Vakantiehuis in Rijnland-Palts

Fietsen in Bernkastel Kues

Vakantiehuis in Rijnland-Palts

Het Rijnland toont zijn schoonheid op een 19.000 vierkante kilometer groot gebied en is daarmee bijna net zo groot als Slovenië. Rijnland-Palts is de meest bosrijke staat van Duitsland - meer dan 42 procent van het gebied is bebost. Het Rijnland en zijn deel van de Eifel zijn perfect voor vakantiegangers die graag de natuur verkennen, met hun honden door het bos lopen of comfortabel onder een boom liggen. Met een vakantiehuis in Rijnland-Palts start je de perfecte actieve vakantie.

Populaire vakantiehuizen - Rijnland-Palts

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rijnland-Palts

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rijnland-Palts

Loading...

Steden in de omgeving van je vakantiehuis

Rijnland-Palts is niet alleen een waardevolle vakantiebestemming in Duitsland voor natuurliefhebbers. In de zonnige federale staat zijn er ook enkele charmante steden waar je een interessante en opwindende vakantie kunt doorbrengen in onze Duitse vakantiehuisjes in Rijnland-Palts.

Wijngaard in Rijnland-Palts

Trier

U kunt ook antieke Italiaanse flair vinden in het Rijnland. Dit is erg handig wanneer u op vakantie bent in een vakantiehuis in de Rijnland-Palts. Omdat Trier niet ver weg is, noemden het tweede Rome en de Romeinen hun grootste metropool ten noorden van de Alpen. Nog steeds bewaard vandaag zijn de Porta Nigra, de keizerlijke baden en de Constantijnse basiliek. Trier is geschikt voor iedereen die enthousiast is over de geschiedenis en de gebouwen uit de oudheid. Maar ook als een bestemming voor gezinnen, is de stad geschikt.

Idar-Oberstein

In de edelsteenstad Idar-Oberstein krijgt u een indrukwekkend inzicht in de geschiedenis van edelsteen- en sieradenverwerking, zoals de stad zich eeuwenlang heeft gewijd aan het ambacht van het maken van sieraden.

Hemelse wijnen

Rijnland-Palts is de thuisbasis van hemelse goede wijnen. Neem deel aan een proeverij! Of ervaar de wijncultuur van de staat in middeleeuwse wijndorpen. Bezoek een van de talloze wijnwinkels of een van de wijnmusea. Volg een rondleiding en maak kennis met de geheimen van de Rijnlandse wijnpers. Het Rijnland is een wijnland! 's Avonds drink je een glas of twee. En met vrienden of familie is een glas wijn een optimale oplossing om te ontspannen of te kletsen.

Cultuur in Rijnland-Palts

Het Rijnland heeft een overvloed aan culturele schatten. De gebouwen van de Romeinen en Kelten getuigen hiervan. Je zou ze absoluut moeten zien! Dat is gemakkelijk met een vakantiehuis met uitzicht op de Eifel. Tussen kastelen en paleizen leer je de geheime trucjes van de meesterbouwers kennen. Nationale musea en monumenten geven je de bewogen geschiedenis van de staat. Kortom: het Rijnland is het perfecte reisidee voor iedereen die pure cultuur en de Eifel wil ervaren. Voor een vakantie in Rijnland-Palts is de beste plek om te verblijven een vakantiehuis in de Eifel.

Overnacht vlakbij Nationaal park Eifel

Een groot deel van het gebied van deze populaire vakantieregio wordt ingenomen door het Nationaal Park Eifel. Het is een paradijs voor alle natuurliefhebbers en ideaal om te ontspannen wandelen en fietsen vanaf je vakantiehuis in Rijnland-Palts. Het nationale park is een natuurreservaat van 110 vierkante kilometer met zeldzame dieren, planten en een wandelroute die je dichter bij de natuur brengt. De Duitse vulkanische weg is daarvoor ideaal! Op 280 kilometer kom je meer te weten over de regio en zijn vulkanen.