Vakantiehuis in Oslo

De provincies Oslo, Akershus, Vestfold en Østfold behoren samen tot de regio Oslofjord. In de regio Oslofjord wonen circa 1,7 miljoen mensen en is daarmee de meest dichtstbevolkte regio van Noorwegen. Houdt u van zwemmen en zonnen dat is de kustlijn daar uitermate voor geschikt. In de regio is eveneens een groot aanbod van bezienswaardigheden, cultuur, excursiemogelijkheden en vrijetijdsbestedingen te vinden. Indien u een gezellig en prachtig reisdoel zoekt om uw vakantiehuis in Oslofjord te huren, raden wij u de steden rond de fjorden aan. Dichte bossen en landbouwgrond zijn in het binnenland van deze regio te vinden.

De regio Oslofjord is door zijn centrale ligging eenvoudig te bereiken. De goede verbindingen zijn mede te danken aan de tunnel tussen Drøbak en Hurum (Oslofjordtunnel) en het verkeersnet tussen de oost- en westoever van Oslofjord (Moss-Horten, Sandefjord-Strømstad in Zweden). Gaat u met het vliegtuig naar deze regio heeft u de keuze tussen twee vliegvelden: Oslo Gardermoen en Sandefjord Torp. Sandefjord Torp is de aanvlieghaven voor lowcost vluchten, hier vandaan is een busverbinding richting Oslo (ca. 2 uur reistijd).

Vanuit de vakantiehuizen van NOVASOL ligt de hoofdstad Oslo doorgaans niet op verre afstand. Wij raden het dan ook zeer aan dat indien u naar deze regio afreist dat u een bezoekje aan deze stad niet overslaat. Is Oslo vindt u vele interessante activiteiten en bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld het nationale kunstmuseum (Nasjonalgalleriet) welke beschikt over schilderijen van de expressionist Edvard Munch. Of breng een bezoekje aan het 1200 jaar oude Vikingschip op Bygdøy of het sculpturenpark Vigeland. Vraagt u zich ook wel eens af waarom Oslo bekend staat als de “groene hoofdstad”? Ga het ontdekken en neem de metro richting Frognerseteren tot in de Nordmarka. Dit is een bosgebied in Noord-Oslo. Of neem de boot vanuit Oslo haven (Vippetangen) en bezoek één van de vele eilanden in de omgeving.

De sprookjesachtige plaatsen Son en Drøbak zijn gelegen aan de oostzijde van de fjord. U vindt hier idyllische, kleine, wit geschilderde houten vakantiehuizen in Son en Drøbak welke zij aan zij zijn gelegen tot aan de fjord. Breng ook eens een bezoek aan het Julehuset (kersthuis) in Drøbak, hier kunt u het gehele jaar terecht. Of vaar met de boot naar de Oscarsborg, geleden op een eiland voor Drøbak. Deze staat staat er eveneens om bekend dat er veel kunstenaars wonen en galerieën huisvesten.

Een aanbod aan kleine steden waar in het zomerseizoen een groot aantal concerten, festivals, markten en theaters te bezoeken zijn: Moss, Sandefjord, Drammen, Holmestrand, Halden, Fredrikstad, Tønsberg en Stavern. Geniet van de heerlijke atmosfeer van deze steden terwijl u door de straatjes rondslentert.

Domy wakacyjne nad Oslofjord