Vakantiehuis in Telemark

Ferienhäuser Telemark - Norwegen

Vakantiehuis in Telemark

Ben je op zoek naar vakantiehuis in Telemark? Je zou niet beter kunnen worden! Bij NOVASOL helpen we je graag bij het vinden van de juiste accommodatie voor u. Bij ons bepaalt u onder welke voorwaarden u uw vakantie wilt doorbrengen. Bij NOVASOL bieden we verschillende soorten accommodatie in Telemark: functionele flats, typisch Noorse hytte en elegante, goed uitgeruste vakantiewoningen. Elk van onze accommodaties is op een individuele manier ingericht en ingericht. Vakantiehuizen in Noorwegen zijn de perfecte start van uw vakantie.

Populaire vakantiehuizen - Telemark

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Telemark

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Telemark

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Telemark

Loading...

Bergen in Telemark en Agder

Sondre Norheim, een ski-pionier, werd geboren in 1825 in Morgedal in Telemark. Het is aan hem dat we slalom, wintersport en de ontwikkeling van de Telemark-techniek verschuldigd zijn. Al driemaal de Olympische vlam werd het symbool van de Winterspelen in Morgedal ontstoken: 1952 (Oslo), 1960 (Squaw Valley, VS) en 1994 (Lillehammer).

Favoriete skigebieden in Telemark: Gaustablikk, Gautefall, Vrådal, Hallbjønnsekken en Haukelifjell. Het binnenste gedeelte van de regio Agder heeft een lange skigeschiedenis. Een ander skigebied, de bekendste is Hovden in Setesdal.

In het noorden van Telemark regeert Gaustadtopp, door velen beschouwd als de mooiste Noorse bergen. Ze stijgen tot 1.883 M boven zeeniveau. Bij mooi weer in het oosten zie je Zweden en de zuid-oostkust. Deze weergave toont 1/6 van Noorwegen! In de zomermaanden (juli-augustus) kun je Gaustadtopp beklimmen (ongeveer 2,5 uur), het is het beste om je wandeling te beginnen aan de voet van de bergen ten zuiden van Rjukan.

Bezienswaardigheden in Telemark

Het Telemarkkanaal, ook wel het achtste wereldwonder genoemd, is de meest gekozen bestemming voor uitstapjes in de regio Telemark. Het kanaal is 105 km lang en 28 sluizen. Je kunt nu op één van de drie schepen langs het kanaal varen of een kanotocht maken. Het prachtige landschap zal je hier behagen. We moedigen ook andere vormen van actieve recreatie aan in de prachtige natuur: zwemmen, kanoën, zeilen of vissen. Je vindt hier ook zeer goede omstandigheden voor bergwandelen - Gaustatoppen heeft een prachtig uitzicht op het uitgestrekte deel van Noorwegen. Opmerkelijk is ook Hardangervidda, de hoogst gelegen vlakte van Europa, met een nationaal park.

Henrik Ibsen werd geboren in Skien, de belangrijkste stad in de regio. In het zomerhuis van de familie Ibsen in Venstøp is nu een museum gewijd aan de schrijver. Er zijn souvenirs uit de kindertijd van een toneelschrijver. Kijken naar de objecten die hem omringen zal zijn schrijfstijl gemakkelijker te begrijpen zijn.

Vakantiehuizen in Noorwegen midden in de natuur

Een vakantiehuis in Telemark is niet alleen een geweldig idee voor een wintervakantie. Het is ook een ideaal idee voor vakanties in de rest van het jaar. In het voorjaar zal de prachtige, weelderige natuur van onder de sneeuw kijken. In april en mei worden de bossen groene valleien die oplichten met kleuren. Je zult houden van de glinsterende meren en rivieren. Sportvissers hebben geweldige omstandigheden om te vissen. In de herfst kunnen paddenstoelen en bessen worden geoogst in bossen. De herfst creëert ook ideale omstandigheden om te wandelen.

Het maakt niet uit wat voor soort rust je verkiest. Vakantiehuizen NOVASOL is altijd een ideaal startpunt voor individuele uitstapjes. In de regio vindt u veel geweldige plaatsen die wachten om ontdekt te worden. Majestueuze watervallen, rustige meren, glooiende heuvels en wilde bergen - iedereen vindt ideale omstandigheden voor ontspanning. De heersende sfeer bevordert mijmerigheid en rust weg van de zorgen van het dagelijks leven. Wij nodigen je van harte uit om het prachtige Telemark te ontdekken. Vakanties in de Noorse bergen starten vanaf de drempel van het vakantiehuis.