Vakantiehuis in Rome

Rome heeft geen introductie nodig. Iedereen moet ten minste één keer in zijn leven Rome in de regio Lazio bezocht hebben. Deze prachtige stad met ongeveer een miljoen inwoners is een van de mooiste steden ter wereld. Waar je ook bent in Rome, want je bent omringd door enorme en monumentale antieke kerken, basilieken, renaissancepaleizen, bruggen, barokke fonteinen. Tot de beroemdste bezienswaardigheden behoren het Colosseum, het Pantheon, Forum Romanum en de onafhankelijke staat van het Vaticaan. De vakantiehuizen in Lazio zijn erg authentiek en ideaal om Rome te verkennen. Met zo'n appartement of vakantiehuis in Rome ontdek je de stad pas echt als een local!

vakantiehuis in rome bij het colosseum

Populaire vakantiehuizen - Rome

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rome

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Rome

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rome

Loading...

Bezienswaardigheden

Nadat je het vakantiehuis in Rome hebt gevonden en het kader van je vakantie hiermee geregeld is, kun je je verheugen op de vele belevenissen die op je wachten. Alleen al in Rome komt er geen einde aan alle bezienswaardigheden: de Sint-Pietersbasiliek, het Sint-Pietersplein, het Forum Romanum, het Colosseum, de Trevifontein en het leven rondom de Spaanse Trappen.

Het romantische Rome

Romantische vakanties in Rome: Rome is een van de oudste steden van Europa. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze ongeveer miljoen stad is een grote attractie voor toeristen van over de hele wereld. Het is ook een goede tip voor een romantische vakantie in Italië in twee. Rome is charmant, zelfs 's nachts, wanneer je een prachtig uitzicht hebt op de smalle, kromme gangpaden verlicht door kleine lichten en lampen.

Spiritueel gericht Vaticaan

Wanneer je op een romantische vakantie in Italië gaat, zul je zeker ook het Vaticaan bezoeken, dat niet meer dan één vierkante kilometer groot is. Het is een internationaal erkende staat met duizend inwoners. In het Vaticaan vind je het beroemdste Svatopetrské-plein met de basiliek van St. Petra. Het is even rijtje schuiven, maar een bezoek aan Sixtijnse kapel is al het wachten waard! Het hele grondgebied van de stad is omgeven door muren

Vakantiehuis in Rome huren, midden in de stad

De dag begint met een espresso in de vakantiewoning in Rome. Op je terras beslis je wat de dag je gaat brengen. Na het ontbijt wandel je zo het historische centrum in. Goede wandelschoenen zijn vereist hier, want er is ontzettend veel te zien. Ga terug in de tijd van de Romeinen in het Colosseum. Neem plaats op de tribune en in gedachten komen de gladiatoren voorbij. Het museum in het Colosseum geeft weer hoe het gebruikt werd en laat opgravingen zien. Daarna is het hoog tijd voor een Italiaans ijsje en rust je even uit in het gras.

De middag kun je invullen met het struinen door de winkelstraten en langs het water. Plof neer op één van de vele terrasjes en geniet van een glaasje wijn. Na een drukke dag is het heerlijk thuiskomen in uw vakantiehuis of appartement in Rome. Geniet van het avondzonnetje. Het diner bereidt je zelf in de goed uitgeruste keuken of ga je toch liever een hapje eten in het centrum? Alles is mogelijk wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Rome.