Vakantiehuis in Vlagtwedde

Vlagtwedde is een dorp in de gemeente Westerwolde, in het zuidoosten van Groningen. Het dorp is ontstaan op een van de zandruggen waar ooit het Boertangermoor lag. De kerk die u in het dorp vindt, stamt uit de 13e eeuw en valt onder de kerken van de Abdij van Corvey. In 1811 werd Vlagtwedde een gemeente waarna het in 1822 samengevoegd werd met Bourtange om de gemeente Vlagtwedde te vormen. Met een verblijf in een vakantiehuis in Vlagtwedde kunt u ook genieten van Duitsland. Vanwege haar ligging, direct aan de grens, is Duitsland dicht bij en dat maakt het een van de veelzijdigste plekken in Nederland. Een ander leuk uitje is Vesting Bourtange. De vestiging is in een klassieke stervorm, die vroeger vaak gebruikt werd voor burchten, om mogelijk aanvallen af te slaan. Tegenwoordig maakt het voor een groene beleving waar u van kunt genieten. De oude architectuur is niet helemaal meer intact, maar de poorten zijn nog als vanouds en via bruggetjes loopt u het water over om een ander deel van de vesting te bezoeken.

Vakantiehuis Vlagtwedde

Populaire vakantiehuizen - Vlagtwedde

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vlagtwedde

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vlagtwedde

Loading...

Activiteiten in en rond Vlagtwedde

Als u er een dagje op uit wil trekken met de kinderen van heeft Vlagtwedde ook genoeg activiteiten. In Dinopark Landgoed Tenaxx vindt u verschillende dinosauriërs, waarvan de t-rex boven de bomen uitsteekt. De bomen zelf zijn ook leuk en hier kunt u van de natuur genieten. Daar komt nog bij dat er een speeltuin is waar de kinderen alle energie kwijt kunnen. Even verderop vindt u ook de museumspoorlijn STAR, de langste museumspoorlijn van Nederland. Deze spoorlijn neemt u mee terug in de tijd. Mocht u op zoek zijn naar iets moderns, dan kunt u uiteraard ook naar Groningen stad reizen. Binnen 50 minuten staat u in het centrum en kunt u genieten van de vele winkels en andere leuke plekken dat een vakantiehuis in Groningen biedt. U kunt hier prima winkelen, op een terras genieten, heerlijk eten en natuurlijk genieten van alle andere moderne comfort dat een grote stad u biedt. Een vakantiehuis in Vlagtwedde is zoals gezegd ontzettend veelzijdig. Wat u ook wilt ondernemen tijdens uw vakantie, in Vlagtwedde kan het!

Eten tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Vlagtwedde

Wanneer u zin heeft om in een restaurant plaats te nemen om van heerlijke maaltijden te genieten, zit u in Vlagtwedde helemaal goed. Volgens Tripadvisor is de Sultan een van de beste restaurants in de omgeving. Dit restaurant, gespecialiseerd in Turkse gerechten, biedt nog net iets meer dan de standaard dürüm en döner kebab (hoewel die ook ontzettend lekker zijn!). Hier geniet van verschillende, echt Turkse, maaltijden. Meer dan alleen shoarmaschotels, maar minstens net zo lekker. De bediening is vriendelijk en de sfeer gezellig. Uiteraard heeft Vlagtwedde ook een pannenkoekenboerderij, zoals dat eigenlijk hoort wanneer u een vakantiehuis in Nederland boekt. Hier kunt u genieten van lekker pannenkoeken en een gezellige sfeer. Verder biedt Vlagtwedde ook een Aziatisch restaurant, een bakkerij en uiteraard een heerlijk Hollands café-restaurant. Waar u ook zin in heeft tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Vlagtwedde kunt u genieten van heerlijke maaltijden, zodat u uw dag goed af kunt sluiten!