Vakantiehuis in Vestfold

Vanuit een vakantiehuis in Vestfold, krijg je een geweldig startpunt voor het ervaren van de lange kustlijn en de prachtige archipel, die bestaat uit meer dan 70 eilanden, eilandjes en kanalen. In de prachtige natuur kun je fietsen langs de kust, wandelen langs de kust, vissen in Numedalslågen, met zijn outlet in Larvik, of ontspannen met een partijtje golfen. Vanuit een chalet in Noorwegen in hartje Vestfold kun je het hele jaar door genieten van een rijk cultureel leven, met concerten, festivals, shows en revues, maar ook goede winkels in de steden. De vervoersverbindingen zijn goed vanaf zowel de luchthaven van Oslo als het stadscentrum van Oslo, en vanaf de luchthaven Sandefjord.

Vakantiehuis in Vestfold

Populaire vakantiehuizen - Vestfold

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vestfold

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vestfold

Loading...

De natuur wacht op je in Vestfold

Vestfold is een groot graafschap met een aantal steden en gebieden, en het heeft ook een zeer gevarieerd karakter. Tønsberg, een gemeente in Vestfold, is voornamelijk groen in het gebied buiten het centrum. Tønsberg is ook rijk aan meren, zodat je de schatten van de zee kunt ervaren terwijl je de frisse lucht inademt. In het gebied zijn er ook verschillende wetlands, die belangrijk zijn voor vogels. Een beetje buiten Tønsberg ligt het eiland Tjøme, en hier is het landschap heuvelachtig met verschillende kloven en heuvels.

In Larvik zijn grote landbouwgebieden en veel bossen en bergen. Het gebied is rijker aan bosgebieden dan bijvoorbeeld in Tjørne, dat is omgeven door zee. Horten, in de buurt van Tønsberg, bestaat uit verschillende eilanden, genaamd Bastø, Mellomøen, Østøen en Vealøs.

Bezienswaardigheden in Vestfold

Er zijn een aantal musea en andere attracties in Vestfold, wat betekent dat je tijdens de vakantie culturele ervaringen kunt combineren met verschillende activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het museum en het presusmuseum in Horten. In Larvik kun je het Larvik-museum bezoeken, terwijl je in Tønsberg naar het bergmuseum van het kasteel kunt gaan. Kies het museum waarvan je denkt dat het interessant is, want het is uw vakantie.

Geïnteresseerd in een goede wandeling? Dan is het beukenbos, een gebied in Larvik, de moeite waard om naartoe te gaan. Buiten Nøtterøy kunt je het verbazingwekkende zeeleven ervaren, en hier moet je zeker de archipel Bolærne bezoeken. Badenymfer zou ook de reis moeten maken naar het beroemde Farris-water, het grootste meer van de provincie.

Er is ook het Borrehaugene National Park, het eerste nationale park van Noorwegen en het eerste Viking-graf in Scandinavië, dat ook een bezoek waard is. In Vestfold vind je het langste en meest ontwikkelde kustpad van Noorwegen, waar je kunt genieten van prachtige landschappen, monumenten en attracties, evenals de prachtige stranden en de archipel. Geïnteresseerd in fietsen? Dan moet je Kystruten No. 1 uitproberen. Een fietsroute voor diegenen die de pols wat willen opdoen. Als de tijd om is, is een bezoek aan het World End in Tjøme een echte must. Dit is de naam van de zuidpunt van het eiland Tjøme.

Voor de meer feest- en muziekliefhebbers zijn er een aantal festivals in Vestfold, vooral in Tønsberg, tijdens de zomermaanden. Hier kun je het Slottsfjell Festival bezoeken, dat meerdere dagen duurt.