Vakantiehuis in het Sächsische Schweiz

Sachsische Schweiz

Vakantiehuis in het Sächsische Schweiz

Het Sächsische Schweiz is een deel van een bergachtig gebied in de deelstaat Saksen-Anhalt bij de Tsjechische grens. Het is een heuvelachtig gebied waar u onder andere kunt wandelen, klimmen en skiën. Met een vakantiehuis in het Sächsische Schweiz geniet je van de natuur en de frisse lucht.  Het gebied grenst in het westen aan het Ertsgebergte en in het oosten aan Boheems Zwitserland. Het gebied loopt door tot in buurland Tsjechië en het is een uitstekende vakantiebestemming voor het hele gezin.

Populaire vakantiehuizen - Sächsische Schweiz

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sächsische Schweiz

Loading...

Wat te doen in het Sächsische Schweiz?

Vanuit je vakantiehuis in het Sächsische Schweiz maak je prachtige wandelingen in het Nationalpark Sächsische Schweiz. Het is een van de mooiste wandelgebieden van Europa en het is bijna overal toegestaan om te wandelen. De rotsformaties en diepe kloven zullen je verbazen. Er zijn verschillende bewegwijzerde routes te volgen en dus is er voor iedere wandelaar wel een geschikte route. In het Middelgebergte is fietsen ook geen probleem. De Elberadweg is een ontspannende fietstocht en laat het natuurschoon van de omgeving zien. Het Hoogland in Saksen is het hele jaar rond bereikbaar en er worden tochten georganiseerd, onder begeleiding van gidsen, voor zowel beginnende als ervaren klimmers, wandelaars en skiërs. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te ontspannen in een van de kuuroorden of een culinaire rondreis te maken.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Wil je liever beide voeten op de grond houden? Maak dan een wandeling langs een van de vele uitgestippelde routes. Je kunt zelf het tempo bepalen waarin je dit adembenemend mooie gebied ontdekt. Een leuk uitstapje voor het hele gezin is het bezoeken van een burcht of kasteel. In de omgeving van het appartement of vakantiehuis in het Ertsgebergte zijn bijvoorbeeld de roversburchten. Ontdek hoe de rovers leefden in de riddertijd. De kinderen worden mee op avontuur genomen als ridder of prinses. In het Elbe-Freizeitland Königstein zorgen de vele attracties voor plezier en het labyrint voor een spannende zoektocht.

Ontspan in een vakantiehuis in het Sächsische Schweiz

Het vakantiehuis of appartement in het Sächsische Schweiz is de ideale uitvalsbasis voor tal van tripjes in de regio. Je vakantie is nog nooit zo gevarieerd geweest en dat gecombineerd met de vrijheid die je hebt bij een verblijf in een vakantiewoning in Saksen.