Vakantiehuis in Castiglione del Lago

Castiglione del Lago is een ideale vakantiebestemming als je de natuur wilt verkennen, omdat het dicht bij een bekend meer ligt. Bovendien kun je enkele van de belangrijkste culturele elementen otndekken. Wat is er te doen in Castiglione del Lago? Je kunt een dag met uw gezin doorbrengen aan het Trasimeense Meer en andere natuurlijke omgeving, hun gedachten overdenken met uw kinderen, maar je zult ook geïnteresseerd zijn om naar een van de belangrijkste toeristische plekken te gaan, zoals het Palazzo della Corgna.

Besøg de mange gamle byer i Umbrien fra et feriehus i Castiglione Del Lago

Populaire vakantiehuizen - Castiglione Del Lago

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Castiglione Del Lago

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Castiglione Del Lago

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Castiglione Del Lago

Loading...

Meren en natuurgebieden in Castiglione del Lago

Als je van de natuur houdt en een mooie dag wilt doorbrengen, kun je in de buurt van je vakantiehuis in Castiglione del Lago een wandeling maken door enkele van de belangrijkste natuurlijke omgevingen.

Het Trasimeense Meer is het belangrijkste meer in deze Italiaanse regio. Het is ideaal om met het hele gezin te kunnen eten, zonnebaden of een sportactiviteit te beoefenen aan de rand van deze lagune van bijna 20 kilometer lang en langs verschillende gemeenten in de buurt van onze bestemming. Je kunt ook ontspannen in het natuurpark van hetzelfde meer en een dag vol plezier beleven. Ontdek de flora van deze natuurlijke omgeving!

Maar er zijn andere belangrijke bezienswaardigheden in de buurt van de gemeente, zoals de Isola Maggiore, een klein eiland van ongeveer 2 kilometer lang dat sinds de negende eeuw in de geschiedenis is opgenomen. Je kunt ook Isola Polvese bezoeken, de grootste vlakbij het Trasimeense Meer.

Culturele elementen en geschiedenisvolle bezienswaardigheden

Deze Italiaanse stad met ongeveer 15.000 inwoners heeft een aantal culturele of erfgoedelementen waarvan je kunt genieten als je een vakantiehuis in Castiglione del Lago kiest, naast de natuurlijke omgeving die je al hebt gelezen. Sommige zijn enkele eeuwen oud.

De Rocca del Leone is een van de belangrijkste punten van de geschiedenis. Het is een fort dat werd gebouwd in de 13e eeuw maar later werd gesloopt, maar vandaag is het herbouwd en kan het zonder problemen worden bezocht. Het is heel gemakkelijk toegankelijk en het is ideaal om met je kinderen te bezoeken. Zij zullen meer te weten komen over de architectuur van het gebied.

Maar er zijn andere belangrijke sites voor de cultuur en architectuur van deze Italiaanse stad. Dit is het Palazzo della Corgna, dat werd opgericht in de zestiende eeuw en heeft gediend als residentie voor verschillende politieke leiders in het gebied. Het heeft verschillende kamers waar je in kunt lopen, waarbij je een indruk krijgt hoe ze in die tijden hebben geleefd. De grote gevel is een attractie voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. 

Er zijn verschillende steden in de buurt en gemeenten die je kunt bezoeken bij je verblijf in een vakantiewoning in Italië.

Gastronomie in Castiglione del Lago

Als je iets lekkers wilt proberen, heeft de keuken van Castiglione del Lago verschillende producten en ingrediënten die je zullen interesseren.

  • De worst is een van de meest sappige dingen die je als voorgerecht kunt proberen. In Umbrië is heel typerend, dus je kunt worstjes, ham en andere producten eten die zijn verkregen uit varkensvlees.

  • Als je meer dan peulvruchten bent, kun je linzen proberen in je vakantiehuis in Castiglione del Lago. Het is een van de ster-ingrediënten van veel gerechten uit de regio en die veel smaak hebben. Er zijn veel manieren om ze voor te bereiden: droog of in een stoofpot.

  • De truffel is een van de schatten van de hele keuken van dit deel van Italië. Er zijn verschillende soorten, hoewel de zwarte eruit springt. Het zal dienen om veel smaak te geven aan verse pastagerechten.

  • Als je meer zoet houdt, krijg je de kans om enkele van hun bekendste snoepjes te eten, zoals de pampepato, een soort cake gemaakt met amandelen en honing. De zachte textuur zorgt ervoor dat kinderen er dol op zijn en het heeft veel smaak.