Vakantiehuis in Kristiansand

Kristiansand is een van de populairste vakantieparadijzen van Noorwegen! De stad is de op vier na grootste stad van het land en heeft de pakkende bijnaam 'Kinderstad' gekregen. Met andere woorden, er zijn veel activiteiten voor het hele gezin. Als je een chalet of vakantiehuis in Kristiansand huurt, kun je gemakkelijk de beste attracties van de stad bereiken en tegelijkertijd rust vinden in een privéomgeving.

Kristiansand

Populaire vakantiehuizen - Kristiansand

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Kristiansand

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Kristiansand

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Kristiansand

Loading...

Weer en klimaat

Kristiansand is een "zomerstad", met een toegenomen aantal bezoekers tijdens de zomermaanden. Het klimaat is anders dan in andere delen van Noorwegen, en vaak is het weer hier milder dan in de rest van het land. Een zomervakantie in Zuid-Noorwegen betekent koele rotsbergen, verse garnalen en softijs op het strand.

Stukje geschiedenis

De zuidelijke "hoofdstad" van het zuiden is een ideale bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het huren van een vakantiehuis in Zuid-Noorwegen. De stad wordt gekenmerkt door de renaissancestijl, die duidelijk wordt weergegeven in Kvadraturen, een strikt aangelegd stratennetwerk. Kristiansand is herrezen ​​na vier stadsbranden. De laatste brand was in 1892 en toen werd besloten om de uitgebrande stad in metselwerk te herbouwen.

Wat te doen in de stad?

Een vakantie in Vest-Agder met kinderen is niet compleet zonder een bezoek aan de dierentuin in Kristiansand. Enkele hoogtepunten van het gecombineerde dieren- en pretpark zijn natuurlijk Cardamom City, Zoo, Water Park en Captain Sabeltann's World. Kristiansand Zoo is het hele jaar geopend en verwelkomt jaarlijks meer dan een miljoen gasten. 

De dierentuin is een van de bestbezochte attracties van Noorwegen , maar Kristiansand heeft zoveel meer te bieden! Voor volwassenen zijn er een aantal kunstmusea en galerijen, waaronder Sørlandets Kunstmuseum (SKMU), Agder Art Center en Kristiansand Kunsthall. Anders worden er ook een aantal festivals en concerten gehouden in de stad.

Kristiansand biedt een groot aantal restaurants, cafés, bars en clubs. Geniet van de zon in een openluchtrestaurant met iets koels in het glas en verse zeevruchten op het bord.

Vakantiehuis in Kristiansand huren

Veel van onze vakantiehuizen in Kristiansand zijn idyllisch gelegen aan zee. Verschillende van deze huizen hebben goede vismogelijkheden en zijn ontworpen voor gasten die hun visgeluk op vakantie willen uitproberen. We hebben vakantiehuisjes in Kristiansand met een eigen aanlegsteiger, waar het hele gezin kan genieten van de zonsondergang met verse zeevruchten op het bord.