Vakantiehuis in Nord-Trøndelag

In de Middeleeuwen was Midden-Noorwegen een belangrijke regio voor pelgrimstochten. Je vind hier vanuit je vakantiehuis in Nord-Trøndelag de meest belangrijke en centrale monumenten uit de Noorse geschiedenis. Maar de regio staat niet alleen bekend om de geschiedenis. De natuur in deze streek is ook zeker een bezoek waard, denk aan de majestueuze bergen in het zuiden en de vele fjorden en riviertjes. Visliefhebber kunnen hun hart ophalen in de visrijke kusten en ook voor jagers is het een populaire streek. Veel redenen welke Noorwegen tot een geliefd vakantieland maken.

Ferienhaus Nord-Trondelag - Norwegen

Populaire vakantiehuizen - Nord-Trøndelag

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Nord-Trøndelag

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Nord-Trøndelag

Loading...

Trønderlag; fjorden, rivieren

Midden-Noorwegen staat ook wel bekend onder de naam Trønderlag en wordt onderverdeeld in Noord- en Zuid-Trønderlag. Trønderlag grenst in het Zuiden en Zuidoosten aan de hooggebergtes Sylene, Rorosvidda en Trollheimen-Dovrefjell. Het landschap in het gebied bestaat uit fjorden en grote dalen, tot de kust aan toe. Langs de kust liggen talloze mooi, kleine en idyllische eilandjes. Vissers kunnen zich uitleven in de verschillende rivieren met het visrijke water waar deze regio bekend om staat. Men beweert dat 6 van de 10 beste zalmrivieren in die gebied te vinden zijn, namelijk: Stjørdalselva, Orkla, Gaula, Stordakselva, Namsen en Verdalselva.

Waar ligt Nord-Trøndelag?

Midden-Noorwegen bestaat uit de provincies Nord-Trøndelag en Sør-Trøndelag (noord en zuid). Samen hebben ze een oppervlakte van 41.260 km2 (net zo groot als Denemarken). Het gebied is dunbevolkt met zijn amper 405.000 inwoners. Eenderde van de bevolking woont in Trondheim, de grootste stad in Midden-Noorwegen. Men zou kunnen denken dat wanneer u een vakantiehuis in Midden-Noorwegen boekt, dit in het midden van Noorwegen ligt, maar schijn bedriegt. Van Trondheim tot Honningsvåg (Noordkaap) is het nog 1617 km. De afstand van Trondheim tot Kristiansand (in het uiterste zuiden van Noorwegen) is maar 825 km. Trondheim en Oslo liggen 498 km van elkaar. (De afstanden zijn berekend volgens de aanbevolen routes.)

Het klimaat

In Midden-Noorwegen bestaan grote klimaatsverschillen: in het oosten heerst een landklimaat met ’s winters lage temperaturen op de hoogvlakte van Røros. In het westen is het klimaat vochtiger, de winters zijn mild. Het noordwesten is een open landschap, hetgeen voor wisselvallig weer zorgt. Januari is de koudste maand, terwijl juli en augustus de warmste maanden zijn. Het grootste deel van de regen valt in de herfst en winter. Wanneer u een vakantiehuis aan de kust in Midden Noorwegen kan het ’s zomers mistig worden.

Genieten in een vakantiehuis in Nord-Trøndelag

Klinkt Nord-Trøndelag als een regio waar u graag eens vakantie zou willen vieren? Boek dan nu je vakantiehuis in Noorwegen via NOVASOL. Een vakantiehuis in Nord-Trøndelag is de beste uitvalsbasis om deze prachtige regio te verkennen.