Vakantiehuis in Voeren

Een vakantiehuis in Voeren is dé perfecte accommodatie voor een vakantie in België. Voeren is een gemeente in de Belgische provincie Limburg die bestaat uit zes dorpen en meer dan twee keer zoveel gehuchten. De streek van Voeren staat bekend als de Voerstreek en is een van de meest schilderachtige uithoeken bij onze zuiderburen. Met een stevige portie geschiedenis, lokale lekkernijen en een authentiek karakter zal deze bestemming jou en je reisgenoten zeker weten te bekoren. Kies voor een vakantiehuis in Voeren en laat je betoveren door rustig België.

Vakantiehuis in Vianden

Wat maakt Voeren en de Voerstreek zo bijzonder?

De Voerstreek heeft al vele harten veroverd en je zal meteen begrijpen waarom. Rondom je vakantiehuis in Voeren ontvouwt zich een onaangeroerd glooiend landschap met hier en daar bossen, rustig voortkabbelende rivieren en bronnen. Historisch erfgoed tref je er aan in de vorm van kastelen, kerken en meer. Bezoek een van de pittoreske dorpjes in de streek, zoals Teuven, en bewonder het groene natuurlandschap. Wist je trouwens dat de Voerstreek het hoogste punt van Vlaanderen omvat?

Voor de echte culinaire levensgenieters onder ons kan het werkelijk niet op in de Voerstreek. Behalve aan lekkere forel op Voerense wijze kan je je ook tegoed doen aan bieren en wijnen uit de streek. Om aan de bron te proeven van de lokale godendrank zet je vanuit je vakantiehuis in België koers naar een van de wijndomeinen in de streek. De prachtige uitzichten op de omliggende natuur maken van een wijndegustatie een onvergetelijke belevenis.

Bezienswaardigheden rondom je vakantiewoning in Voeren

Aan bezienswaardigheden is er zeker geen gebrek in de buurt van je vakantiehuis in Voeren. De gezellige dorpjes in de streek herbergen enkele kerken die zeker en vast de moeite waard zijn. We denken bijvoorbeeld aan de Sint-Lambertuskerk in 's-Gravenvoeren en de Sint-Martinuskerk in Sint-Martens-Voeren.

Tussen de verschillende kastelen in de Voerstreek springt de Commanderij van Sint-Pieters-Voeren in het oog. Dit gebouw werd neergepoot in de Maaslandse renaissancestijl en heeft magnifieke tuinen en ringgrachten. Op het complex is ook een forellenkwekerij te vinden die je kan bezoeken. Een stukje verse vis zal heerlijk smaken op het terras van je vakantiehuis in Luik.

Activiteiten in de natuur

Natuurliefhebbers opgelet, want de Voerstreek is een van de aantrekkelijkste natuurregio's van België. Knoop 's ochtends de veters van je wandelschoenen goed vast en trek eropuit vanuit je vakantiehuis in Voeren. Het plaatselijke wandelnetwerk van maar liefst 125 km loodst je langs de meest idyllische plekken, waar je de zorgen gemakkelijk van je af kan zetten. 

De Bronnenwandeling is alvast een aanrader. Deze route werd in 2012 zelfs verkozen tot de mooiste wandeling van het populaire Vlaamse vakantieprogramma "Vlaanderen Vakantieland". Maak je op voor een onvergetelijke tocht door bossen, langs heuvels, bronnen, vakwerkhuisjes en nog meer fascinerends. Voor kinderen is een potje boerengolf of een bezoek aan een speelboomgaard een aangename belevenis.

Ook fervente fietsers zullen zich meer dan thuis voelen in de Voerstreek. Kies voor een tochtje langs de Maas met het hele gezin of test jezelf op enkele stevige hellingen in het oosten. Op een mountainbike verken je vanuit je vakantiewoning in Voeren het lokale mountainbikenetwerk, dat rustige paden, uitdagende heuvels en droomuitzichten biedt.

Bezoek de steden in de buurt

Onze vakantiehuizen in Voeren zijn uitstekend gelegen om enkele interessante steden te bezoeken in België, Nederland en Duitsland. De Belgische stad Tongeren verrast je met het Gallo-Romeins Museum, terwijl Hasselt zijn reputatie van "hoofdstad van de smaak" alle eer aandoet met leuke eetadresjes. 

In Franstalig België smul je al snel van een Luikse wafel in Luik, om daarna je blik te richten op Duitsland. Daar pronkt de stad Aken met een uitzonderlijk erfgoed, met als uitschieter de Dom van Aken (UNESCO-werelderfgoed). Ook Maastricht is heel gemakkelijk bereikbaar vanuit een vakantiewoning in Voeren.

Huur een vakantiehuis in Voeren

Laat de omgeving van onze vakantiehuizen in Voeren je verleiden tot een aangename vakantie in België. In ons gevarieerde aanbod vind je aantrekkelijke vakantiewoningen in de buurt van de groene natuur van de bijzondere Voerstreek. Vlakbij beginnen schitterende wandelingen of fietsroutes die je laten kennismaken met de plaatselijke bossen en wijndomeinen. Hou halt voor een degustatie van een lokale wijn en kijk uit op de fraaie natuur rondom je vakantiehuis in Voeren. In je accommodatie is alles voorhanden om er een zorgeloos verblijf van te maken. Zo beschik je onder meer over een goed geëquipeerde keuken om naar hartenlust te kokkerellen. In dit comfortabele vakantiedecor zal je helemaal tot rust kunnen komen na enkele uitjes met je gezin, partner of vrienden. Neem een kijkje naar ons mooie aanbod en boek jouw favoriete vakantiehuis in Voeren.