Vakantiehuis in Hordaland

Huizen bij fjord in Hordaland

Vakantiehuis in Hordaland

De regio Hordaland wordt betoverd door de prachtige fjorden. Of u nu naar het oosten afreist, met het hooggebergte Hardangervidda, naar het westen bij de zeemondingen of u reist af naar Bergen.. In de regio Hordaland zijn het altijd de mooie fjorden die het landschap grotendeels zullen bepalen. Langs de kust van Hordaland en de aangrenzende eilanden liggen veel van de NOVASOL vakantiehuizen in Noorwegen. De langste fjord in Hordaland is de Hardangerfjord. Deze fjord is 179 km lang, gerekend van de zee tot in de bergen. De fjord grenst op de Hardanger-hoogvlakte aan het fjord- en berggebied Eidfjord. Er liggen dorpen langs de fjorden welke bekend staan om hun vruchtbare velden en schoonheid. Spreekt de regio Hordaland en/of de plaats Hardanger je aan? Wacht dan niet langer en boek nu je ideale vakantiehuis in Hordaland in Noorwegen.

Populaire vakantiehuizen - Hordaland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Hordaland

Loading...

Vakantiehuizen met sauna - Hordaland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Hordaland

Loading...

Natuur in Hordaland

Tussen de spoorlijn en Bergen ligt de regio Hordaland. De grootste stad van Hordaland is zonder twijfel Bergen. Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen, en is leuk om te ontdekken vanuit een vakantiehuis of vakantieappartement in Noorwegen. Niet te missen belangrijke plaatsen in Hordaland zijn ook: Knarvik, Os, Dale en Voss. Het landschap ten noorden en westen van Bergen bestaat uit een zeldzame kustlijn met honderden grote en kleine eilandjes, zeestraten en fjorden. Het gebied langs de spoorlijn en de schiereilanden Osterøya en Bergensøya beschikken over een eigen profiel: hier hebben bergen en dalen de overhand. Rondom Voss liggen naar verhouding vlakke plaatsen welke uitzonderlijk en mooi te noemen zijn. Ondanks dat deze plaatsen erg westelijk liggen, zijn ze ook op wintertoerisme ingesteld, dat komt met name vanwege het stabiele winterweer en het landklimaat.

Bezoek Hardanger

Hardanger is een traditionele plaats in het westelijke deel van Noorwegen, gedomineerd door de Hardangerfjord. Het bestaat uit de gemeenten Odda, Ullensvang, Eidfjord, Ulvik, Granvin, Kvam en Jondal en ligt in de provincie Hordaland. In het begin van de tijdperk van de Vikingen was Hardanger een kleine koninkrijk met als hoofdstad Kinsarvik. Leef als een viking in één van onze authentieke vakantiehuisje in Hardanger.

De Noorse vorm van de naam was Harðangr. Het eerste element zou kunnen zijn harðr; 'harde' (verwijzend naar weer en wind), of het kan verwijzen naar de naam van de provincie waar het in ligt (zie Hordaland). Het laatste element is anger; 'fjord' (de naam die oorspronkelijk toebehoorde aan het fjord, nu Hardangerfjord).

Het gebied Hardanger heeft een schilderachtige natuur en een groot aanbod van activiteiten. Het nationale park Hardangervidda nasjonalpark is een niet te missen bezienswaardigheid en in de diverse beekjes wachten de zalmen op u. Er zijn diverse leuke fiets- en wandeltochten of uitstapjes met de auto mogelijk. De leuke stad Bergen ligt op ca. 1,5 tot 3 uur rijden van Hardanger.