Vakantiehuis in Villalago

Ondergedompeld in het Geleide Natuurreservaat, vanaf de top van de berg Argoneta, waakt het dorp Villalago over San Domenico. De huizen trotseren de zwaartekracht en liggen hoog over de kliffen. Harmonieus uitgelijnd aan de oostelijke kant van de berg hervatten ze het kronkelige patroon gecreëerd door de groene wateren van de Sagittario rivier, die tussen de populierenbossen loopt. Met een vakantiehuis in Villalago kun je fantastische landschappen bewonderen. Je weet wel, zoals je die op een ansichtkaart vindt. Met een van onze vakantiehuizen in Italië kun je de stad helemaal verkennen.

Ferienwohnung Villalago

Rots en water in Villalago: een enge, maar fascinerende plek

In het midden van de negentiende eeuw werden de Engels reizigers Richard Craven en Edward Lear betoverd door de opvallende kalksteencanyonsbij de triomfantelijke vallei en de definitie van deze plek "Scary and beautiful". Opmerkelijk is dat het minutieuze werk werd gedaan door de wateren en creëerde een prachtig landschap. Juist, het is een fascinerende reis van tunnels, gekenmerkt door heldere water en prachtige landschappen, van het meer van Scanno naar  het gelijknamige dorp. Deze kun je bereiken van je vakantiehuis in Villalago.

Bewonder de architectuur van vakantiehuizen

Het geheim van de Villalago bouwkundige stabiliteit blijkt uit de aanwezigheid van support en gebogen structuren,die voor een groot deel van het dorp afkomstig zijn. Vanuit je vakantiehuis in Villalago loop je door het doolhof van trappen, steegjes en pleinen. Deze leidt rechtstreeks naar het hart van het dorp, waar je via de "porticella" toegang hebt tot de stad. Het leidt je dan naar het stadhuis en het paleis van de Kanselarij. Hier zie je de kapel van de Madonna Addolorataq, die in zijn klokkentoren de bel van San Domenico herbergt, bekend om zijn beschermende deugden.

Zelfs vandaag verrast Villalago zijn bezoekers met de grootsheid van zijn landschappen, maar nodigt hen vooral uit om te stoppen met het aanschouwen van de schoonheid van een unieke plek, waar mens en natuur samenleven met respect voor hun eigen vitale ritmes.