Vakantiehuis in Overijssel

Geniet van het uitzicht in een vakantiehuis in Overijssel

Vakantiehuis in Overijssel

Overijssel is een veelzijdige provincie door de aanwezigheid van veel natuur, wild en de vele sfeervolle oude gebouwen. Hierdoor is Overijssel een erg leuke vakantiebestemming voor jong en oud. Als je van kunst en cultuur houdt, is deze regio het overwegen waard als de vakantie in Nederland wordt gehouden Ontdek het zelf en huur nu een vakantiehuis in Overijssel. Vier jouw vakantie in een vakantiehuis in Nederland en geniet van alle rust in je 'eigen' plekje.

Populaire vakantiehuizen - Overijssel

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Overijssel

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Overijssel

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Overijssel

Loading...

Een vakantiehuis in de natuur

Overijssel is een grote regio, met volop mogelijkheden voor een actieve vakantie. Maak wandelingen of fietstochten vanaf je vakantiehuis in Overijsselin de omgeving en ervaar de natuur. Overijssel beschikt over ongeveer 4000 hectare natuurgebied en landgoed dat uitstrekt over de hele provincie. De Lemelerberg, het Landgoed Lonnekermeer, het Reestdal, het Wierdense Veld, het Dal van de Mosbeek, Beerze en de Buitenlanden Langenholte zijn enkele landgoederen in Overijssel. Natuurgebieden zoals de Twentse Heuvelrug en het Nationaal Park De Weerribben verwelkomen iedereen. Het Nationaal park De Weerribben, gelegen in de kop van Overijssel. In dit grote moerasgebied met zijn kilometers lange slootjes kan men een rondvaart maken of kanoën. 

Hier zijn meer dan 35 cultuurhistorische gebouwen te vinden. Door de aanwezigheid van veel natuurschoon is dit een uitstekende provincie voor het maken van wandel- en fietstochten. Of je nu een ervaren wandelaars bent of als je een kind bent, je kunt er allemaal uren doorbrengen in de natuurgebieden. Zorg ervoor dat je een pauze neemt wanneer het nodig is en geef je de tijd om rond te reizen, precies zoals jij dat wilt. Vakantie zou bij voorkeur voor iedereen ontspannen moeten zijn. Bezoek ook de prachtige steden zoals Giethoorn, Blokzijl en Deventer of het nostalgische dorpje Ootmarsum, waar je de authentieke sfeer van de regio Twente kunt ervaren.

Op vakantie in Overijssel met de hond?

Aangezien je tijdens een vakantie in Overijssel kunt genieten van zoveel mooie natuur is het natuurlijk zonde om je trouwe viervoeter thuis te moeten laten. Die 4000 hectare aan natuurgebied wil je wellicht verkennen samen met je gezin én je huisdier! In vrijwel alle vakantiehuizen in Overijssel zijn honden toegestaan. Zo kun je samen heerlijke wandelingen maken in moerasgebied Nationaal park De Weerribben of  natuurgebied de Twents Heuvelrug vlakbij je vakantiehuis in Overijssel.

Uitstapjes maken tijdens je vakantie in Overijssel

In de kop van de regio is er genoeg te zien vlakbij jouw vakantiehuis in Overijssel: prachtige gebouwen, schitterende dorpsgezichten, pittoreske stadscentra. Een belangrijke stad is Giethoorn, het Hollandse Venetië. Vanzelfsprekend is Giethoorn het best te bekijken met een tocht per fluisterboot of verzorgde rondvaart. Naast Giethoorn is het ook aan te raden één van deze bezienswaardigheden te bezichtigen tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Nederland:

  • In Overijssel zijn er verschillende grote themaparken, waaronder het avonturenpark Hellendoorn, het pretpark Slagharen en het familiepark De Waarbeek in Hengelo. Attractiepark slagharen, dit attractiepark gelegen in het vlakke polderland van Noord-Oost Overijssel is zowel voor jong als oud een bezoekje waard.

  • In de exotische dierentuin Taman Indonesia Kallenkote kun je kleine Aziatische zoogdieren en vogels ervaren.

  • Ecodrome Zwolle, neemt je mee op een avontuurlijke reis door de wereld van natuur en milieu. Laat u verassen door spannende attracties, boeiende exposities en leuke doe-activiteiten. Ecodrome is gelegen op loopafstand van het Centrum van Zwolle.

  • Avonturenpark Hellendoorn, dit avonturenpark, gelegen op de Sallandse Heuvelrug in de uitgestrekte bossen, biedt verrassende attracties en shows.

Deze vele attracties maken het gebied ook een zeer goede keuze voor gezinnen met kinderen. Zowel de pretparken als de dierentuinen zullen het hele gezin plezier bezorgen en ervaringen delen.

Ontdek boeiende steden in de buurt

Holten ligt aan de voet van de Holterberg, de Sallandse Heuvelrug. Een wandeling in het bos is zeker aan te raden. In de zomer wordt er van alles georganiseerd zoals braderieën en verschillende optredens.

Ootmarsum is het oudste stadje van Twente kent een rijke historie en is nog steeds springlevend, want Ootmarsum is trots op haar culturele erfenis. Tijdens een stadswandeling loopt men door smalle, met veldkeien geplaveide steegjes en over schilderachtige pleintjes. Het oorspronkelijke stratenpatroon is daarbij in het beschermde stadsgezicht van het historische centrum nog geheel te kennen. Verder kent Ootmarsum vele prachtige gebouwen en stadsboerderijen.

Zwolle is een stad vol gezelligheid. De goede logistieke locatie, direct aan zee, maakte in de 14e eeuw dat de stad snel groeide en in de 15e eeuw evolueerde het tot een machtige handelsstad. Vooral het middeleeuwse stadshart is een trekpleister. Overal vind je historische gevels en eeuwenoude monumenten in karakteristieke straatjes. Sfeervolle pleinen en statige bomen, herenhuizen, massieve kerkgebouwen, vestingwerken, muurtorens en één van de weinige in ons land behouden stadspoorten. Zwolle is een stad vol actie en gezelligheid. Het centrum biedt vele leuke café’s en restaurants en is het decor voor vele grootschalige evenementen.

Zowel in- als buiten het centrum heeft Zwolle een zeer gevarieerd aanbod van musea en attracties en ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Zwolle, antiekshops, mooie kleding- boutiques en kleine delicatessenwinkeltjes.

Deventer is een levende stad: een stad met een monumentale sfeer, met bovendien een prachtige omgeving. Het landschap in de omgeving is in zijn ontstaan ook in belangrijke mate bepaald door de rivier de IJssel. In de stad Deventer is van alles te beleven. Van een rustige stadswandeling tot een prachtige fietstocht door het mooie landschap.

Vakantiehuis in Overijssel huren

Overijssel een mooie provincie met veel natuurschoon. Huur nu met NOVASOL Vakantiehuizen je favoriete vakantiehuis of appartement in Overijssel en geniet met de hele familie van een onvergetelijke vakantie in Nederland.  Zowel binnen als buiten je vakantiehuis heb je voldoende ruimte om te genieten van je vrije tijd. In de mooie omgeving kom je helemaal tot rust. Ga met het hele gezin en de hond op avontuur en rust in de avonduren uit in de knusse woonkamer van je vakantiehuis. Vooral in Overijssel zijn er met name grotere vakantiehuizen beschikbaar wanneer je met de hele familie weg wilt.