Vakantiehuis aan de Nederlandse kust

Vakantiehuis Nederlandse kust

Vakantiehuis aan de Nederlandse kust

Als je je beseft dat de afstand van Leeuwarden naar Maastricht hemelsbreed 262 kilometer is, dan is totale kustlengte van 523 kilometer aanzienlijk te noemen. Hierbij tellen weliswaar de Waddeneilanden ook mee, die volledig omringd worden door de zee, maar dan nog kun je concluderen dat Nederland ook aan het vaste land een flinke kust heeft, die loopt van het Noordoosten in Groningen tot aan het Zuidwesten in Zeeland. Het grootste deel, ruim 350 km betreft het Noordzeekust, het overige deel gaat langs de Waddenzee en de Westerschelde. Voor een vakantiehuis direct aan zee kun je gewoon in eigen land blijven. Een luxe vakantiehuis aan de Nederlandse kust huur je op allerlei locaties: bij het Ijselmeer, Markermeer en aan de Noordzee.

Populaire vakantiehuizen - Nederlandse kust

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Nederlandse kust

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Nederlandse kust

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Nederlandse kust

Loading...

Voordelen van een vakantiehuis aan de Nederlandse kust

  • Minimale reistijd

  • De hond kan mee op vakantie

  • Na een dag strand meteen uitrusten

  • Meteen genieten van de zonsopgang

Vakantiehuis Nederlandse kust

Bekendste bestemmingen aan de Nederlandse kust

De kust is absoluut een van de toeristische trekpleisters van Nederland. Jaarlijks verblijven bijna 2 miljoen gasten aan of in de buurt van de Nederlandse Kust op campings, bungalowparken, appartementen aan zee of luxe vakantiehuizen. Bij mooi weer is het aan het strand goed toeven in een vakantiehuis aan de Nederlandse kust. Je kunt er zonnebaden, zwemmen en andere watersporten beoefenen. Kinderen kunnen er urenlang spelen met schepjes, emmertjes, vliegers, ballen en wat al niet meer. Een dag of meerdere dagen naar het strand zorgt vanuit je vakantiehuisje in Nederland gegarandeerd voor veel vertier.

vakantiehuis Nederlandse Kust

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn volledig omgeven door water en dus bieden ze allemaal ook vele kilometers aan strand. Of je nu op het Noord-Hollandse Texel of op een van de vier Friese eilanden (Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog) in een vakantiehuis aan de Nederlandse kust zit, de zee zal er nooit ver weg zijn.

Callantsoog

In Callantsoog in het noorden van de provincie Noord-Holland vind je een lang breed wit zandstrand. Op dit schone strand kunnen de jongste kinderen zich helemaal uitleven met het zand en het water. Voor de oudere kinderen en volwassenen is er een surfschool. Het gemoedelijke centrum van Callantsoog met diverse winkeltjes en horecagelegenheden ligt op loopafstand van je vakantiehuis aan de Nederlandse kust bij het strand, net achter de duinen.

IJmuiden

Als je 100 Nederlanders vraagt om drie badplaatsen te noemen dan zal IJmuidenwaarschijnlijk niet vaak in het rijtje voorkomen. Toch is het ook zeker de moeite waard om hier een dagje tijdens de vakantie door te brengen. Bijvoorbeeld voor een lekker harinkje happen ben je in IJmuiden op de juiste plek. In IJmuiden is de grootste vissershaven van Europa en daarnaast ook nog eens de grootste visveiling van Nederland. Ga ook zeker de Noordzeesluizen bekijken. Deze vormen samen het grootste zeesluizencomplex van de wereld. Maak een rondvaart langs IJmuiden en ontdek zelf vanaf het water hoe groot dit is. Een stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog vind je in de diverse bunkers in de duinen. Ook voor actie zit je hier in een vakantiehuis aan de Nederlandse kust in IJmuiden goed. Op het strand is altijd voldoende ruimte voor wind- en watersport.

Zandvoort

"We gaan naar Zandvoort, al aan de zee. We nemen broodjes en koffie mee€." Het zijn regels uit een lied dat bijna iedere Nederlander bekend in de oren zal klinken. Met name vanaf de Tweede Wereldoorlog nam de invloed van het toerisme in deze badplaats sterk toe en kiezen nog steeds veel mensen ervoor om hier hun vakantie aan zee door te brengen. Langs de boulevard liggen diverse strandtenten en paviljoens. De meeste hiervan zijn familiebedrijven. Bijna de helft van de arbeidsplaatsen in Zandvoort is gerelateerd aan toerisme. Voor de wintermaanden worden de paviljoens afgebroken, maar zodra de eerste zonnestralen in de lente zich vanuit de hemel melden, zitten de terrassen binnen een mum van tijd weer vol.

Noordwijk aan Zee

Noordwijk is gelegen in de Bollenstreek en heeft dus met het strand en de zee een extra aantrekking op toeristen. In het oorspronkelijke vissersdorpje vinden jaarlijks meer dan een miljoen overnachtingen plaats in de diverse hotels, luxe vakantiehuizen en appartementen. De diverse cafes en restaurants zitten er het grootste deel van het jaar vol. Het dorp behoort, voornamelijk door de inkomsten uit het toerisme, tot de rijkste gemeenten van het land. Op de boulevard rondom de vuurtoren vinden gedurende het jaar diverse evenementen plaats. Ook het nabijgelegen Katwijk aan Zee is leuk om tijdens je vakantie vanuit je vakantiehuis aan de Nederlandse kust te bezoeken.

Scheveningen

Scheveningen is met Zandvoort waarschijnlijk de meest bekende en populaire badplaats van ons land en ideaal voor een vakantie in Nederland. Natuurliefhebbers kunnen er heerlijk wandelen door de duinen en langs het strand en voor de liefhebbers van shoppen is er de boulevard. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan Sea Life, waar je de grappigste en gekste vissen tegenkomt. Zeker kinderen zullen zich er goed vermaken.

Ouddorp

Op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee en nog net in het puntje van Zuid-Holland ligt de badplaats Ouddorp. Wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten in dit gebied waar ook de watersport, en dan met name kitesurfen, een voorname rol speelt. Op het uitgerekte strand van Ouddorp is een reddingsbrigade en voor een hapje en een drankje kun je bij het strandpaviljoen terecht.

Hoek van Holland

Met de uitgestrekte Noordzeekust en het begin van de Nieuwe Waterweg richting Rotterdam, is Hoek van Holland uniek gelegen. In de scheepvaart neemt het daarmee een voorname plaats in, maar ook wat recreatie betreft kan deze plaats in het zuidwesten van Zuid-Holland niet onderschat worden. Met strand, duinen en zee biedt de plaats een perfect platform voor allerlei activiteiten: van wandelen en fietsen door de duinen tot aan surfen en kajakken op het water. Er is volop horeca voor een hapje en een drankje en ook het publiek dat later op de avond uit wil gaan biedt Hoek van Holland volop mogelijkheden. Vanuit Hoek van Holland vertrekt ook jaarlijks de Strand6daagse, een recreatieve wandel- en kampeertocht die vanuit Hoek van Holland langs de kust naar het noorden trekt en eindigt in Den Helder, in de kop van Noord Holland.

Cadzand

In Zeeland is Cadzand een van de badplaatsen waar je voor een combinatie tussen strand, winkelen en horeca zeer goed terecht kunt. Bij mooi weer breng je een groot deel in of aan het water door en als je even wat anders wilt pak je je slippers en flaneert over de boulevard waar je de winkels in kunt gaan of op een terras kunt gaan zitten. Met een vakantiehuis aan de Nederlandse kust loop je zo naar het water toe! Cadzand ligt op het meest westelijke punt van Zeeuws Vlaanderen en het ongeveer 800 inwoners tellende dorp maakt deel uit dan de gemeente Sluis.

Vakantie aan de Nederlandse kust met hond?

Tijdens je vakantie aan de Nederlandse kust is het heerlijk om uit te waaien aan het water. Wanneer je graag je trouwe viervoeter meeneemt kan dat natuurlijk! Wandel de Strand6daagse of maak de mooiste tochten over de wadden samen met je hond. Bij onze vakantiehuizen aan de Nederlandse kust kun je gemakkelijk je hond meenemen.

Jouw vakantiehuis aan de Nederlandse kust

In of nabij al deze badplaatsen en stranden zijn vele toeristische accommodaties te vinden. De appartementen en 'vakantiehuizen Nederland' geven je extra vrijheid. Je bepaalt zelf je dagritme en kunt er voor kiezen om eerst uitgebreid te relaxen in je vakantiewoning, of al vroeg in de ochtend een wandeling gaat maken in de duinen of langs het strand. Natuurlijk is het prettig als daarbij de zon schijnt, maar als je in een ander jaargetijde in een vakantiehuis aan de Nederlandse kust verblijft, zal je ervaren dat er zeker ook dan genoeg te beleven valt.