Vakantiehuis in Finnmark

Als men over Noord-Noorwegen spreekt, gaat dit met name over de drie provincies Troms, Finnmark en Nordland. In Nordland en Troms – met name de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen, biedt NOVASOL vakantiehuizen in Noord-Noorwegen aan. Noord-Noorwegen is het dunst bevolkte gebied van Noorwegen met gemiddeld slechts 2,4 inwoners per km2. Toch maakt de regio deel uit van ca. 35% van de totale Noorse oppervlakte.

Lei en hytte eller feriehus i Finnmark

Populaire vakantiehuizen - Finnmark

Loading...

Het prachtige Finnmark

In de zomer is Finnmark echt bewonderenswaardig mooi met de extreem heldere nachten en de midzomernachtzon (eind mei tot midden juli). In de winter kunt u genieten van de prachtige poolnachten (van december tot midden januari) en het niet te missen Noorderlicht. De natuur hier is het zeker waard om ontdekt te worden. Te denken valt aan prachtige contrasten en eindeloze vlaktes.

Bereid je vakantie naar Noord-Noorwegen goed voor

Het is verstandig om uzelf goed voor te bereiden indien u op vakantie gaat naar een mooie vakantiewoning in Noord-Noorwegen. Zo zijn de afstanden hier echt enorm groot en er is niet om de 50 meter een dorp te vinden. Dit gering bevolkte gedeelte van Noorwegen biedt wel genoeg transportmogelijkheden en culturele excursies. Het is dus nuttig om uw vakantie en uw vakantieverblijf (denk aan vakantiehuizen) zorgvuldig voor te bereiden. De zomermaanden juli en augustus zijn in trek bij de vakantiegangers om deze prachtige omgeving te gaan ontdekken. Het excursieaanbod is gedurende deze periode dan ook groter. Bovendien zijn er vaak meer en frequentere transportmogelijkheden. Maar, het blijft hoe dan ook belangrijk c.q. verstandig om uw heen- en terugreis vooraf te reserveren.

Het tempo van de dag wordt hier bepaald door de natuur, middels het daglicht en het klimaat. De plaatselijke bevolking heeft in de jaren dan ook geleerd dat het onzin is om te trachten de natuurkrachten tegen te werken. Maar, zo vindt men, het is veel makkelijker om gewoon samen te werken en één te zijn met de natuur. Wat dacht u bijvoorbeeld van mensen die om 11 uur ‘s avonds hun huis aan het verven zijn of de vissers die op zee midden in de nacht in actie zijn. Het is hier ook vrij normaal dat men in de zomer de buren na middernacht nog een bezoekje brengt.

Er is reeds verteld dat de transportmogelijkheden in Noord-Noorwegen beperkt zijn en dat u uw reis goed moet plannen vooraf. Vliegvelden met directe verbindingen naar Olso liggen in Evenes, Bodø, en Tromsø. Aan de kust heeft de rederij Hurtigruten de leiding. Dit betreft een snelle bootverbinding met dagelijkse afvaarten richting zowel noord als zuid vanaf ca. 20 aanlegplaatsen aan de kust. De snelle boten en de veerponten verbinden de kleine gemeentes met elkaar en met het vaste land en de grotere steden.

Vakantiehuis in Finnmark huren

Wacht niet langer, boek nu uw vakantiehuis in Finnmark, het ideale uitgangspunt voor de start van uw vakantie! Wij zeggen daarom: mis dit niet, boek nu uw vakantiehuis in Noorwegen! en ervaar een totaal andere belevingswereld!