Vakantiehuis in Noord-Brabant

De naam Brabant is afgeleid van "brac bant"; dat staat voor een moerassige, woeste streek. In de loop der tijd heeft het woeste en onherbergzame landschap plaatsgemaakt voor prachtige natuurgebieden, gezelligheid en een Bourgondische inslag. Je vind hier vlakbij je vakantiehuis in Noord-Brabant altijd grote, interessante steden en topattracties. In een vakantiehuis in Nederland, met name Noord-Brabant, beleef je altijd een gezellige vakantie! De regio kan gemakkelijk per auto worden bereikt en is daarom bijzonder geschikt voor toeristen die met kleine kinderen en huisdieren op vakantie willen. 

vakantiehuis Noord Brabant

Populaire vakantiehuizen - Noord-Brabant

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Noord-Brabant

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Noord-Brabant

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Noord-Brabant

Loading...

Wat te doen vanuit je vakantiehuis in Noord-Brabant?

Noord-Brabant is een perfecte bestemming wanneer het gaat om heerlijke vakanties in de natuur. In Nationaal Park De Biesbosch kun je genieten van een prachtige, waterrijke omgeving. Momenteel wordt erg veel aandacht besteed aan attractieve natuurgebieden in Noord-Brabant, zoals Het Groene Woud en de Maashorst. In de buurt van je vakantiehuis in Noord-Brabant ligt er altijd wel een gezellig dorpje in de buurt waar je een bezoek aan kunt brengen. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kun je flinke wandelingen maken door een prachtig en uniek stuifzandgebied. Verspreid over de provincie zijn er veel mooie vakantiehuizen in het gezellige Noord-Brabant te huur.

vakantiehuis Noord Brabant

Bezoek de Efteling of een ander pretpark

Noord-Brabant heeft aardig wat topattracties, die vanuit je vakantiewoning of appartement erg gemakkelijk bereikbaar zijn. Het meest bekende is natuurlijk themapark De Efteling. Dit park biedt, naast een uitgebreid sprookjesbos, enorm veel spectaculaire attracties voor alle leeftijden. In de plaats Hilvarenbeek vind je safaripark de Beekse Bergen. Hier kun je wilde dieren van heel dichtbij bekijken met de auto een bus of zelfs deels te voet. Het park biedt ook een uitgebreid strand- en speelland. In het oosten van Noord-Brabant bevindt zich BillyBird park Hemelrijk, met een uitnodigend zandstrand en grote binnenspeeltuin. Deze zijn gemakkelijk te bereiken vanuit jouw vakantiewoning in Noord-Brabant!

Bezoek Den Bosch

De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant is 's-Hertogenbosch (Den Bosch). De stadskern wordt gesierd door vele fraaie, gothische bouwwerken, sfeervolle speciaalzaken en prima restaurants. Op het grote marktplein bevindt zich een waterput, waar men tegenwoordig overheen kan lopen. Vaar over de prachtige Binnendieze, een waterstelsel dat in vroeger tijden diende om ambachtspanden te bevoorraden. De indrukwekkende Sint-Janskathedraal is ook zeker een bezoek waard. Het wordt beschouwd als het hoogtepunt van de Brabantse gotiek. Wanneer je een vakantiehuis huurt in Noord-Brabant, ga dan zeker eens een dagje naar deze prachtige stad waar zoveel te ontdekken is. Vanuit jouw Nederlandse vakantiehuis in Den-Bosch begint het avontuur pas echt!

Bezoek de Loonse en Drunense Duinen

Liefhebbers van de natuur kunnen zich helemaal uitleven op de Loonse en Drunense Duinen. Vanuit je Nederlandse vakantiehuis in Noord-Brabant kom je bij een stuifzandvlakte met bos. Hier kun je uren wandelen en af en toe uitrusten bij een restaurant. Zande, heide en bossen wisselen elkaar af. Hierdoor wordt een wandeling nooit saai. Er zijn zelfs routes voor mountainbikers en paardrijders.

Beste plekken om te shoppen in Noord-Brabant?

Bezoek vanuit je vakantiehuis een Brabantse stad waar shopliefhebbers hun hart kunnen ophalen! Zo biedt Eindhoven een groot winkelaanbod met diverse  grote ketens en warenhuizen. Daarnaast vind je hier genoeg gezellige marktpleinen, waar je in de zonnige maanden een heerlijk drankje op het terras kunt drinken. Gaat je voorkeur uit naar een karakteristieke stad met boetiekjes en kronkelige winkelstraten? Reis dan af naar Den Bosch, zoals eerder benoemd een echte aanrader voor je vakantie in Noord-Brabant! Of wat dacht je van een dagje Breda of Tilburg? Deze steden bieden genoeg faciliteiten voor een heerlijke shopmiddag. Ook hier kun je pauzeren met een worstenbroodje of koffie met appelgebak in een gezellige lunchroom of café. Kortom: genoeg redenen om een vakantie te boeken naar het veelzijdige Noord-Brabant!

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Noord-Brabant!

Een perfecte gezinsvakantie beleef je in Noord-Brabant, waar alle leeftijden met goede ervaringen thuis zullen komen. Geniet ook van de privé-omgeving van het vakantiehuis of het appartement. De huisjes en appartementen in Noord-Brabant worden tegenwoordig omringd door prachtige natuur en gastvrije inwoners. Met een vakantiehuis in Nederland is er ruimte voor iedereen en de mogelijkheid om samen in de woonkamer of op het terras een fijne tijd te hebben als de zon onder is gegaan. Verblijf in je favoriete vakantiehuis of appartement in Noord-Brabant en geniet met de hele familie van een onvergetelijke vakantie in Nederland!