search

Vakantiehuizen in Berlijn

oor veel afwisseling en plezier raden wij u aan een korte vakantie te boeken naar de bruisende stad Berlijn. In verschillende delen van de stad vindt u onze vakantiehuizen in Duitsland die erg goed geprijsd zijn. Enkele bekenden bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Brandenburger Tor met de Quadriga (een klassieke renwagen met vier trekpaarden en de godin Victoria als menner), de SiegessƤule (overwinningszuilen) of het Charlottenburger kasteel. Deze bruisende en dynamische stad is niet in een woord te omschrijven. Berlijn heeft twaalf districten en deze hebben stuk voor stuk hun eigen aantrekkingskracht en charme. Deze wereldstad kent een onstuimige geschiedenis. Verschillende facetten maken deze stad zo interessant en uniek zoals de prachtige natuur, idyllische dorpjes en het heeft de uitstraling van een internationale stad.

 

Kreuzberg

Kreuzberg is een wijk met aanzien wat het de laatste jaren heeft opgebouwd, maar hierdoor heeft het zeker niet zijn gezelligheid verloren. Dit stadsdeel heeft een bijzonder karakter. Dit komt doordat verschillende culturen hier samenleven. Het district heeft een hoge bevolkingsdichtheid en heeft een alternatief aanzien. De val van de muur heeft ervoor gezorgd dat het district het geografische centrum van Berlijn werd. Het bestaat sindsdien uit twee delen: Kreuzberg 61 en het kleine SO 36. Vanwege de centrale ligging zijn er veel chique restaurants en cocktailbars te vinden.

 

Prenzlauer Berg

In het voormalige Oot-Berlijn ligt Prenzlauer Berg. Dit was in de 19e eeuw een traditionele arbeiderswijk. Vlak na de val van de Berlijnse Muur raakte deze wijk in verval en werd een centrum van oproer, maar tevens een walhalla voor kunstenaars en studenten. In de kerken werden in 1989 talrijke herinneringsdiensten en vredeswachtdiensten verstoord. De Schonhauser Alleea€ ligt in het hartje van Prenzlauer. Het is de grootste winkelstraat van Prenzlauer Berg. En hier vindt u veel horecagelegenheden en designerboetiekjes. Makkelijk te bezoeken vanuit uw vakantiehuis of appartement in Berlijn.

 

Brandenburg

De deelstaat Brandenburg ligt in het oosten van Duitsland. De landkreis Havellandheeft prachtige dorpjes. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan de prachtige natuurlandschappen in het noordwestelijk gelegen Uckermark of de hoofdstad Potsdam met zijn kastelen en parken. FlƤming is de moeite waard door zijn burchten en beukenbossen of Spreewald waar u een adembenemend rivierenlandschap aantreft.

 

Kastelen en parken in Potsdam

De kastelen, kerken en parken in Potsdam zijn fascinerend. Ze zijn in opdracht gemaakt van de Brandenburger-Pruisische bevelhebbers en dit werk heeft meer dan drie eeuwen in beslag genomen. Wereldberoemd zijn het park (289 ha) en zijn kasteel Sanssouci.

 

Spreewald

Een uniek bosrijk veengebied is het Spreewald. Dit gebied ligt 100 km ten zuidoosten van Berlijn. Sinds 1991 is Spreewald een biosferen reservaat dat beschermd wordt door UNESCO. Het Weichselien (de laatste ijstijd) zorgde er 20.000 jaar geleden voor dat het ontstond. U vindt hier kleine eilandjes, die door kleine en grote kanalen met elkaar verbonden zijn. Het wordt ook wel het Venetië van Brandenburg genoemd. U kunt hier een boottocht maken door het doolhof van het water. Vanuit vele rustige dorpjes kunt u op de boot stappen.

 

Havelland

Een vakantiehuis huren in de betoverend mooie omgeving van Havelland ten westen van Berlijn. Het is hier zo prachtig door het unieke rivieren- en merenlandschap. KanoĆ«n, fietsen, paardrijden en wandelen behoren tot de mogelijke activiteiten die u hier kunt ondernemen. Ontdek hier het Pruisische kastelen- en parklandschap.

 

Flaming

Flaming biedt de actieve vakantieganger ideale wandel-, wielren-, en skate-routes. De 175 km. lange āFlaming-Skatea€ is sinds 2002 voltooid en het is de langste skate-route van Europa. Hier kunnen wielrenners en skaters zich actief ontspannen en genieten van een afwisselend landschap. De Europese wandelroute E11 loopt door deze streek. Prachtige stadjes zoals Belzig of Joterbog met hun historische centra laten verleden en heden van de regio goed zien.