Vakantiehuis in het Ertsgebergte

Ertsgebergte

Vakantiehuis in het Ertsgebergte

Het Ertsgebergte vooral een gebied vol verrassingen en belevenissen in elk jaargetijde. Het is één van de belangrijkste vakantiegebieden om te overnachten in Saksen. Dit aantrekkelijke, bosrijke middelgebergte aan de grens van Tsjechië reikt met de Fichtelberg bij Oberwiesenthal (overigens de hoogst gelegen stad van Duitsland) tot een hoogte van 1200 m. Het gebergte is ongeveer 300 miljoen jaar geleden ontstaan. In het gebied zijn er een schat aan attracties, bezienswaardigheden, musea en attracties die geschikt zijn voor zowel jong als oud en het hele jaar door te bezoeken zijn vanaf je vakantiehuis in het Ertsgebergte .

Populaire vakantiehuizen - Ertsgebergte

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Ertsgebergte

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Ertsgebergte

Loading...

Ontdek de geschiedenis van de mijnbouw

De naam Ertsgebergte verraadt al de bijzonderheid van dit Saksische middelgebergte. De rijke ertsen gewonnen door vlijtige en vindingrijke mijnwerkers en bewerkt door ervaren metaalbewerkers, worden door kunstenaars, handarbeiders en ondernemers tot veelzijdige producten verwerkt en verkocht. De mijnbouw drukte een stempel op het hele Ertsgebergte, het veranderde het landschap aan de ene kant en was een belangrijke factor van de totale culturele geschiedenis aan de andere kant.

Ook al is er nu geen actieve mijnbouw meer, veel overblijfselen zijn bewaard gebleven, zoals mijngebouwtjes, het ondergrondse systeem van schachten en gangen, mijnafval en waterleidinginstallaties. In dit afwisselende gebied met diep ingeslepen dalen, hoogvlaktes, kunstmatig aangelegde meren, stuwdammen en moerassen zorgen talrijke kunsthistorische en unieke bezienswaardigheden voor interessante indrukken van het verleden en heden. Deze enorme rijkdom aan bodemschatten, mijnbouwhistorie en volkskunst getuigen nog steeds van de bloeitijd van de mijnbouw in dit gebied, maar ook van de zware tijden na het verval.

Houtbewerkingkunst uit het Ertsgebergte

Een belevenis voor bezoekers zijn (overigens niet alleen tijdens de kerstperiode) de unieke houtbewerkingkunst, de vervaardiging van speelgoed en het kantklossen, ooit bronnen van inkomsten die van levensbelang waren. Typische, op de wereld unieke handwerken als houtdraaien vinden in het Ertsgebergtehun oorsprong.

De vele musea met meer dan 100 verschillende thema’s zijn de spiegel van de ontwikkelingshistorie en tonen indrukwekkend handwerk en een rijkdom aan uitvindingen. Iedereen kent de uit hout gesneden figuren met de bijzondere charme als “Nussknacker”, “Räuchermänchen”, “Lichterengel”, piramides en kinderspeelgoed. Met liefde vervaardigd handwerk. Maar ook de historische getuigen van de mijnbouw, de rekenkunst van Adam Ries, de orgelbouw, historische spoorbanen, koperverwerking en historische molens zijn in de musea te vinden.

Boek ook een wintervakantie in het Ertsgebergte

Het Ertsgebergte met ijskristallen en temperaturen onder nul is als een echt wintersprookje. Een prachtig romantisch winterlandschap met dikke sneeuwlaag dat voor sneeuwkoningen, rodelaars, schaats- en skiliefhebbers weinig te wensen over laat. In de tijd voorafgaand aan kerst verandert het totale Ertsgebergte in een unieke lichtzee, wat een echte kerstsfeer uitstraalt. “Glück auf!” – de groet van de bergbewoners is de welkomsgroet voor de bezoekers van dit unieke gebied. Je vakantiehuis in het Ertsgebergte is altijd het ideale uitgangspunt voor je reis.

Op verkenning met een vakantiehuis in het Ertsgebergte

Het Ertsgebergte tussen Duitsland en de Tsjechische Republiek is een opwindend gebied om je vakantie te vieren! Met onze vakantiehuizen en cottages in het Ertsgebergte, heb je geweldige mogelijkheden om het prachtige landschap te verkennen