search
N
| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )

Vakantiehuis op de Veluwe

Bossen, heidevelden, stuizand, beekjes.. De Veluwe heeft het allemaal! Buiten de prachtige natuur zijn er ook veel culturele attracties: musea, historische stadjes,... Veel inwoners pleiten dat de Veluwe staat voor avontuur, ontspanning en actief zijn. Genoeg redenen om dit gebied te gaan verkennen met een vakantiehuis op de Veluwe en weergaloos te genieten van de omgeving!

vakantiehuis op de veluwe

 

Wat te doen in de Veluwe?

Als je in de Veluwe verblijft in een vakantiewoning, dan moet je op zijn minst 1 dag besteden in het nationale park de Hoge Veluwe. Dit is een van de grootste nationale parken die in Nederland ligt. Het ligt er een beetje aan hoever jouw vakantiehuis op de Veluwe van het Nationale Park ligt, maar je kunt het gebied met de auto en met de fiets bezoeken. 

De verschillende dierenparken en musea maken dit ook de ideale bestemming voor een gezinsvakantie. Er zijn genoeg activiteiten om je bezig te houden tijdens je vakantie in Nederland:

  • Maak een huifkartocht over de Veluwe
  • Bezoek Burgers' zoo
  • Bezoek het Kröller Müller Museum
  • Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum

 

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in de Veluwe?

Het mooiste uitzicht op het al het natuurschoon heb je vanaf uitkijktoren Kootwijk. Vanaf deze houten uitkijktoren in Kootwijk kun je Apeldoorn zien liggen. Een bezoek aan deze toren is zeker een aanrader wanneer je het mooie Veluwe vanuit een prachtig perspectief wilt zien. Ook de Schaapskooi in Ermelo met bijbehorende Schapenkudde is zeker een aanrader tijdens een gezinsvakantie op de Veluwe. Pak de fiets en vervolg je route langs de heidevelden naar de schaapskooi, in augustus staan deze in bloei. Maar een bezoek in de lente is ook zeker een aanrader.Wellicht spot je dan wel een pasgeboren lammetje!

 

Verblijf in een vakantiehuis op de Veluwe

Gelderland en de Veluwe worden vaak samen genoemd. Eindeloze bossen, moerassen en grote zandduinen zijn typerend voor dit gebied. Als je een liefhebber bent van de natuur is de Veluwe zeker een bezoek waard. Begin je vakantie in Nederland goed met een vakantiehuis in de Veluwe!