search

Vakantiehuis Apulië - voor een geweldige vakantie

Wil je graag op vakantie naar Italië? Wat dacht je van een vakantiehuis in Apulië? Deze regio in de hak van de Italiaanse laars staat bekend om de prachtige stranden, de hagelwitte dorpjes en de olijfboomgaarden!  Wij hebben heel veel vakantiehuizen in Italië in het aanbod – en natuurlijk ook in Apulië. Het ligt dus erg zuidelijk, en het badseizoen is er lang - van mei tot oktober. Je vindt hier de mooiste stranden en het helderste water. Ontdek alles over deze bijzondere vakantiebestemming en vind jouw favoriete vakantiehuis in Apulië!

Vakantiehuis in Apulië

 

De omgeving van Apulië

De omgeving heeft zoveel te bieden: kunst, volksmuziek, geschiedenis, gastronomische tradities en heerlijke wijnen. De hoofdstad van de regio is Bari. Het oude centrum van de stad is een bezoek waard met zijn prachtige middeleeuwse architectuur, fantastische eetgelegenheden en goede mogelijkheden om te winkelen.

Apulië (Puglia in het Italiaans) is een ongerepte streek en is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De regio heeft veel te bieden, zoals pasta, wijn en olijfolie. Bari Brindisi en Taranto zijn grote steden in Puglia. Deze steden hebben een oude interessante binnenstad. Bari is bekend als de stad van Sint Nikolaas. Aan het begin van de vierde eeuw was Sint Nikolaas vooral werkzaam in Bari als bisschop.

De Adriatische kust van Apulië is vooral bekend om twee plekken. Het uiterste zuiden bij Otranto en in het noorden bij het schiereiland Gargano.

Breng vanuit je vakantiehuis of appartement in Apulië eens een bezoek aan de mooie kusten en de grote steden. De fraaie omgeving en de gastronomie die heerst ervaart u het beste vanuit een vakantiehuis in Apulië. Je verblijft tussen de lokale bevolking en leert deze dan ook kennen. In en rondom het vakantiehuis is het ontspannen en  ben je van alle gemakken voorzien. Verblijf bijvoorbeeld in een echte trullo. Dat is een Apulische vakantie op en top. Bekijk nu het volledige aanbod vakantiehuizen in Apulië en boek de voor jou perfecte accommodatie.

 

3 redenen waarom je een vakantiehuis in Apulië moet huren

  • Bari, de hoofdstad van Apulië, bekend als de stad van Sint Nicolaas.
  • Bezoek Otranto of schiereiland Gargano
  • Verblijf in een traditionele trullo

 

Jouw vakantiehuis in Apulië

NOVASOL Vakantiehuizen heeft overal in Italiaanse vakantiehuizen te huur en ook hier in Apulië hebben we een goed en spannend assortiment. Wij hebben vakantiewoningen in de typische Apulische stijl. Onder andere zijn er kegelvormige ronde huizen, die 'trulli' worden genoemd en er zijn de antieke boerderijen, die 'masserie' worden genoemd. Meer traditioneel en lokaal kan het niet.