Vakantiehuis in Parijs - Romantisch weekendje weg

De miljoenenstad Parijs trekt ieder jaar vele toeristen. De hoofdstad van Frankrijk (2,2 miljoen inwoners) is een van de meest bezochte in de wereld. Veel mensen beschouwen het als de mooiste stad ter wereld. Elk jaargetijde heeft zijn charme. Of je nu een paar dagen of een hele week in de stad verblijf in een vakantiewoning in Ile-de-France, je zal zeker thuiskomen met een koffer vol mooie herinneringen. De stad staat bekend om haar gezellige cafeetjes waar je caffe latte met taart kunt krijgen - en om haar modehuizen en prachtige musea. Laat je verleiden door de sfeer in deze wereldstad met je eigen vakantiehuis in Parijs. Onze vakantiewoningen geven je de beste basis voor een rustige vakantie in Frankrijk in het drukke Parijs.

vakantiehuis in parijs

Populaire vakantiehuizen - Parijs

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Parijs

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Parijs

Loading...

Laat je door Parijs betoveren!

Parijs is een romantische stad. Neem je geliefde mee en laat je door de liefde inspireren met een vakantiehuis in Parijs. Om elke hoek vind je wel een romantisch plekje, café of restaurant. Parijs is een van die steden die je al denkt te kennen, ook al ben je er nog nooit geweest. Want wie kent niet de Eiffeltoren, de glimlachende Mona Lisa, de Notre Dame kathedraal? De sfeer is echt bijzonder. Miljoenensteden hebben nu eenmaal iets dat je elders niet vindt.

Romantisch weekend parijs

Musea en architectuur

Er zijn alleen al in Parijs meer dan 160 musea . De culturele schat en de concentratie van meesterwerken maken de stad voor kunstliefhebbers internationaal de Hof van Eden. Ondanks de vele historische monumenten , kan het nieuwe Parijs niet over het hoofd worden gezien. Revolutionaire renovaties en nieuwe gebouwen hebben de afgelopen jaren trendsettend benadrukt , zoals de glazen piramide in het nieuw ontworpen en uitvergrote Louvre.

Het Louvre in de avond

Hoe ontdek je de stad vanaf je vakantiehuis in Parijs?

Er zijn veel manieren om Parijs te ervaren. Neem bijvoorbeeld een boottocht op de Seine of een "hop on-hop off"-bus die door de stad rijdt vlakbij je vakantiehuis in Parijs. Je kunt de metro gebruiken om van het ene blok naar het andere te gaan. De metro is gemakkelijk te gebruiken en de prijs is betaalbaar. Een wandeling is misschien wel de beste manier om de bijzondere charme van de stad vast te leggen.

Metrobordje

Hoogtepunten van Parijs

Ontdek Frankrijk, het meest bezochte land ter wereld, met een vakantiehuis in Parijs; misschien wel de mooiste stad ter wereld! De wijk Montmartre een van de meest geliefde hoogtepunten. De buurt is vaak verbonden met het "echte" oude Parijs en hier zul je vinden Sacre Cour en Moulin Rouge. In de kleine straatjes zijn er cafés en restaurants met redelijke prijzen.

1. Ile de la Cité

De eerste steen voor Parijs werd gelegd op Ile de la Cité.

2. Quartier Latin - 5e arrondissement

Hier werd in de 13e eeuw de universiteit opgericht door Robert de Sorbon . De naam van de wijk komt van het feit dat de lessen in het Latijn werden gegeven.

3. Saint-Germain

Onder Lodewijk XIV vestigden de grote aristocratische families zich in de buurt van de voorstad van Saint-Germain op weg naar Versailles. In deze wijk zijn enkele zeer mooie residenties bewaard gebleven.

4. Montparnasse

De studio's en cafés van Montparnasse waren tot de jaren 1930 een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en schrijvers.

5. Les Invalides

Langs de oevers van de Seine, langs het Parlement, bereik je Les Invalides , waarvan de vergulde koepel al van ver te zien is. Lodewijk XIV liet het Hôtel des Invalides bouwen als een ziekenhuis voor verdienstelijke soldaten.

6. De Eiffeltoren

Dit is het symbool van Parijs (324 meter hoog), gebouwd door Gustave Eiffel voor de Wereldtentoonstelling van 1889.

7. Louvre

Het Louvre, de voormalige koninklijke residentie, is de parel van de hoofdstad. De moderne glazen piramide te midden van prachtige architectuur combineert verleden en heden.

8. Place de la Bastille, Bercy

Het Place de la Bastille , gedomineerd door het oogverblindende witte operahuis met faraonische proporties, is het hart van de wijk, die populair is bij nachtbrakers.

9. Grands Boulevards

Grands Boulevards zijn de namen van de brede lanen nabij de Opéra Garnier - het uitgaanscentrum met zijn theaters, cafés en variétés. Als je wilt gaan winkelen, ga dan naar de warenhuizen op de Boulevard Haussmann

10. Champs-Elysées

Over de Champs-Elysées slentert een kleurrijke menigte vrolijk over de brede trottoirs. Sommigen lopen langs de tuin van het Elysée-paleis - waar de president woont - zonder het te beseffen.