Vakantiehuis in Sør-Trøndelag

Als je overweegt een vakantiehuis in Trøndelag te huren, is Syd-Trøndelag het hele jaar door een ideale bestemming!  Syd-Trøndelag is een fijne regio, net als Nord-Trøndelag, in Noorwegen om op vakantie te gaan en is geschikt voor zowel zomer als wintervakanties.

vakantiehuis in Syd-Trøndelag

Populaire vakantiehuizen - Sør-Trøndelag

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sør-Trøndelag

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sør-Trøndelag

Loading...

Wat maakt Syd-Trøndelag zo bijzonder?

Syd-Trøndelag is dichter bevolkt dan Nord-Trøndelag, maar nog steeds niet meer gemiddeld 15 mensen per jaar. km2. Trondheim, de grootste stad van het graafschap en de op twee na grootste stad van Noorwegen, is een natuurlijk knooppunt voor zowel de vulkanen van Trøndelag als voor vervoer over land tussen Zuid- en Noord-Noorwegen. Trondheim staat centraal in de Noorse geschiedenis en heeft daarom veel interessante bezienswaardigheden en musea. Daarnaast zijn er moderne winkels en levendige cafés die de stad ook een bezoek waard maken! Een ander klein juweeltje in South Trøndelag is het oude mijnstadje Røros, tegenwoordig een pittoresk stadje, onder andere op de Werelderfgoedlijst van UNESCO van het conservatieve erfgoed.

Bergen en kust vanuit je vakantiehuis in Syd-Trøndelag

Het graafschap Syd-Trøndelag omvat zowel typische kustlijnen in het westen, landgebieden met bossen en akkers, voornamelijk rond de Trondheimsfjord, als hoge bergen in het zuiden. Langs de kust is het terrein vaak kleinschalig met kliffen tot 200-300 m hoogte. De hoogste gebieden van de provincie liggen in het zuiden, net ten noorden van Dovre, met Skrymskollen op 1.985 m.o.h. als het hoogste punt. In totaal vormen de noordelijke delen van Dovre, Rørosvidda en Tydalsfjellene een relatief hoge bergketen.

Syd-Trøndelag biedt, zoals Nord-Trøndelag, een aantal van de beste zalmmeren van Noorwegen. Orkla, Gaula en Stordalselva zijn het populairst onder vissers. Højfjeldet in het zuiden is ideaal voor lange wandelingen in de zomer en de herfst, terwijl de steden Trondheim en Røros het hele jaar door geweldige culturele ervaringen bieden. NOVASOL's vakantieverhuur biedt de grootste selectie vakantiehuizen in Noorwegen!

Bezienswaardigheden in Zuid-Trøndelag

In Syd-Trøndelag kun je profiteren van een ​​cultureel toevluchtsoord tijdens je vakantie in Noorwegen. Zoals gezegd, Røros heeft veel culturele bezienswaardigheden en je kunt musea, kerken, galerijen en meer bezoeken. Een beroemde attractie in Røros is de Røros-kerk, die dateert uit 1784. De kerk is een witgekalkte stenen kerk en heeft ongeveer 1600 zitplaatsen, wat aangeeft dat de kerk relatief groot is. De kerk is niet alleen een kerk voor de gelovigen, maar ook een monument waar je geweldige kunst en houtsnijwerk kunt ervaren.

Als je in Trondheim bent, is een bezoek aan de beroemde Nidaros-kathedraal een must. De kathedraal is een beroemde attractie in Noorwegen en is prachtig gebouwd met zijn fijne ornamenten en kunst. Daarnaast zijn er veel musea in Trondheim, waaronder het Maritiem Museum van Trondheim, Rustkammeret en het Noorse wetsmuseum.