Vakantiehuis in Noord-Holland

Noord Holland, de provincie tussen het water die zoveel te bieden heeft. Alle elementen die zo kenmerkend zijn voor Nederland, vind je in deze regio: mooie stranden, historische steden en dorpen, water in en om de provincie, bossen met wandel- en fietspaden en in het voorjaar bloeiende bollenvelden. Noord-Holland is een uitstekende combinatie van natuur en cultuur. Nergens anders vind je zulke grote, heerlijke en vredige zandstranden als het noorden van Nederland. De kleurrijke bloemenmarkten en de duinen creëren een uniek achtergrondbeeld. Als je kiest voor vakantie in een vakantiehuis in Noord-Holland kun je reizen langs historische stadjes als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik en rustige dorpjes. Neem de veerboot vanuit Den Helder naar Texel of vanuit Enkhuizen naar Stavoren en Urk. Ook steden zoals Amsterdam of Alkmaar bezoek je gemakkelijk vanaf je vakantiewoning.

Vakantiehuis Noord Holland

Populaire vakantiehuizen - Noord-Holland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Noord-Holland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Noord-Holland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Noord-Holland

Loading...

Vakantiewoning bij het strand in Noord-Holland

Lekker zonnen aan het strand, dan is Noord-Holland de juiste bestemming. Maar liefst 100 van de 300 kilometer kustlijn bestaat uit een mooi breed zandstrand en schitterende duingebieden. De vele gezellige baden in Noord-Holland met hun zomerse paviljoens maken een strandbezoek tot een echt dagje uit voor het hele gezin. Ook buiten het zomerseizoen trekt het strand bezoekers. Begin je strandwandeling vanuit een vakantiehuis in Nederland. Wanneer je in een vakantiehuis aan zee verblijft, geniet je van de heerlijke zilte zeelucht en de stilte aan het water. Maak de mooiste wandelingen over de wadden om vervolgens weer terug te keren in je eigen vakantiehuis in Noord-Holland! In ons aanbod vind je vakantiewoningen direct aan de Noordzeekust of op slechts een paar kilometer rijden.

vakantiehuis in Noord Holland

Waarom een vakantiehuis in Noord-Holland huren?

  1. Vakantiehuizen aan zee en strand

  2. Overnachten vlakbij populaire steden; de Zaanse schans, Amsterdam, Alkmaar & Schagen

  3. Weekendje weg in een luxe villa of knusse vakantiewoning

  4. Uitwaaien op Texel of aan het IJselmeer

Vakantiehuis Noord Holland

Wat te doen in Noord-Holland?

De inwoners van Noord-Holland hebben zo hun eigen gebruiken. De klederdrachten in Volendam en Marken, de rituelen rond de kaasmarkt in Alkmaar, de oeroude gebruiken op de veemarkten, ze maken Noord Holland tot een karakteristiek stukje Nederland. Huur nu een mooi vakantiehuis in Noord-Holland en maak tijdens je vakantie in vakantiehuis in Nederland met het hele gezin een gezellig uitstapje:

  • Artis, dit is de oudste dierentuin van Nederland, gelegen in Amsterdam.

  • Madame Tussaud, dit wassenbeelden museum in Amsterdam brengt je oog in oog met diverse beroemdheden.

  • Keukenhof, in dit bloemenparadijs kan men genieten van talloze bloemen.

  • Zuiderzee museum, dit museum in Enkhuizen gaat over zeven eeuwen Zuiderzeegeschiedenis. Het binnenmuseum toont exposities over de visserij en de strijd tegen het water. In het buitenmuseum kan men wandelen door straatjes van honderd jaar geleden.

  • Nederlands scheepvaartmuseum, nabij Centraal Station Amsterdam

  • Bezoek steden in de omgeving

Vakantiehuizen in Noord Holland

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is niet alleen dat, maar ook een cultureel centrum. Er is een reden dat er elk jaar zo ongelooflijk veel toeristen naar deze stad komen. Dat is niet alleen omdat het veel historische waarde heeft, nee, er valt ook zo ongelooflijk veel te beleven. Vanuit een vakantiehuis in Noord-Holland kun je bijna altijd binnen een uurtje in Amsterdam zijn. Hier kun je dan genieten van musea, heerlijke maaltijden en leuke stadsparkjes. Uiteraard zijn er ook veel uitgaansmogelijkheden waar je de hele avond los kunt gaan. 

Een van de leukste dingen die er te doen zijn in Amsterdam zijn de cruises. Er zijn heel veel cruises in Amsterdam waar je op een boot een rondleiding krijgt. Dit kan in de middag, de avond, met lunch, met brunch of met diner. Zo breng je een dagdeel op het water door onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Daarnaast zijn de vele musea ook hartstikke leuk. Met werken van vele bekende schilders uit Nederland valt er genoeg cultuur op te doen met een vakantiehuis in Noord-Holland.

Den Helder

Den Helder, de gemeente, niet de stad, is de noordelijkste van Noord-Holland. In Den Helder, de stad, niet de gemeente, wordt vaak de boot naar Texel genomen. Zo kreeg het ook eigenlijk de naam van doorvaart plaats en niet meer dan dat. Maar vergis je niet. Den Helder is ook de tijd en moeite waard. In Den Helder vind je veel musea gericht op de zee, zoals het Marinemuseum maar ook het Nationaal Reddingsmuseum. Dat is natuurlijk niet zo gek, maar het is wel heel leuk om daar een aantal uur te genieten en informatie op te doen.

Uiteraard heeft Den Helder ook heel veel wandelpaden langs de kust. Lange wandelingen door de duinen afsluiten bij een heerlijk restaurant. Maar ook korte wandelingen zijn uiteraard mogelijk, leuk om even de hond uit te laten of voor de kinderen.

Haarlem

Deze prachtige historische hoofdstad van Noord-Holland ligt meestal in de schaduw van Amsterdam. Maar ook hier valt veel plezier te beleven. Bijvoorbeeld  het historische hart, de Grote Markt, gelegen naast de Grote Kerk, waar festivals, markten en concerten plaatsvinden. Elke zaterdag en maandag is hier een markt. De grote kerk zelf mag ook niet vergeten worden. Deze gotische kerk uit de 14e eeuw die bliksem en brand heeft overleefd is nog steeds even mooi als die altijd geweest is. 

Voor winkelplezier zit je met een vakantiehuis in Haarlem ook goed. De stad is uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. Antiekmarkten, conceptstores en woonwinkels: Haarlem heeft het allemaal. Ook zijn er veel leuke boetiekjes in de Gouden Straatjes. Wat uniek is aan de Gouden Straatjes is dat de winkels open zijn op zondag én zijn er Shopping Nights, waar je met live muziek, lekker eten én korting kan shoppen tot middernacht.

Alkmaar

Mensen die graag bier drinken zijn helemaal op hun plek in Alkmaar. Die kunnen vast genieten van het Nationaal Biermuseum De Boom. Hier leer je veel over… bier. Maar een vakantiehuis in Alkmaar biedt nog meer dan alleen musea, zo kan je bijvoorbeeld de prachtige middeleeuwse kerk de Grote Sint Laurenskerk of het prachtige stadhuis bezichtigen. 

En dan is er nog de kaasmarkt. Alkmaar staat bekend om haar kaas en dat is niet voor niets. Als je een vakantiehuis in Noord-Holland boekt is het zeker aan te raden om hier eens langs te gaan en de vele kazen te proeven. Deze traditionele kaasmarkt bestaat al sinds 1365 en is een van vier nog bestaande markt van deze soort in heel Nederland. Elke vrijdag in de zomer, tot 22:00, kan je hier op de prijs van kaas afdingen en genieten van deze gele lekkernij. En als je geen genoeg van kaas kan krijgen, dan is het kaasmuseum in Alkmaar ook zeker een aanrader.

Enkhuizen

De haringstad. Enkhuizen is een kleine stad in het oosten van Noord-Holland in het westen van Nederland. Rond de 17e eeuw begon de bloeitijd van Enkhuizen, voornamelijk omdat deze stad de grootste haringvloot van Nederland bezat. Ook telde de stad toen meer inwoners dan het nu doet. Het aanleggen van de afsluitdijk was het begin van het einde voor Enkhuizen als dé haringstad. Maar terwijl de haringvisserij verloren ging, kwam het toerisme op. Vele watersporters komen hier vanwege het vele water dat er te vinden is met een vakantiehuis in Enkhuizen. Daarnaast is de bloemenknollenhandel nog altijd in volle bloei! De prachtige velden die u kent van de foto’s zijn namelijk ook te vinden in Enkhuizen!

Maar een vakantiehuis in Noord-Holland biedt nog veel meer. Zo zijn er ook vele hofjes te vinden waarvan de oudste uit 1395 komt. En mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn, dan kan je uiteraard ook de grachten van Haarlem verkennen met een boottocht. Met deze tochten ga je direct door het stadshart en kan je écht even lekker ontspannen.