Vakantiehuis aan de Costa Cálida

Ferie i Spanien

Vakantiehuis aan de Costa Cálida

De Costa Cálida wordt ook wel ‘de warme kust’ genoemd. Het is een waar paradijs voor de liefhebbers van zon, zee en strand, want de temperaturen zijn er mild. Door het bergachtige achterland wordt het gebied namelijk beschut tegen de wind van de Meseta (de Spaanse hoogvlakte). De zoutmeren en dennenbossen zorgen er dan ook nog eens voor dat de Costa Cálida het beste en gezondste klimaat van Spanje treft. Niet voor niets is de regio Murcia uitgeroepen tot de schoonste provincie van Europa.

De Costa Cálida strekt zich uit van El Mojón tot Águilas en Murcia is hiervan de hoofdstad. De kust heeft zo’n 250 kilometer langgerekte witte zandstranden met steil uit zee oprijzende rotsen, maar ook beschutte baaien. Het binnenland van deze streek is glooiend. Je vindt er erg mooie bosrijke valleien. Deze fraaie afwisseling van het landschap maakt een verblijf in een vakantiehuis of appartement aan de Costa Cálida altijd onvergetelijk.

Populaire vakantiehuizen - Costa Calida

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Costa Calida

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Costa Calida

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Costa Calida

Loading...

Bezoek de Mar Menor

De Costa Cálida is gelegen aan twee verschillende zeeën: de Middellandse Zee en De Mar Menor (het grootste natuurbad ter wereld en een paradijs voor watersporters). De Mar Menor is erg populair bij de toeristen die graag een vakantiehuis in Murcia willen huren. Deze zee wordt ook wel gezien als een openlucht kuuroord. Dit door de uiterst hoge concentraties van minerale zouten en jodium. Maar ook door de inwerking van de sterke zonnestralen is een bijzonder gezond klimaat is ontstaan. De ondiepe binnenzee beschikt over kristalhelder water. Natuurlijk kun je er ook genieten van kilometerslange witte zandstranden.

De Mar Menor wordt gescheiden van de Middellandse Zee door La Manga. Dit is een smalle landtong met een lengte van 22 kilometer. In de plaats Lo Pagán vind je geneeskrachtige openluchtmodderbaden die aanbevolen worden voor alle soorten huidaandoeningen, maar zeker ook voor vormen van reumatiek. Dit is ideaal in combinatie met de zoutwaterbaden in de Mar Menor. Een bezoekje aan Lo Pagán is - vanuit je vakantiehuis aan de Costa Cálida - vast en zeker een onvergetelijke uitstap.

Naast de stranden, de zee en het gezonde klimaat is de Costa Cálida ook bekend door de fraaie natuurparken. Het gebied rondom de Mar Menor is feitelijk één groot natuurgebied. Erg bijzonder is bijvoorbeeld het Parque Regional de las Salinas de San Pedro. Hier leven in de plassen en bassins talrijke vogelsoorten, zoals flamingo’s. De omgeving van uw vakantiehuis aan de Costa Cálida is dan ook erg geschikt voor het maken van mooie wandelingen.

Prachtige dorpen en steden

De Costa Cálida staat bol van de mooie vissersdorpjes en steden. Cartagena, Lorca, Águilas en de hoofdstad Murcia (met zijn imposante kathedraal) zijn plaatsen met een rijk historisch verleden. Deze plaatsen worden afgewisseld met toeristische trekpleisters als bijvoorbeeld Mazzarrón, voorzien van prima voorzieningen en een rijk nachtleven. In de dorpen en steden staat vooral het culinair genieten in het middelpunt. Probeer eens een heerlijke calderos. Dit is een rijstgerecht met verschillende soorten vis en paprika’s (of mojama - de ingezouten tonijn die aan deze kust erg veel wordt gegeten). Kortom: in een vakantiehuis in Spanje aan de Costa Cálida is het altijd genieten!