Vakantiehuis in Aust-Agder

vakantiehuis in Aust-Agder

Vakantiehuis in Aust-Agder

De combinatie van de prachtige zuidkust en het schilderachtige achterland maakt Aust-Agder een favoriete plek om het hele jaar door een vakantiehuis te huren tijdens een vakantie in Noorwegen. De regio biedt alles van de heuvels van de archipel, een rijke landschapscultuur en eersteklas wintersport in het hooggebergte. Hier is het juist leuk om vakantie te houden wanneer de dagen langer worden en de zon aan het opwarmen is, maar ook wanneer het platteland, de sleetochten en vers gemaakte skipistes je lokken vanuit je warmte vakantiehuis in Aust-Agder.

Populaire vakantiehuizen - Aust-Agder

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Aust-Agder

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Aust-Agder

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aust-Agder

Loading...

Wat maakt Aust-Agder zo bijzonder?

De afstanden zijn klein en de mogelijkheden voor gevarieerde en avontuurlijke dagen zijn eindeloos. Langs de kust kun je kort langs de beroemde kustplaatsen Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad en Lillesand, die allemaal hun karakteristieke kenmerken hebben op het gebied van architectuur, ervaringen, wandelingen en eilanden. De binnengebieden zijn vaak verbonden met beken met goede vangstmogelijkheden, bosgebieden voor het zaaien van bessen en paddenstoelen en majestueuze bergen die perfect zijn om te skiën.

Launglaufen tijdens je vakantie in Aust-Agder

Omliggende steden in Aust-Agder

In het hart van Aust-Agders ligt het gezellige zuidelijke dorp Arendal, dat ook de "hoofdstad" van de regio is. Een vakantie in Arendal biedt het beste van het stadsleven, de archipel en festivals voor het plezier van jong en oud. Velen verbinden de stad met zomer, zon en een lange maritieme geschiedenis. Het eiland Merdø had eerder een van de belangrijkste havens in het zuiden van Noorwegen, en tegenwoordig een paradijs in de archipel buiten Arendal. Maak een uitstapje naar het autovrije eiland en geniet van een picknick op het strand of wandel over historische paden terwijl je geniet van het uitzicht op Galtesund en Arendal of op de zee en de vuurtoren van Torungen. Hier kun je ook een bezoek brengen aan het Merdøgaarden Museum, dat een schippershuis is uit 1736, bewaard gebleven zoals het oorspronkelijk ongeveer in 1800.

Vanuit een vakantiehuis in Aust-Agder kun je Risør bezoeken. De stad wordt ook "De witte stad aan het Skagerrak" genoemd en wordt beschouwd als een van de best bewaarde houten stadjes van Europa. De stad biedt elk jaar vele festivals, waaronder het beroemde Risør Trebåtfestival, een van de belangrijkste en meest populaire kustcultuurevenementen in Europa, met de nadruk op traditionele houten boten. Risør heeft een lange en trotse traditie in het bouwen van houten boten en het Risør Trebåtfestival is Europa's grootste en oudste in zijn soort. Hier kun je genieten van concerten en activiteiten in de stad en in de haven, de oude houten boten in het havenbassin bewonderen, de sensatie van zeilen in de archipel ervaren en deelnemen aan een zeer unieke volksmuziek.

Evje is een zeer actieve parochie in Oslo met een schat aan adrenaline-pompende ervaringen en activiteiten voor het hele gezin. TrollAktiv is een familiepark en een bekende aanbieder van spectaculaire ervaringen in het gebied gedurende vele jaren. Hier vind je unieke natuurervaringen met raften, SUP, kajakken, kanoën, mountainbiken, klimmen, zipline, karting, paardrijden en nog veel meer. In Evje vind jeook het indrukwekkende Mineral Park, dat is gebaseerd op een spectaculaire stenencollectie die je in de bergen kunt ervaren. Buiten is er een bijbehorend park, met een verscheidenheid aan creatieve en leuke activiteiten voor het hele gezin.

Wat is er te doen in Aust-Agder?

Net buiten het centrum van Grimstad ligt het prachtige Hasseldalen met het Maritiem Museum, gelegen aan de ingang van Vikkilen. In de 19e eeuw was de regio een van de belangrijkste maritieme districten in Noorwegen en Vikkilen is een centrum voor bootproductie en -vracht tot aan onze tijd. Het Maritiem Museum werd geopend in 2015 en neemt je mee op reis in de belangrijke geschiedenis. De tentoonstellingen tonen onder andere de ontwikkeling, ups en downs in de scheepvaart en bieden spannende activiteiten voor jong en oud.

Lyngør is een oude haven en een exotisch pareltje in het kustplaatsje Tvedestrand, een bezoek waard wanneer je een vakantiehuis in Aust-Agder huurt. Het dorp is verspreid over verschillende eilanden, heeft geen wegen en auto's maar heeft toch een druk zomerleven. De wit geschilderde stad is zonder twijfel de best bewaarde stad van Europa en een van Europa's tien beste eilanden om te bezoeken genoemd. De vredige idylle kan te voet worden ervaren, op de charmante smalle straatjes en paden die tussen de huizen golfen. De historische Lyngør is vooral geweldig als je in het zonlicht zwemt en geniet van het kustlandschap.

De prachtige natuur in Aust-Agder

De  Aust-Agder-archipel strekt zich uit van Lillesand tot Risør en is eenvoudig een kustlijn van wereldklasse. Het landschap wordt gekenmerkt door een gemakkelijk heuvelachtig terrein. De natuurlijke parel nodigt uit tot maritieme ervaringen van vele soorten. Hier kun je op de kustpaden gaan met omwegen in schaduwrijke bossen, liggen onder de zon op een zandstrand, vissen vanaf een boot of pier en grill vers gevangen makreel aan de kust. Blindleia is een beroemde kustattractie en is een prachtige binnenstad ongeveer. 20 km van Old Hellesund in Høvåg naar Lillesand. Het stuk is een van de mooiste kiezelstranden van Noorwegen en is goed beschermd tegen wind en zee.

Op het eiland Storgrønningen, net ten zuiden van Grimstad, is de vuurtoren van Homborsund idyllisch gelegen in de zeekloof. De vuurtoren, opgericht in de jaren 1870, is vandaag de dag een levend onderdeel van de kustcultuur en een dominant element in de kustweg. Als waardevol onderdeel van de geschiedenis, en tegenwoordig beschermd cultureel erfgoed. Naast de mogelijkheden voor rondleidingen, kun je ook de zeer unieke botanische omgeving bewonderen die hier te vinden is.

Setesdal is een prachtige vallei in Aust-Agder, die zich uitstrekt langs het Otravassdraget van Evje in het zuiden tot Hovden in het noorden. De weg door de vallei loopt door kleine en grotere steden en het landschap varieert van gezellig landschap tot ruig en prachtig berglandschap. Hovden is het grootste skigebied in de regio en vanwege de interne locatie is het winterseizoen meestal goed en stabiel. Dit bergdorp in Setesdal is een complete winterbestemming met het grootste alpine centrum van de regio, wereldklasse langlaufroutes, hondensleeën en nog veel meer. Een eldorado voor gezinnen met kinderen en actieve skiërs. Waterpark Hovden is een goed alternatief voor de geweldige buitenervaringen.

Jouw vakantiehuis in Aust-Agder

Zoals je begrijpt, zijn er een schat aan activiteiten en ervaringen in Aust-Agder, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een actieve vakantie in Noorwegen. Bekijk ons ​​ruime aanbod aan vakantiehuizen in Aust-Agder en boek je volgende vakantie in een NOVASOL vakantiehuis in Noorwegen. Zo ervaar je pas echt dat gevoel van vrijheid tijdens je vakantie.