Vakantiehuis in Flevoland

Wie houdt er niet van om vakantie te vieren in een vakantiehuis of appartement in Nederland - het land vol met kleurrijke tulpen, heerlijke kaas en veel fietsen. Een populaire regio voor ontspannen dagen in een moderne vakantiehuis in Nederland is de provincie Flevoland. Flevoland is een provincie met veel groen en waterrijke recreatiegebieden met rust en ruimte. Hier kunt je het hele jaar door geweldige vakanties met je hele gezin doorbrengen, direct aan het Nederlandse IJsselmeer, voormalig deel van de Noordzee. In alle seizoenen van het jaar kunt je vanuit je vakantiehuisje in Flevoland naar hartenlust de waterkant opzoeken. In Flevoland zijn het Markermeer, de sluizencomplexen en de Houtribdijk, die de steden Lelystad met Enkhuizen verbindt, onmisbaar.

vakantiehuis in Flevoland

Populaire vakantiehuizen - Flevoland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Flevoland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Flevoland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Flevoland

Loading...

Hoe is Flevoland ontstaan?

Wat tegenwoordig Flevoland wordt genoemd, was voorheen een ondiep gedeelte van de Noordzee, toen de Zuiderzee. Na een overstroming in 1916 werd besloten om dit ondiepe zeegebied te sluiten en vervolgens het grootste waterbouwproject ooit in Nederland te starten. Het gebied Flevoland is het resultaat van dit project en in 1986 werd dit de officiële Nederlandse twaalfde en jongste provincie. Flevoland omvat Urk, Schokland en Wieringen en alle vorige eilanden.

Flevoland; meer dan het IJsselmeer

Flevoland ligt direct aan het IJsselmeer, voorheen een deel van de Noordzee. De Nederlandse regio heeft veel meer te bieden dan de IJsselmeer - met zijn bossen, meren, beschermde gebieden en de vele activiteiten zijn Flevoland een vakantie bestemming voor je hele gezin . Flevoland is een vakantie droom met een landschap gedomineerd door windmolens en prachtige tulpenvelden - hier is het mogelijk om de vrede die hoort op vinden vakantie in Nederland .

Flevoland is opgedeeld in twee delen: namelijk de Noordoostpolder, dat een uitbreiding is van het vasteland, en de Flevopolder, het grootste aangelegde eiland op de wereld. De provincie ligt gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel! Daarnaast telt de regio Flevoland diverse natuurgebieden die zeker een bezoek waard zijn. Namelijk de Oostvaardersplassen, de Lepelaarsplassen en het Horsterwold. Vooral de Oostvaardersplassen moet je zeker bezoeken tijdens je vakantie in Flevoland!

De Oostvaardersplassen

Een natuurgebied als de Oostvaardersplassen is er maar eentje in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied te vinden dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken is. In het diepst gelegen deel van Zuidelijk Flevoland, schiep de natuur een prachtig groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Vogels als ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten het gebied te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend, die sinds de middeleeuwen niet meer in ons land nestelde, broedt sinds enkele jaren in Flevoland. Wandel of fiets eens over de vele paden van de Oostvaardersplassen en maak kennis met het vroegere Nederland.

Bezoek de eilanden

In Noordelijk Flevoland ligt Schokland. Tot de aanleg van de Noordoostpolder was dit een eiland. Schokland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en biedt een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur. Breng hier zeker een bezoek aan de Middelbuurt, de Flevolandelijke Hervormde Kerk en Museum Schokland, waar je kunt zien hoe het leven hier vroeger was. In Oostelijk Flevoland vind je het Greppelveld. Dit grasland is een belangrijke broedplaats voor veel bijzondere vogels.

En vergeet bij het verblijven in een vakantiehuis in Flevoland zeker de plaats Urk te bezoeken. Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorpje, net als Schokland een voormalig eiland. In dit pittoresk dorp heb je nog steeds dat eilandgevoel door te wandelingen in het doolhof van steegjes in de oude dorpskern, waar elk huisje anders is. Je vindt er verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. Een gids brengt je met een stegentocht langs de mooiste plekjes in Urk.

Bezoek Lelystad

Lelystad, de hoofdstad van Flevoland is vanuit je Nederlandse vakantiehuis zeer gemakkelijk bereikbaar. In Lelystad bevindt zich de bekende Bataviawerf, waar een fraaie reconstructie te zien is: VOC-schip de Batavia uit 1628! Direct aan de kust van Lelystad is het bekende winkelparadijs Batavia Outlet Shopping gelegen. Hier kun je shoppen (topmerken tegen gunstige prijs!) en genieten van de unieke architectuur. Buiten de stad ligt natuurpark Lelystad, dat erg in trek is bij recreanten. Richting Swifterbant is een observatorium te bezoeken.

Pretparken in Flevoland

In Flevoland bevindt zich het zeer spectaculair attractiepark Walibi Holland, maar ook het bekende Aviodrome, hét luchtvaart themapark. Bochtige achtbanen en spetterende waterattracties trekken jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland naar Walibi Holland. En in Aviodrome kun je 200 luchtvaarjaren helemaal herbeleven. Nergens anders kun je vliegtuigen op zoveel manieren bekijken en voelen. In indoor pretpark Kidz Village vind je een speelparadijs, sneeuwhal en zwemparadijs, allemaal onder één dak! In Noord-Flevoland, in de Flevoland Kraggenburg, bevindt zich kinderspeel- en doepark De Voorst. Hier is een midgetgolfbaan en speeltuin aanwezig. Je ziet het, vanuit je vakantiehuis in Nederland is altijd een leuke attractie dichtbij!

Dagje strand

Zandstranden zijn volop aanwezig in Flevoland als je met je gezin op vakantie bent. De golven en blote voeten in het zand is vaak iets wat je nodig hebt om echt te kunnen ontspannen.

Vakantiehuis Flevoland huren

Wil je op vakantie in een vakantiehuis in Flevoland of vakantie-appartement omgeven door kleurrijke tulpen, smakelijke kaas en prachtige natuur in Nederland? Flevoland is een populair gebied voor een ontspannen vakantie - een groene provincie die rust en stilte uitstraalt. Huur nu met NOVASOL je favoriete vakantiehuis of appartement in Flevoland en geniet met de hele familie van een onvergetelijke vakantie in een 'vakantiehuis Nederland'! Een vakantie in Flevoland is zeker geen verkeerde keuze.