Vakantiehuis in Limburg

Deze Nederlandse provincies heeft een veelzijdig landschap. Tientallen toeristische attracties en bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Limburg een bezoek waard is. Een bekende lekkernij is de Limburgse vlaai die zeker gegeten moet worden als men een bezoek brengt aan de regio in Nederland. Vooral de stad Maastricht is een toeristische trekpleister en absoluut een aanrader. Ga op vakantie in een vakantiehuis in Limburg!

vakantiehuis Limburg

Populaire vakantiehuizen - Limburg

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Limburg

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Limburg

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Limburg

Loading...

De omgeving rond je vakantiehuis in Limburg

Het vriendelijke heuvellandschap van Zuid-Limburg, met de Vaalserberg (321 meter) als het hoogste punt van Nederland. De berg ligt in het meest zuidoostelijke deel van Nederland bij het dorp Vaals. De top van de berg staat bekend als het Drielandenpunt, omdat Nederland, België en Duitsland hier aan elkaar grenzen. Op de top staat aan de Belgische kant een uitkijktoren (koning Boudewijntoren). De groene en waterrijke Maasvallei in het midden van Limburg, Peelgebied en de uitgestrekte bos- en heide in Noordelijk Limburg vormen een in Nederland unieke combinatie van grote landschappelijke afwisseling die Limburg bij uitstek geschikt maakt voor recreatie en een heerlijke vakantie in een vakantiewoning in Nederland.

Wat te doen tijdens je vakantie in Limburg

Vanuit de vakantiehuizen en vakantieappartementen in Limburg zijn vele spannende attracties voor alle leeftijden te vinden.  Wanneer je op vakantie in Limburg bent is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de vele grotten die Limburg rijk is. De Mergellandroute is de bekendste autoroute in Limburg. Deze route loopt door een glooiend landschap en geeft een indruk van het Limburgse landschap. Ook staat Limburg bekend om carnaval vieren. Tijdens de carnavalsperiode trekken talrijke carnavalstoeten door de provincie Limburg. In diverse gemeenten zijn er verklede bals, straatcarnavals, optochten en allerlei vrolijke festiviteiten. Ook kun je natuurlijk vanuit je vakantiehuis in Limburg één van deze attracties bezoeken tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Nederland:

  • Pretpark de Valkenier, dit familiepark, gelegen in Valkenburg, is een leuk pretpark voor kinderen. Voor hen is hier dan ook van alles te beleven. Ideaal voor gezinsvakanties.

  • Fluweelengrot & Kasteelruïne, de Fluweelengrot, oorspronkelijk een oude zeebodem, toont het landschap van de Limburgse mergelbouw. In de oorlogstijd was de grot een schuilkelder met een kapel en veldhospitaal. Wandschilderingen en beeldhouwwerken vertellen dit verhaal. Een geheim gangenstelsel met vleermuizen loopt naar de kasteelruïne: Nederlands enige hoogteburcht, die eeuwenlang de omgeving van Valkenburg heeft gedomineerd. Vanaf het kasteelterras met de gratis te bezichtigen Kasteelmaquettes geniet men van een schitterend uitzicht over het Geuldal in Limburg.

  • Bonnefantenmuseum, gelegen in Maastricht is een museum voor oude en hedendaagse beeldende kunst. Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks steeds wisselende exposities.

  • Thermae 2000, dit kuuroord gelegen in Valkenburg biedt de mogelijkheid om een dagje verwend te worden en om heerlijk te genieten van thermaal water. Na een dag hier zult je 's avonds heerlijk ontspannen zijn, voordat je terugkeert naar je comfortabele vakantiehuis in Limburg.

  • Kasteeltuinen Arcen, een park met een monumentaal kasteel en schitterende tuinen in Nederland.

Bezoek in je vakantie bijzondere steden in Limburg

Huur één van onze vakantiehuizen in Limburg en ontdek bourgondische steden, rijk aan cultuur en geschiedenis van Nederland.

Maastricht

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis of appartement in Limburg is een bezoek aan de stad Maastricht een must. Hier kun je met je gezin een gevarieerd programma voor sightseeing verwachten: een veelheid aan historische plekken, cultuur, gastronomie en winkelen. Deze zuidelijke stad heeft van alles te bieden. Geschiedenis, kunst, lekker eten of winkelen; alles is in Maastricht aanwezig. Er is iets voor alle gezinsleden, dus niemand zal zich vervelen. Een echt hoogtepunt tijdens je vakantie in Nederland: een omweg naar de Sint-Pietersberg grotten en de prachtige Sint-Servaasbasiliek . Een goed uitgangspunt daarvoor is de beroemde St. Servaasbrug. Een bekend plein in Maastricht is het Vrijthof, met zijn vele terrassen en restaurants.

Heerlen

Heerlen is een populaire winkelstad met een breed en gevarieerd winkelaanbod. Naast de gezellige winkelstraten zijn er diverse grotere winkelcentra, zoals bijvoorbeeld Corio Center en Het Loon. Men kan tevens op een ontspannen wijze een hapje eten, een filmpje pikken of genieten op de vele terrasjes die Heerlen rijk is.

Buiten de luxe van het moderne leven is er uiteraard ook veel natuur in de omgeving. Het Imstenraderbos is het nabijgelegen bos vol met groen. Met afwisselingen van weiland naar bos is elke wandeling anders. Daarnaast zijn er meer dan genoeg wandelpaden voor kinderen én volwassenen, dus ook als je een dagje in Heerlen wilt wanden, dan kan het hele gezin daarvan genieten.

Sittard

Het gezellige centrum, de cafeetjes en terrasjes van Sittard zorgen ervoor dat het na een dagje winkelen goed toeven is. In de avonduren bruist Sittard. De vele uitgaansgelegenheden, stadstheaters en optredens op het oude marktplein geven Sittard een wervelend karakter. Dit stadsbeeld bestaat uit oude monumentale panden en vakwerkwoningen. Zo loop je de hele dag door deze culturele stad waar er altijd iets gezelligs of iets leuks te doen is. 

Daarnaast kenmerkt Sittard zich ook door de vele fietsroutes die er te vinden zijn. Door oude dorpjes of de heuvels van Limburg, het is allemaal mogelijk. Daarnaast is de natuur ook heel erg mooi en dat maakt een lange fietsroute echt de moeite waard.

Venlo

Deze stad staat bekend om de uitgebreide winkelmogelijkheden. En terecht: voor Funshoppen moet men inderdaad in Venlo zijn. De verschillende winkelcentra bieden voor elk wat wils. Internationale allure, een groot en gevarieerd winkelaanbod gecombineerd met sfeervolle cafés, restaurants en terrasjes.

Vakantiehuis in Limburg met zwembad

Wil je op vakantie je dag beginnen met een verfrissende duik? Boek dan een vakantiehuis in Limburg met zwembad! In ons aanbod vind je diverse vakantiehuizen met een zwembad faciliteit. Bijvoorbeeld onze vakantiehuizen in Heel, nabij Roermond. Hier geniet je van de rust en de prachtige natuur, maar ervaar je ook de luxe van een  een buitenzwembad op loopafstand van je vakantiewoning. Daarnaast kun je ook heerlijk ontspannen met een sauna en whirlpool in je vakantiehuis! In ons aanbod vind je nog diverse andere opties voor een verblijf met een zwembad faciliteit, zowel in Noord- , Midden- of Zuid-Limburg.