Vakantiehuis in Chinon

Breng je vakantie door in een appartement of vakantiehuis in Chinon in deze levendige wijk in Centraal-Frankrijk. Cultuurliefhebbers ontdekken hier tal van historische bezienswaardigheden en fijnproevers kunnen fijne gastronomische hoogstandjes verwachten. De stad strekt zich uit over beide oevers van de Vienne en betovert de bezoeker met zijn charme. Hoog boven de stad ligt de ruïne van het kasteel van Chinon, waar ooit beroemde figuren woonden zoals Jeanne d'Arc, Henry II of Charles VII.

Opplev Chinon på ferie i Frankrike

Populaire vakantiehuizen - Chinon

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Chinon

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Chinon

Loading...

Chinon, historische wijnstad

Wijn wordt opgeslagen in de onderaardse grotten en grotten van het kasteel. Een bezoek aan dit grottensysteem vanaf je vakantiewoning in Centraal-Frankrijk is een leuke activiteit als je hier bent. Een museumbezoek wordt ook aanbevolen in Chinon. Het wijnmuseum en het museum voor kunstgeschiedenis zijn twee speciale musea. Deze twee musea zijn gewijd aan de belangrijkste thema's van dit gebied: wijncultuur en geschiedenis. De invloed van Chinon is merkbaar tot ver buiten de stadsgrenzen. De mooiste wijngaarden in de omgeving zijn te vinden in en rond Bourgueil en Saint-Nicolas.

Kastelentocht

In de omgeving van je vakantiehuis in Chinon staan vijftig kastelen verspreid. De invloed van de kastelen van de Loire-vallei op het gebied rond Chinon kan niet worden ontkend. Laat je tijdens uw vakantie  in Chinon verleiden tot een bezoek aan het kasteel. Begin je ontdekkingsreis in het kasteel La Chatonnière in Azay-le-Rideau en bezoek de Ussé kasteel dat Charles Perrault geïnspireerd om Doornroosje, het Château du Rivau in Lémeré of bekendstaat om zijn tuinen Villandry Castle . De Cave Valley van Groupillières (Azay-le-Rideau) of de abdij van Fontevraud zorgen voor afwisseling.

Ontdek de omgeving van je vakantiehuis in Chinon

Bewonder het stadscentrum met zijn stenen huizen, afgewisseld met baksteen en semi-vrijstaande huizen uit de Middeleeuwen. De rozentuin Elsie in Chinon zal op haar beurt de harten van vrouwelijke bezoekers sneller laten kloppen.  Laat je betoveren door de mooie dorpen langs de Loire. Een absolute aanrader is ook Candes-Saint-Martin. Dit is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Amateurfotografen en liefhebbers van romantische wandelingen zullen gecharmeerd zijn van plaatsen als Huismes, Lerné of Rivière. De kastelen, washuizen, kerken, duiventillen en smalle steegjes zijn populair. Seuilly, op ongeveer 10 km van Chinon, is ook een bezoek waard. Bewonder hier de Abdij en het Rabelais-museum.