Vakantiehuis in Burg-Reuland

In het zuiden van de Belgische Eifel, in het oosten van de provincie Luik, vind je het landelijke Burg-Reuland. Deze gemeente in het Duitstalig deel van België ligt zowel tegen de Duitse, als tegen de Luxemburgse grens. Het drielandenpunt van Ouren, een deelgemeente van Burg-Reuland, is dan ook makkelijk te bezoeken vanuit een vakantiehuis in Burg-Reuland. De middeleeuwse burcht van Burg-Reuland torent hoog boven de witte huisjes van het dorp uit en biedt een fantastisch uitzicht over de groene omgeving. Het gezellige stadje Saint Vith ligt op slechts 15 minuten rijden van Burg-Reuland. Ook de typische Ardense steden Malmedy en Houffalize bevinden zich op korte afstand. De vele mooie wandelroutes in de omgeving nodigen je uit om deze prachtige regio te verkennen. Verblijf in een vakantiehuis in Luik en ontdek het beste van de Belgische Eifel.

Wandelen vanuit je vakantiehuis in Burg-Reuland

Populaire vakantiehuizen - Burg-Reuland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Burg-Reuland

Loading...

Burg-Reuland en de omgeving

In het oosten van België, tegen de Duitse en de Luxemburgse grens, vind je het charmante Burg-Reuland. Geniet van een heerlijk streekbiertje op één van de terrasjes van het pittoreske Saint Vith, op 15km afstand van je vakantiehuis in Burg-Reuland. De indrukwekkende kerk en het grote kasteel van het Luxemburgse Clervaux, op ongeveer 25km afstand, is zeker een bezoekje waard. Ook andere leuke steden in de omgeving, zoals Houffalize en het Duitse Prüm, wachten op jouw bezoek. Bezoek het drielandenpunt in Ouren, één kleine deelgemeente van Burg-Reuland, met het interessante Europamonument. Ga gezellig shoppen in het Knauf Shopping Center en het winkelcentrum van Wemperhardt of maak een daguitstap naar de watervallen van Coo met het pretpark Plopsa Coo.

Waarom kiezen voor Burg-Reuland?

  • De indrukwekkende middeleeuwse burcht van Burg-Reuland kijkt uit over de wondermooie omgeving met de witte huisjes van het kleine dorp. In de burcht vind je verschillende tentoonstellingen die je informeren over de turbulente geschiedenis van de burcht. 

  • Spring van het ene land in het andere bij het drielandenpunt in Ouren of keer terug naar de tijd van de Romeinen door de tumulus van Hochtumsknof, een oude Gallo-Romeinse grafheuvel, te bezoeken.

  • Maak een wandeling over één van de populaire wandelroutes die door de gemeente lopen, zoals de E2 en de Ravel.

  • De steden Saint Vith, Malmedy, Houffalize, Prüm en Clervaux liggen op slechts een korte autorit van jouw vakantiehuis in Burg-Reuland.

  • De koele blauwe leisteenmijn van Recht en de watervallen van Coo met het pretpark Plopsa Coo zijn ideaal voor een daguitstap met de kleinste gasten vanuit jouw vakantiehuis in België.

Jouw vakantiehuis in Burg-Reuland

Geniet van een welverdiende vakantie in een vakantiehuis in Burg-Reuland. Ontdek het charmante dorp met de indrukwekkende burcht, maak een wandeling doorheen de ongerepte groene omgeving of breng een bezoek aan het drielandenpunt van Ouren. Het gezellige stadje Saint Vith, maar ook het Luxemburgse Clervaux en het Duitse Prüm zijn zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Luik. Maak een daguitstap met het gezin naar de Eifel zoo op slechts 30 minuten afstand of schreeuw het uit op één van de achtbanen van Plopsa Coo bij de beroemde watervallen van Coo. Ontdek deze onbekende parel in het Duitstalig deel van België en laat je verrassen door het uitgebreid aanbod aan vakantiemogelijkheden in Luik.