Vakantiehuizen in Møre og Romsdal

Ferienhaus More-Romsdal - Norwegen

Vakantiehuizen in Møre og Romsdal

Het landschap van Møre og Romsdal wordt gekenmerkt door talrijke mooie fjorden die het binnenland indringen en de fascinerende natuur met steile, hoge bergen aan de kust. De bergkam Trollstigen is een niet te missen bezienswaardigheid vanwege te fantastische uitzichten. Let wel; door de vele haarspeldbochten is het uitzicht vooral alleen voor de passagiers te aanschouwen. Ook de adembenemende Geirangerfjord in het binnenland is een bezoekje vanuit je vakantiehuis in Møre og Romsdal waard. De vakantiehuizen in Noorwegen in Møre og Romsdal zijn niet voor niks zo populair bij veel vakantiegangers.

Populaire vakantiehuizen - Møre og Romsdal

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Møre og Romsdal

Loading...

Vakantiehuizen met sauna - Møre og Romsdal

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Møre og Romsdal

Loading...

Molde, Kristiansund en Ålesund

Molde, Kristiansund en Ålesund zijn de grootste steden in deze regio en liggen allen aan de kust. Ook hier biedt NOVASOL verschillende leuke kindvriendelijke vakantiehuisjes aan de kust in Noorwegen aan. De steden zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot belangrijke verkeersknooppunten en handelscentra. Gezien het aantal eilanden in de regio Møre og Romsdal is het niet merkwaardig dat het gebied veerregio nr. 1 wordt genoemd. Hoewel er de afgelopen 20 jaar veel tunnels en bruggen gebouwd om de eilanden met elkaar en het vasteland te verbinden, zijn er nog altijd veel veerboten die toeristen en de eilandbewoners vervoeren.

Het aantal afvaarten wordt in de zomermaanden verhoogd en je hoeft in deze periode vaak niet in de rij staan vanwege de – over het algemeen - grote capaciteit. De overtochten zijn vaak maar kort (ca. 10 – 30 minuten). De regio Møre og Romsdal kent een belangrijke visserijtraditie. Sinds eeuwen wordt vanuit hier vis naar vele delen in de wereld geëxporteerd. Zo is het vreemd dat wanneer je in een restaurant in Zuid-Frankrijk Bacalao eet, dat deze afkomstig is uit de zee nabij Møre og Romsdal.

Activiteiten en bezienswaardigheiden in Møre og Romsdal

  • In het Jugendstilcentrum in Ålesund wordt deze stijl instandgehouden. In het centrum van de stad bevindt zich het Jugendstilviertal met de huizen welke naar aanleiding van een grote brand in 1904 weer opnieuw opgebouwd werden.

  • Een paar minuten van Ålesund verwijderd ligt het grootste Aquarium van Skandinavië genaamd Atlanterhavsparken.

  • Aksla is de naam van het gebergte (189 m boven de zeespiegel) waarbij je een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad, deze is te bereiken door 418 traptreden.

  • Sunnmøre Museum ligt 4 km buiten het centrum. Hier kun je 50 historische huizen, een afdeling voor visserij, 30 historische boten en vele handwerk bezienswaardigheden terugvinden.

  • De kerk in Ålesund komt uit 1909 en heeft een bezienswaardige Altaar en glas-in-lood ramen. De hoofdingang ligt niet zoals bij christelijke tradities in het westen maar in het oosten.