search

Vakantiehuis in Lotharingen

Met een vakantie in Frankrijk in Lorraine bezoek je een populaire vakantiebestemming met Duits-Franse charme. In een vakantiehuis in Lotharingen breng je daarom meteen veel mooie dagen door. Lorraine was niet altijd puur Frans en kreeg veel invloeden van Duitsland. De regio Lorraine ligt in het noorden van Frankrijk, vlakbij de Duitse grens. Lorraine is ongeveer 20.000 vierkante kilometer groot en heeft meer dan 2.000.000 inwoners. De hoofdstad is Metz en de mentaliteit van de mensen zal je heel erg aan Duitsland herinneren. Misschien is dat waarom Lorraine zo populair is; een stukje Duitsland in Frankrijk.

 

Bezienswaardigheden in Lotharingen

Als je niet kunt beslissen waar je volgende vakantie zal plaatsvinden, denk er dan aan dat je met een vakantiehuis in Lotharingen aan de grenzen van België, Luxemburg en Duitsland bevindt. De regio Lorraine in Oost-Frankrijk heeft veel opwindende ervaringen te bieden. Als je steden zoals Metz en Nancy bezoekt, word je begroet door een groot aantal indrukwekkende gebouwen zoals St. Kathedraal van Etienne in Metz. Je kunt echter ook genieten van de rust en jezelf laten verleiden door een vakantie in Frankrijk in een schilderachtige omgeving terwijl je aan het wandelen bent in de Vogezen! Deze bergen zullen je verbluffen met schilderachtige landschappen met diepe bossen en grote meren.

Lotharingen is net als veel andere Franse regio's, ook bekend om zijn keuken. De meeste mensen kennen de hartige taart Quiche Lorraine. Als je het gebied bezoekt, kunt je jezelf en het gezin verwennen met vele opwindende nieuwe eetervaringen. Wat voor soort vakantie je ook zoekt, je kunt iets vinden om te doen met een vakantiehuis in Lorraine.

 

Watersport in Lotharingen 

Wanneer je een vakantiehuis in Lotharingen huurt, kun je een verscheidenheid aan watersporten ervaren op de vele meren die door de regio zijn verstuikt. Boucles de la Mosele, Lac de Longemer, Lac de Retoir, maar ook en vooral Lac de Pierre-Percée. Het is waarschijnlijk het mooiste meer van Lotharingen en het grootste recreatiegebied. Als je op zoek bent naar nieuw avontuur of als je de kinderen wilt plezieren, moet je hier zeker een dag doorbrengen. Ervaar activiteiten in het Pierre-Percée meer, watersporten, klimmen in bomen, bungeejumpen, ziplining en nog veel meer. Hier is voor elk wat wils!