Vakantiehuis in Groningen

Groningen is een markante provincie waar nog veel authentiek is gebleven. Er zijn vele middeleeuwse kerken, wierden, hoeves, terpen en molens in kleine, pittoreske dorpjes die erg leuk zijn om te bezoeken tijdens je vakantie in Groningen. De stad Groningen is ook vrij bijzonder. Deze hoofdstad van de provincie Groningen is ook de drukste stad in die provincie. Groningen typeert zich door de rijke historie, unieke architectuur, maar ook door de Groningse gezelligheid. Probeer het uitgaansleven of wandel door de prachtige natuur vanuit jouw Nederlandse vakantiewoning in Groningen. Groningen is een zeer populaire bestemming onder vakantietoeristen en wordt ook beschouwd als een mekka voor winkelliefhebbers. Jouw vakantie begint bij een vakantiehuis in Groningen!

vakantiehuis Groningen

Populaire vakantiehuizen - Groningen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Groningen

Loading...

Vakantiehuizen met sauna - Groningen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Groningen

Loading...

Unieke bezienswaardigheden in Groningen

In Groningen is er veel te doen en te beleven. Tijdens je vakantie in Nederland in een vakantiehuis in Groningen hoef jij je nooit te vervelen. Je kan natuurlijk winkelen in de stad, een wandeling maken langs de prachtige architectuur of genieten van de natuur. Kies eens voor iets anders en bekijk onderstaande bezienswaardigheden in Groningen eens. De Martinitoren en Groningen museum bij het centraal station zijn twee van de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio. De vele oude gebouwen, grachten en groene achtertuinen maken het stadsbeeld compleet. Ga wandelen of fietsen vanuit je vakantiehuis in Groningen en je komt vanzelf wat leuks tegen!

Centrum van Groningen

Nationaal Park Lauwersmeer

Op de grens van Groningen en Friesland ligt het Nationaal Park Lauwersmeer, een uniek waterrijk natuurgebied dat pas na 1969 ontstond. Dit is het enige Nationale Park in Groningen. In het Lauwersmeergebied zijn meerdere wandel- en fietsroutes uitgezet.

Het Waddengebied

Dit Waddengebied is met name in trek bij wadlopers. Een bijzondere manier om het Waddengebied te verkennen is met een wadlooptocht. Tweemaal per dag valt het gebied voor een groot deel droog. Onder leiding van een deskundige gids loopt je van de Groningse kust naar een van de eilanden.

Groningen stad

De gelijknamige stad en haar bruisende centrum bieden vele uitgaansmogelijkheden en kun je genieten van een drankje en een hapje en drankje in één van de vele restaurantjes.

Zeehondencrèche Pieterburen

In het bezoekerscentrum kan men letterlijk meekijken met de verzorging en behandeling van de zeehonden. De zeehondencrèche is het hele jaar door toegankelijk voor publiek.

Vakantie aan het water in Groningen?

Het mag duidelijk zijn: Groningen is een waterrijke regio, waar je als vakantieganger optimaal van kunt genieten! Beleef een vakantie direct op het water in een huisboot op bijvoorbeeld het Lauwersmeer. Of boek een 'vakantiehuis Nederland' op loopafstand van de Waddenzee! Verblijf in Wierum of Moddergat en begin je dag met een wandeling langs het strand. Of wat dacht je van een vakantiehuis direct aan het water in Giethoorn? Een dorpje op rijafstand van Groningen. Dit is misschien wel de meest sproojesachtige plek van Nederland. Breng tijdens je vakantie in Groningen zeker een bezoek aan dit bijzondere dorpje dat omgeven is door water. Giethoorn is een waterstreekdorp in de gemeente Steenwijkerland in Overijssel en staat bekend om haar boogbruggetjes, heel veel water en vlonders. Een bezoek aan dit schilderachtige plaatsje is dan ook niet compleet zonder een mooie boot- of kanotocht over de wateren!

Bezoek Groningse steden vanuit je vakantiehuis

Steden die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Groningen.

Groningen

De hoofdstad van de provincie Groningen. Een rondvaart door de grachten is de manier om Groningen eens van een heel andere kant te leren kennen. Vanaf het water krijgt men een unieke kijk op de middeleeuwse patriciërshuizen, de prachtige bruggen en de vele torens met hun eeuwenoude historie. Veel internationale studenten wonen in de hoofdstad Groningen, waardoor de stad helemaal is opgebloeid.

Delfzijl

In deze stad vind je het zeewateraquarium, een schelpenshow (meer dan 6000 soorten) en het meest noordelijk gevonden hunebed (samen onder een dak tentoongesteld) zijn de belangrijkste toeristische attracties.

Winschoten

Een sfeervolle binnenstad met gezellige winkelstraten. Vooral op de vrijdagse koopavond en op zaterdag trekt Winschoten veel bezoekers uit de wijde omgeving.

Culturele ontdekkingsreis door Groningen

De hele provincie Groningen heeft ongeveer 600.000 inwoners. Wie in een vakantie wil in een regio met een rijke cultuur en nachtleven zit in de stad Groningen precies goed. Het aantal theaters en galerieën is enorm en de kans om de artiest in de vele bars en disco's 's avonds te ontmoeten is niet zo klein.

Bezoek een museum

Bezienswaardigheden bekijken vanuit je vakantiehuis in Groningen, waaronder een bezoek aan musea, is een must. Enkele musea geven een goed overzicht van de historische leefgewoonten van de bevolking in de provincie; interessant zijn de als musea opengestelde museumhuizen, Groninger Museum (waar jij en je gezin moderne kunst kunnen bekijken), openluchtmuseum en het Hogeland. Het Hogeland is het hoger gelegen kleigebied ten noorden van de stad Groningen.

  • Openluchtmuseum Het Hogeland geeft een beeld bij wonen en werken in dit gebied rond 1900. Het museum richt zich op de thema's: landschap, bouwkunst en wonen en werken.

  • Veenkoloniaal Museum te Veendam is ook een bezoek waard.

  • Daarnaast zijn het Groninger Museum (archeologische vondsten, kunsthistorie) en Noordelijk Scheepvaartmuseum, beide in de stad Groningen, de moeite waard.

  • Vesting Bourtagne, een parel in het Groningse landschap waar alles aanwezig is: grachten, ophaalbruggen, molens, kerken en een restaurant.

De Groningse natuur

Weilanden en velden en prachtige boerderijen karakteriseren het platteland van Groningen. De bloeiende bloeiende velden in de zomer zijn bijzonder mooi. Typerend voor het gebied zijn de heuvels die de dorpen werden aangelegd om hen te beschermen toen het waterniveau te hoog werd. Hier kun je watersporten beoefenen, windsurfen, kanoën en roeien. De eindeloze kustlijn met zijn prachtige stranden nodigt je uit om in alle rust van de natuur te genieten. Als je hier een Nederlands vakantiehuis in Groningen huurt, raden we aan de fiets te nemen zodat je volledig geniet van de natuur.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Groningen

Huur nu met NOVASOL Vakantiehuizen je favoriete vakantiehuis of appartement in Groningen en geniet met de hele familie van een onvergetelijke vakantie in Nederland!