Vakantiehuis Drenthe

Vanuit een vakantiehuis in Drenthe ontdek je de regio! In onze comfortabel ingerichte ruime vakantiehuizen in Nederland, ontspan je moeiteloos met jouw hele gezin. Weet je niet precies waar je heen wilt? Drenthe staat garant voor relaxen. De regio heeft schitterende flora en fauna, waar je kunt ontspannen. Puur genieten, zeker als je van rust, ruimte en natuur houdt. Of je je vakantie nu doorbrengt in het binnenland van Nederland of direct op het romantische Noordzeestrand; het wordt hier nooit saai. Dat unieke landschap en de talloze culturele aanbiedingen maken dit gebied een waar vakantieparadijs.

Vakantiehuis in Drenthe

Populaire vakantiehuizen - Drenthe

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Drenthe

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Drenthe

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Drenthe

Loading...

Op vakantie in Drenthe tussen de hunebedden!

Verblijf in een vakantiehuis in Drenthe en ervaar het landelijke karakter en de opmerkelijke historische overblijfselen maken Deze regio tot een geliefd vakantiegebied. Er zijn vele beschermde natuurgebieden. Tevens is Drenthe dé provincie voor prachtige fietstochten. De provincie staat bekend om de aanwezigheid van hunebedden, met name die in de gemeenten Borger, waar het grootste hunebed van Nederland te bewonderen is, en Emmen. De stenen reuzen, die over de hele Hondsrug te vinden zijn, hebben altijd al een vaste plaats in het Drenthese landschap. Met een vakantiehuis in Drenthe kun je ze meteen even bezoeken!

4 redenen om een vakantiehuis in Drenthe te huren

 • Ideaal voor natuurliefhebbers door het landelijke karakter

 • Dichtbij Coevorden, Meppel, Hoogeveen en Emmen

 • Bezoek Noorder Dierenpark

 • Bekijk de beroemde hunebedden

Geweldige natuur rondom je vakantiewoning!

Drenthe is één van de populairste provincies voor korte én lange vakantiehuis in Nederland. Wandelaars die van bos, heide en kleinschalige landschappen houden, komen hier ruimschoots aan hun trekken. Een vakantiehuis in Drenthe is het startpunt van je avontuur in natuur!

Drenths Plateau

Het grootste deel van de provincie wordt in beslag genomen door het Drenths Plateau dat bestaat uit bedekte grind- en zandafzettingen die kenmerken voor Drenthe draagt. Het hoogste deel is de Hondsrug bij Emmen, in het noordoosten van de provincie, waarna dit landschap in Drenthe redelijk snel daalt tot in het dal van de Hunze. Dat reliëf wordt nog versterkt door aanwezigheid van dekzand, van stuifzanden, van opgehoogde oude bouwlandgronden (Essen) en door het voorkomen van vele meertjes en vennetjes.

Friese Eilanden

Als je nog meer wilt ervaren tijdens vanuit je vakantiehuis in Drenthe is een dagtocht naar Friese eilanden, zoals Borkum en Schiermonnikoog, ideaal. Daarnaast heeft de provincie drie nationale parken die erg populair zijn bij toeristen.

Maak een uitstapje vanuit je vakantiehuis in Drenthe

Drenthe heeft diverse attracties die absoluut een bezoekje waard zijn. Hier wat tips voor een dagje uit wanneer je een Nederlands vakantiehuis in Drenthe huurt:

 • Drenths museum - dit museum gelegen in Assen geeft een beeld van de Drenthse geschiedenis, maar er is ook kunst en een ontdekkingskamer voor kinderen waar zij kunnen ondervinden hoe het er in de prehistorie aan toeging.

 • Noorder Dierenpark - net buiten het centrum van de stad Emmen bevindt zich één van de meest toonaangevende dierentuinen ter wereld.

 • Nationaal Veenpark - Een klein deel van dit voormalige ruige gebied met moerassen, veenputten en dorpjes is overgebleven en te zien in Veenpark in Barger-Compascuum.

 • Monumenten dorp Orvelte, dit museumdorp geeft een indruk van hoe het vroeger was.

 • Verkeerspark - hier kunnen kinderen door leuke en leerzame manieren kennis maken met de verkeersregels. Ook kan er in mini bootjes gevaren worden en gespeeld worden op diverse speeltoestellen. Voor kinderen zijn er minikarts. Dit park is gelegen is Assen.

Steden in de omgeving

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Drenthe kun je bijzondere steden in deze provincie bezoeken, zoals:

 • Coevorden - Historische vestingstad met volop natuurschoon in de vorm van bossen, vennen en heidevelden, rustieke weggetjes en fraaie fietspaden, waterrecreatie, het Drenthse 'landleven' met molens, boerderijen en monumentale gebouwen.

 • Meppel -  Meppel is, door de eeuwen heen, voor Drenthe de poort naar de wereld geweest. Dit komt door de centrale ligging van Drenthe voor Noord-Nederland. Bij Meppel komen diverse waterwegen samen in Meppeler Diep. Water speelt, net als vroeger, nog steeds een belangrijke rol in de stad, niet meer voor turfschepen, maar wel voor pleziervaartuigen.

 • Hoogeveen - Deze stad heeft de best bereikbare binnenstad van Noord-Nederland. Het centrum heeft een aantrekkelijk autovrij voetgangersgebied. Men kan er ontspannen winkelen, drankje doen op terras en genieten van de Cascade,  grootste waterkunstwerk van Nederland. Ook 's avonds heeft Hoogeveen heel wat te bieden.

 • Emmen -  De grootste stad van Drenthe heeft een belangrijke centrumfunctie voor regio Zuidoost Drenthe en het zuidelijk deel van provincie Groningen. Men kan naar Emmen komen om te winkelen, naar het theater te gaan of om andere culturele activiteiten te ondernemen. Daarnaast staat Emmen bekend om het Noorder Dierenpark.

Een vakantiehuis Drenthe bij het Noordzeestrand

Wil je iets anders dan een vakantiewoning in hartje Drenthe voor een vakantie in Nederland? Verblijf in een vakantiehuisje aan het Noordzeestrand! Ontdek de gezellige vakantiehuizen en appartementen direct aan de kust van Nederland. NOVASOL biedt je ontelbare vakantiehuizen aan. In jouw vakantiehuis in Drenthe kun je met je gezin langs de prachtige Nederlandse Noordzeekust wandelen of beleef het natuurlijke spektakel van eb en vloed van dichtbij. Huur vandaag nog je vakantiehuis of appartement direct aan het zandstrand van de Noordzee.