search

Vakantiehuis in Weserbergland

Midden in het hart van Duitsland ligt het Weserbergland, één van de mooiste bestemmingen die door veel van onze gasten wordt bezocht. De vakantieregio wacht op je: van Porta Westfalica in het noorden tot Hann. Münden in het zuiden strekt zich uit langs de Weser en de omliggende bergketens. Hoogtepunten zijn het Weser-fietspad, verschillende kwaliteitswandelpaden en de historische steden in het Weserbergland. 

 

Wat te zien in Weserbergland?

Bad Pyrmont, het kuuroord met palmentuin en het kasteel Burg Schaumburg, het oude centrum van Minden en de Hohenstein in Süntel zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken.

Prachtige kastelen en paleizen, traditionele kerken en kloosters, sfeervolle oude stadjes en glinsterende momenten wachten op jr in het "Historische Weserbergland". Elke stad biedt een spannende stadstour, die ook gedeeltelijk toegankelijk is. 

 

Actieve vakantie in Weserbergland

Er zijn spannende ontdekkingstochten door het Weserbergland voor elke smaak te vinden- of het nu een ontspannen daguitstap is, een meerdaagse tocht op lange fietspaden of een avontuurlijke afdaling van de mountainbike.

Het Weserbergland is perfect voor een vakantie op de fiets: het Weser fietspad begint in Hann. Münden en loopt langs de Weser door het hele Weserbergland zonder noemenswaardige hellingen. Fietsvakanties in het Weserbergland: Wie denkt niet meteen aan het Weser fietspad ? De rivier, die een lengte van ongeveer 520 km heeft en door de ADFC wordt toegekend als een viersterrenfietsroute, begint in Hann. Munden. Vanuit het zuiden van het Weserbergland is het tijd om de regio over te steken voordat het fietspad op weg naar de Noordzee de hele diversiteit van Noord-Duitsland doorkruist.De Weser, die van Hamelen tot Hannoversch Münden voert is een paradijs voor de kanovaarder.