Vakantiehuis op de Veluwe

Bossen, heidevelden, stuizand, beekjes; De Veluwe heeft het allemaal! Buiten de prachtige natuur zijn er ook veel culturele attracties: musea, historische stadjes,... Veel inwoners pleiten dat de Veluwe staat voor avontuur, ontspanning en actief zijn. Genoeg redenen om dit gebied te gaan verkennen met een vakantiehuis op de Veluwe en weergaloos te genieten van de omgeving. Gelderland en de Veluwe worden vaak samen genoemd. Eindeloze bossen, moerassen en grote zandduinen zijn typerend voor dit gebied. Als je een liefhebber bent van de natuur is de Veluwe zeker een bezoek waard.

vakantiehuis op de Veluwe

Populaire vakantiehuizen - Veluwe

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Veluwe

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Veluwe

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Veluwe

Loading...

Wat te doen op de Veluwe?

Als je op de Veluwe verblijft in een vakantiewoning, dan moet je op zijn minst 1 dag besteden in het nationale park de Hoge Veluwe. Dit is een van de grootste nationale parken die in Nederland ligt. Het ligt er een beetje aan hoever jouw vakantiehuis op de Veluwe van het Nationale Park ligt, maar je kunt het gebied met de auto en met de fiets bezoeken. 

De verschillende dierenparken en musea maken dit ook de ideale bestemming voor een gezinsvakantie. Er zijn genoeg activiteiten om je bezig te houden tijdens je vakantie in Nederland:

  • Maak een huifkartocht over de Veluwe

  • Bezoek Burgers' zoo

  • Bezoek het Kröller Müller Museum

  • Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum

vakantiewoning op de Veluwe

Op verkenning in de natuur

Het mooiste uitzicht op het al het natuurschoon heb je vanaf uitkijktoren Kootwijk. Vanaf deze houten uitkijktoren in Kootwijk kun je Apeldoorn zien liggen. Een bezoek aan deze toren is zeker een aanrader wanneer je het mooie Veluwe vanuit een prachtig perspectief wilt zien. Ook de Schaapskooi in Ermelo met bijbehorende Schapenkudde is zeker een aanrader tijdens een gezinsvakantie op de Veluwe. Pak de fiets en vervolg je route langs de heidevelden naar de schaapskooi, in augustus staan deze in bloei. Maar een bezoek in de lente is ook zeker een aanrader. Wellicht spot je dan wel een pasgeboren lammetje!

Nationaal Park de Veluwezoom bestaat uit 5000 hectare gebied. De Veluwezoom ligt relatief hoog, tot 110 meter, en heeft een landschap van stuwwallen die kenmerkend zijn voor het nationaal park. Tijdens een wandeling vanaf je vakantiehuis op de Veluwe zie je vast Schotse hooglanders en IJslandse pony's. Naast wandelroutes zijn er ook diverse fiets- of mountainbikeroutes die het proberen waard zijn.

Nationaal park de Hoge Veluwe is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het park is bijna niet toegankelijk met de auto, dus heb je een garantie op een rustige natuurbeleving. Ga kilometers wandelen vanaf je vakantiewoning, ga fietsen of breng een bezoek aan meerdere musea, zoals het Kröller-Müller Museum of Natuurmuseum Museonder. 

Het Kootwijkerzand is een stijfzandgebied met mos op de Veluwe. Het gebied wordt omgeven door dikke dennenbomen. Tussendoor lopen volop wandel- en fietspaden. Het gebied is 700 hectare groot en daarmee een van de grootste stuifzandgebieden van Europa.

Vakantiehuis op de Veluwe huren

Een vakantiewoning op de Veluwe is de uitvalsbasis die je nodig hebt. In de ochtend ontbijt je in de tuin met vogelgezang op de achtergrond. In de middag maak je een wandeling met het gezin door het natuurschoon. In de avonduren rust je uit in je knusse, comfortabele vakantiehuis en vermaak je je met gezelschapspellen of wellnessfaciliteiten. Zo is een huisje voor jong en oud de perfecte accommodatie voor je vakantie op de Veluwe. Zo hebben we vakantiehuizen in Nederland in deze natuurlijke omgeving met een sauna, open haard of een jacuzzi, zodat je na een dagje uit in de natuur heerlijk kunt ontspannen. Sommige huisjes hebben zelfs een omheinde tuin, waardoor je hond ook van de Veluwse natuur kan genieten. Ook in de winter geniet je met zo'n vakantiewoning. Want zeg nu zelf; je overnacht dan liever in een luxe warme woning dan in een ongezellige koude caravan, toch?