Vakantiehuizen in Rogaland

Ferienhäuser Rogaland - Norwegen

Vakantiehuizen in Rogaland

Glooiende heuvels in het Zuiden, Ryfylke, Haugesund en omgeving, Karmøy in het noorden en het vlakke landschap rond Jæren in het zuidwesten. Dat vind je vanuit je vakantiehuis in Noorwegen in de zuidelijkste provincie van Fjord-Noorwegen, en deze regio heet Rogaland. In deze regio wonen circa 400.000 inwoners en de oppervlakte bedraagt 9000 km2. De twee grootste steden zijn Stavanger en Haugesund. Deze steden hebben respectievelijk 115.000 en 41.000 inwoners.

Populaire vakantiehuizen - Rogaland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rogaland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Rogaland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rogaland

Loading...

Het populaire Rogaland

Rogaland was in de Vinkingtijd al populair en dat is in de loop der tijd er niet minder om geworden. In 872 na Christus vond iets ten zuiden van Stavanger de slag van Hafrsfjord plaats: de grootste en vermoedelijk de belangrijkste slag van Noorwegen. De strijd werd gewonnen door Vikingaanvoerder Harald Hårfagre. Hij werd later koning en verenigde Noorwegen door deze overwinning als eerste tot een rijk. Er is een aandenken gefabriceerd om de slag te herdenken, namelijk de Sverd i Fjell (zwaard in rots). Je vindt deze in de zee bij Hafrsfjord.

Vandaag de dag wordt de regio Rogaland gekenmerkt door een sterke verbinding met de oliewinning in de Noorzee. Daarnaast is het een dynamische, vriendelijke en moderne regio. Stavanger is de grootste stad in deze regio en dit wordt gezien als de “oliehoofdstad” van Noorwegen. Met een vakantiehuis in Stavanger ontdek je een internationale atmosfeer.

De taal van de inwoners van Rogaland doet denken aan het Noors dat in het zuiden van Noorwegen wordt gesproken. Ze spreken namelijk Noors met een soort licht accent. Daarnaast zijn de inwoners ontspannen en vriendelijke mensen. Hun goede humeur is wellicht te wijten aan het milde klimaat dat het Zuidelijke deel van deze regio kent. Je zult je gegarandeerd helemaal thuis voelen in één van onze vakantiebungalows of vakantiewoningen in Rogaland.

Vakantiehuis in Rogaland huren

Rogaland is zeker het ontdekken waard; boek hier je vakantiehuis van NOVASOL. Geniet van de steile bergen in het oosten, de watervallen en mooie zandstranden bij Jæren en de diepe prachtige fjorden (zoals de Lysefjord) in het zuiden. Een vakantiehuis in Noorwegen is de ideale uitvalsbasis bij je bezoek aan Rogaland!