Vakantiehuis op Sjællands Odde

Tussen Kattegat, Isefjord en de baai van Sejerø ligt Sjællands Odde. Het gebied is ideaal voor degenen die willen ontspannen, zwemmen en vissen. Sjaellands Odde ademt een viscultuur met een rokerij, scheepswerf en dagelijks verkoop van vis. Je verblijft met een vakantiehuis op Sjællands Odde in een gevarieerde natuurrijke omgeving, waar liefhebbers van vis hun ogen uitkijken.

Vissersboten op Sjællands Odde

Populaire vakantiehuizen - Sjællands Odde

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sjællands Odde

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Sjællands Odde

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sjællands Odde

Loading...

Afwisselende natuur

Sjællands Odde kenmerkt zich door velden, hellingen en een heidelandschap. In het zuiden en in het noorden vind je stranden. Aan het einde van Sjællands Odde ligt de moreneuze baai Gniben, die ongeveer een jaar lang werd gevormd als onderdeel van een bergmorene.

Strand op Sjællands Odde

Wat te doen in de omgeving?

Ga naar het strand - Aan het zuiden van Sjællands Odde vind je geweldige zandstranden. In het noorden vind je vooral kiezelstranden, op enkele zandstranden na. Beide Kattegat, met zijn steenachtige stranden, en Sejerø Bugt, met zijn ondiepe zandbodem, bieden fijne mogelijkheden voor een verfrissende duik.

Wandelen en fietsen - De kilometerlange wandel- en fietspaden nodigen uit om uit te proberen. Het bos Sonnerup Skov bevat heel veel gemarkeerde wandelpaden.

Bezoek Gniben - Het leger heeft dit prachtige, bijna onaangeraakte natuurgebied voor het publiek open gesteld. Op Griben vind je veel interessante planten in de harde, droge, zoute, maar ook zonnige omgeving. Hier vind je veel insecten die voedsel bieden voor de hagedissen. Torenvalken kunnen bijna altijd worden gezien , op zoek naar hagedissen en andere prooien. Op het strand langs de kust zie je misschien zeehonden en ijsvogels.

Beklim de Hulbjerg - Aan de overkant van de toegangspoort ligt de militaire heuvel Hulbjerg. Het vind je het hoogste punt op Sjællands Odde op 29 meter hoog. Hier heb je een geweldig panoramisch uitzicht over het Kattegat en Sejerø- Bugten. Hulbjerg was een belangrijke plek in de oorlogstijd, waar men kon uitkijken voor de vijand vanaf de top van de toren. De toren is reeds afgebroken, maar de uitzicht is nog steeds fantastisch.

Vakantiehuis op Sjællands Odde

Ontspannen in een vakantiehuis op Sjællands Odde

Met een vakantiehuis op Sjællands Odde verblijf je in een klassiek en mooi ingericht vakantiehuis. Sommige accommodaties hebben zelf een eigen terras, zodat er ook van de zon genoten kan worden. Vanuit je vakantiehuis in Seeland in Sjaellands Odde beleef je een echte Deense vakantie!