Vakantiehuis in Weismes

Weismes is een gemeente in het oosten van Wallonië in België. De gemeenschap bestaat uit Belgen, maar ook veel Duitsers, waardoor de gemeente een faciliteitengemeente is. De gemeente ligt aan de Duitse grens. Een groot deel van de omgeving bestaat uit heuvels en de gemeente is dan ook de hoogstgelegen gemeente in België. Bovendien bevindt zich hier het Signaal van Botrange, het hoogste punt van België op bijna 700 meter hoogte. De Hoge Venen is een uniek natuurpark dat u kunt bewonderen met een vakantiehuis in Weismes. Het natuurpark is ook het oudste natuurpark van België. De landschappen veranderen met de jaargetijden dus zelfs als u hier vaker komt, is er altijd iets nieuws te zien en beleven. Dit gebied loopt van België tot in Duitsland en grenst daar aan de Eifel. Het hele gebied staat vol met bewegwijzering en de paden leiden de bezoekers door dit prachtige landschap. Voor de geschiedenis is er ook een historisch centrum, vooral gericht op de Slag om de Ardennen. Over 850 vierkante meter leert u over de geschiedenis en over de slag die zich hier afspeelde. Er is veel authentiek materiaal terug te vinden zoals voertuigen, foto’s en films uit deze periode.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Weismes

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Weismes

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Weismes

Loading...

Eten en drinken

Een vakantiehuis in België betekend uiteraard heerlijk eten. De traditionele Belgische frieten zijn natuurlijk altijd lekker. Maar in Weismes zelf valt ook heel wat te beleven op het gebied van eten. Traiteur Piront is een Ardens familiebedrijf dat bekendstaat om de sublieme kwaliteit van haar Ardense producten. Om aan te geven hoe goed dit bedrijf gevonden wordt: Zelfs de Grand Prix van Francorchamps is klant. De feestmaaltijden zijn altijd gevarieerd en kleurrijk. Voor elke smaak is er iets te vinden. Ook is het mogelijk om een verrassingsmenu te bestellen waar hij menig klant al mee heeft verbaasd.

Fiets de natuur door met een vakantiehuis in Weismes

Fietsen met een vakantiehuis in de Ardennen is een van de redenen dat het gebied zoveel toeristen trekt. Specifiek hier zijn er heuvels in overvloed en heel veel paden voor jong en oud, ervaren of onervaren. AT Bike is een van de verhuurders van fietsen in de regio Weismes. Zij zullen u fietsen verhuren en zorgen dat deze ook goed bij u past. Zelfs voor kinderen vanaf 8 jaar is het mogelijk een mountainbike te huren, zodat de heel familie kan genieten van de prachtige omgeving. Ook voor de wintersporters zijn hier genoeg leuke activiteiten te ondernemen. De skipiste van Houyres is een piste die door prachtige landschappen trekt. Hier kunt u langlaufen, sleeën, een sneeuwscooter huren of wandelen. Dit kan uiteraard allemaal op verschillende pistes die daar geschikt voor zijn.

Een vakantiehuis in Weismes is dus uitermate geschikt voor de natuurliefhebbers. Ook is het mogelijk om een uitstapje naar Duitsland te maken om daar heerlijk te genieten van de Duitse cultuur. De Eifel ligt ook dicht bij voor wanneer u wat afwisseling in de natuur wilt. Kortom: Elke dag is er wel iets nieuws te beleven met een vakantiehuis in de Ardennen.