Vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern

Witte stranden, oeroude beukenbossen, het grootste merengebied in Duitsland, 2.000 zonuren, 2000 km kustlijn, en prachtige Hanzesteden; dat is Mecklenburg-Vorpommern. De deelstaat in het noordoosten van Duitsland is de ideale bestemming voor waterratten die hun vakantie  in Duitsland aan zee of aan een van de 2.000 meren willen doorbrengen. Maar ook als je liever op het vaste land blijft zit je hier goed.Er zijn 3 nationale parken, 3  UNESCO-biosfeerreservaten en 7 natuurparken. Maar liefst een derde van het landoppervlak bestaat uit beschermde natuur die je perfect te voet of per fiets kunt ontdekken. Als vogelliefhebber ga je naar het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft, het grootste rustgebied voor kraanvogels van Centraal-Europa. Cultuurliefhebbers voelen zich thuis in hoofdstad Schwerin of in de historische Hanzesteden Wismar en Stralsund. Heerlijk tot rust komen én van alles ondernemen, het kan allemaal vlakbij je vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern.

Vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern

Populaire vakantiehuizen - Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Mecklenburg-Vorpommern

Loading...

Eilandhoppen in de Oostzee

Wie behoefte heeft aan ontspanning is op de Oostzee-eilanden aan het juiste adres. Veel van de eilanden bij Mecklenburg-Vorpommeren zijn niet meer dan enkele kilometers breed en, op broedende vogels na, onbewoond. Het schiereiland Darß-Zingst is vanwege de ongerepte natuur erg populair onder kunstenaars.

Bezoek het eiland Usedom

Rügen - Nostalgische charme

Rügen is het grootste eiland en de populairste vakantiebestemming van Mecklenburg-Vorpommern. Wereldberoemd zijn de witte krijtrotsen, die 200 jaar geleden al door de romantische schilder Caspar Friedrich voor eeuwig zijn vastgelegd op het doek. De krijtrotsen liggen in het Nationaal Park Jasmund, het kleinste nationale park van Duitsland die goed te bereiken is vanaf je vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern. Hier vind je ook de meer dan 700 jaar oude, door UNESCO beschermde beukenbossen. Het park verken je het beste over de 8.5 km lange wandelroute, vanwaar je uitzicht hebt over de krijtrotsen, groene beukenbossen en de zee.

Ook de schrijver Thomas Mann en de Duitse kanselier Bismarck kwamen al graag op Rügen. Dat het hier destijds een en al luxe was, is nog altijd te merken in de badplaatsen met chique hotels en nostalgische charme. Nog nostalgischer is de Rasende Roland, een meer dan 100 jaar oude smalspoorbaan, die de vakantiegangers met een snelheid van 30 kilometer per uur direct naar de verschillende zeebaden op het eiland brengt.

Mecklenburgische Seenplatte

Usedom - Op één na grootste eiland van Duitsland

Breng tijdens je vakantie ook een bezoek aan Usedom, het op één na grootste eiland van Duitsland, vanaf je vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern. 42 km strand met fijn, wit zand, vijf pieren, behouden gebleven badplaatsarchitectuur en natuurlandschappen met 200 km fietspaden en 400 km wandelpaden wachten hier op je. De historische badplaatsen Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin nemen bezoekers mee op een reis naar de begintijd van de badplaatscultuur van de 19e eeuw.

Ultiem genieten in een waterrijk paradijs

Nergens in Duitsland vind je zoveel water als in Mecklenburg-Vorpommern. Het is het grootste aaneengesloten watergebied van Midden-Europa. Alleen de Oostzee heeft al 1.900 km aan kustlengte en daarnaast zijn er nog ca. 2.000 meren die je uitnodigen om het land op een andere manier te ontdekken tijdens je overnachting in Duitsland.

Ideaal voor watersporters

Mecklenburg-Vorpommern is een paradijs voor watersporters: ga kanoën op de ‘Amazone van het noorden’, maak een zeiltocht op de Müritz of kies voor een motorbootvakantie en vaar van Berlijn naar Schwerin. Zin in nog meer wateractie? De kuststreek is de ideale plek om te wind- of kitesurfen, wakeboarden en stand-up paddeling. Geniet van dit paradijs vanuit je vakantiehuis in Mecklenburg- Vorpommern.

Het grootste binnenmeer van Duitsland is de Mecklenburgische Seenplatte

De Mecklenburgische Seenplatte is een unieke regio met een zeer divers landschap door de uitgestrekte bossen, heuvels, moerassen en een groot aantal rivieren en meren. In het hart hiervan ligt de Müritz, het grootste binnenmeer van Duitsland, dat wordt omringd door het bosrijke Nationaal Park Müritz dat tevens broedgebied is voor veel bijna uitgestorven vogels. Van daaruit vertakt zich het waterlandschap in alle windrichtingen in de deelstaat.

Terug in de tijd in de Hanzesteden

De straten en steegjes van de Hanzesteden worden gekenmerkt door rode baksteen Je waant je je weer even in de Middeleeuwen tijdens een bezoek vanaf je vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern. Nergens zijn de sporen van de machtige kooplui van de Hanze in de 14e eeuw zo goed voelbaar als in de historische centra van Wismar en Stralsund (beiden UNESCO-Werelderfgoed). Reusachtige gotische baksteenkerken, gevelhuizen, pakhuizen en schitterende stadhuizen herinneren aan de rijkdom van die tijd.

Verken de onderwaterwereld en de stadshaven

De grote liefde van de oude Hanzesteden voor de zee is terug te zien in het Ozeaneum in Stralsund. Hier leer je de onderwaterwereld goed kennen en reis je via de Oostzee, Noordzee en Atlantische Oceaan naar de Poolzee.

Ook in de stad Rostock speelt water een grote rol. De stadshaven vormt het maritieme hart van de stad. En hoewel er niet meer zoveel zeelui op de kades te vinden zijn als vroeger, zorgt de haven nog altijd voor een karakteristieke sfeer. Hier vinden ook grote evenementen plaats, zoals de Hanse Sail. Tijdens het volksfeest in augustus paraderen ruim 300 grote en traditionele zeilboten, windjammers, cruiseschepen, veerboten, schoeners, oldtimers en andere zeeschepen voor een enthousiast publiek.

Sprookjeskastelen

Prinses zijn voor één dag, wie wil dat nou niet? In Mecklenburg-Vorpommern vind je ruim 2.000 kastelen en herenhuizen die herinneren aan het adellijke verleden. Ze zijn omgetoverd tot chique restaurant , stijlvol kasteelhotel of als decor voor concerten. Hierdoor zijn ze bijna allemaal toegankelijk voor publiek.

Slot Schwerin

Een hoogtepunt is het Slot Schwerin, dat diende als de hoofdresidentie van de groothertogen van Mecklenburg-Schwerin. Met ontelbare torens, koepels en vleugels weerspiegelt het romantische sprookjeskasteel in het meer van Schwerin.

Slot Ludwigslust

Bezoek ook het slot Ludwigslust, voor een sterk staaltje gezichtsbedrog. Spiegels verdubbelen gouden Korinthische zuilen, kristallen kroonkandelaars en een versierd plafond. Maar trap er niet in. Veel decoraties aan de wanden en plafonds zijn niet gemaakt van gestukadoord gips of hout, maar van papier-maché. Dit wordt 'Ludwigsluster Carton' genoemd. Zie jij het verschil? Na je bezoek vanaf je vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern ontspan je tijdens een wandeling door het prachtige kasteelpark.