Vakantiehuizen in Saksen

Ferienwohnung Sachsen

Vakantiehuizen in Saksen

De hoofdstad Dresden wordt ook wel het “Florence van de Elbe” genoemd. De grote en kleine bruisende steden hebben ieder hun eigen uitstraling. De interessante geschiedenis, rivierdalen en bergmassieven, weiden en bossen, kastelen en burchten, landgoederen en herenhuizen geven een unieke tint aan de plaatsen. Het Elbe zandsteengebergte heeft spectaculaire rotsformaties en dit zorgt voor bizarre natuurvormen. De rivier de Elbe stroomt centraal door het gebied. Het grootste deel van de Sächsische Schweiz is een nationaal park. Voor cultuur kunt je naar het schilderachtige Vogtland waar al eeuwenlang muziekinstrumenten worden gebouwd. Liefhebbers van mooie muziek en prachtige landschappen zullen het hier zeker vinden wat ze zoeken.

Populaire vakantiehuizen - Saksen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Saksen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Saksen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Saksen

Loading...

De omgeving

Ook in de omgeving van je vakantiewoning in Sachsen kun je genieten van veelzijdigheid. Naast prachtige landschappen nemen kunst en cultuur en eeuwenoude tradities een belangrijke plaats in. Verschillende theater- en muziekproducties, belangrijke festivals, musea en tentoonstellingen zijn wereldberoemd. Er worden hier unieke handwerkkunsten uitgeoefend, zoals houtsnijkunst in het Erzgebergte, het maken van muziekinstrumenten in Vogtland, porselein in Meissen, textiel in Plauen en horloges in Glashütte. Daarnaast kun je ook genieten van prachtige natuur met massieve bergketens, schilderachtige dalen en meren. Deze maken je vakantie helemaal compleet.

Het Erzgebergte

Al ruim honderd jaar wordt in de omgeving van dit bosrijke middelgebergte zilvererts gewonnen en daarom dankt het zijn naam hieraan. De rijkdom die hierdoor is ontstaan is terug te zien in de bergstadjes Annaberg-Buchholz, Schneeberg en Freiberg. Bezienswaardigheden langs de “Silberstrasse” zijn onder andere: historische molens, koperfabrieken, tentoonstellingsmijnen, maar ook de eerste rekenschool van Adam Ries. Boek je vakantiewoning in de omgeving en bewonder dit alles.

Oberlausitz

5000 km. aan wandelpaden lopen dwars door de Oberlausitz in het noordoosten van Sachsen. Er zijn meer dan 1000 dijken in het Oberlausitzer heide- en dijkenlandschap, om deze reden wordt het ook wel het “land van de 1000 zeeën” genoemd. Een deel van dit gebied is biosferenreservaat van UNESCO.

Vogtland

“Plauner Spitzen” is het gebied in het middelgebergtegebied rond Plauen en het Göltzsch-dal en het is wereldberoemd. De steden Markneu-kirchen en Klingenthal zijn al meer dan 300 jaar bekend. Dit komt door de bouw van eersteklas muziekinstrumenten.

Saksische Elbland

Rondom Dresden zijn gevarieerde plekken die je kunt bezichtigen, zoals weidse riviergebieden, lieflijke parken, tuinen en wijnbergen, prachtige kastelen en burchten. De met druiven bedekte hellingen van Lössnitz, Schloss Moritzburg, de beroemde porseleinstad Meissen, dijken en uitgestrekte bossen zijn ook zeker de moeite waard. Het Saksische Elbland werd door Karl May gebruikt voor zijn boeken. Het was een bron van inspiratie. Zijn boeken behoren nu tot de meest gelezen boeken van de wereld.

Vakantiehuis in Saksen huren

Je zult moeite hebben met kiezen wanneer je in Sachsen op vakantie wilt, want het ene plekje is nog aantrekkelijker dan het andere. Onze vakantiehuizen in Saksen bevinden zich altijd in een prachtig en veelzijdig landschap. De vakantiehuizen bevinden zich veelal op sprookjesachtige plekjes. Het is een echt wandelparadijs en vanuit je vakantiehuis in Duitsland in het geweldige Saksen kun je prima uitstapjes maken.