het bronwater is van een hoge kwaliteit en daarom wordt het ook gebruikt voor het bier in Sauerland. Dit gebied verkennen kan prima met de fiets of te voet. 

Sauerland wordt gekenmerkt door zijn vele bergen. In feite zijn er meer dan 2000 bergen die meer dan 400 meter hoog zijn. Om deze reden is een vakantiehuis in het Sauerland het ideale startpunt voor uitgebreide excursies in de bergachtige natuur.  Het grootste druipsteendoolhof is de “Attahöhle”. Deze grotten zijn ontstaan door miljoenen jaren van erosie. De stalactieten en stalagmieten zijn resultaat van verdamping van kalkrijk water, waarbij het kalk vrijkomt en op de bodem en aan de wanden neer komt en prachtige vormen aanneemt. In Sauerland vind je een van de grootste stuwmeren van Duitsland: de Möhnesse. Dit reservoir biedt alle facetten voor de watersport, evenals een geweldig natuurlijk landschap. Het is ook de thuisbasis van duizenden watervogels.

vakantiehuis in Sauerland

Steden in de omgeving van je vakantiewoning

Ten oosten van Sauerland ligt de stad Brilon. Het is een dichtbevolkte stad met een diepgewortelde traditie en talrijke historische gebouwen. Het stadhuis van Brilon is een van de oudste in Duitsland.

Iserlohn is de grootste stad in de regio. Het mengt het leven in de stad en de natuur met succes. Het is het startpunt van de wandelroute die de stad verbindt met Marsberg (240 km), genaamd Waldroute .

Een van de meest populaire bestemmingen in Sauerland is Willigen. Het herbergt de vijf hoogste bergen in de regio. Deze stad heeft een gevarieerd vrijetijdsprogramma en opwindende evenementen.

Verken de culturele hoogtepunten in het Sauerland

Het Sauerland is niet alleen een paradijs voor actieve vakantiegangers en natuurliefhebbers, ook cultuurliefhebbers zullen zich op hun gemak voelen in een vakantiehuis in Sauerland, want er zijn veel culturele bezienswaardigheden in de buurt. 

De karakteristieke dorpjes met een prachtige vakwerkarchitectuur zijn zeker een bezoekje waard vanuit je vakantiehuis in Duitsland. Eeuwenoude stadscentra, kerken met dure altaren, oude kloosters, burchten en kastelen zijn hier terug te vinden. Er zijn veel kastelen en paleizen. Het kasteel van Altena in de Lenne is een van de mooiste in het hele land en tegenwoordig is het het cultureel centrum van Sauerland. Het grootste kasteel van het gebied is Slot Schnellenberg in Attendorn. Bergop en bergaf, op de fiets beleef je vanuit je vakantiewoning in Sauerland de natuur van dichtbij en dat is in het heuvelachtige Siegerland en het Wittgensteiner berglandschap een ervaring om niet te missen. De Siegerländer Haubergn is uniek voor Europa. Vroeger zorgden houtskoolovens ervoor dat het ijzererts gesmolten werd. Op dit moment zijn er nog enkele in werking.

Vakantiehuis in Sauerland huren

Met een vakantiehuis in Sauerland geniet je van een van de leukste vakantiebestemmingen in Duitsland. Elk vakantiehuis heeft een eigen keuken, badkamer en woonkamer, waardoor je van veel ruimte, luxe en privacy geniet. Onze aanbod in het Sauerland is erg groot, zodat iedereen een vakantiehuis kan vinden op basis van hun individuele behoeften. Wil je je volgende vakantie doorbrengen in de toeristische vestigingen Willingen of Winterberg? Geen probleem, onze vakantiehuizen in Sauerland liggen verspreid over de hele regio. Onze vakantiehuizen in Sauerland zijn ook bijzonder populair bij wintersporters.