Vakantiehuis in Lauwersoog

Lauwersoog is in 1969 ontstaan toen de Lauwerzee werkt ingedijkt tot het Lauwersmeer. Het dorp bevindt zich in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen. Lauwersoog is het connectiepunt tussen het vaste land en Schiermonnikoog, dat te bereiken is via de veerpond. Mocht u een vakantiehuis in Lauwersoog boeken dan is het zeker de moeite waard om te kijken of u een dagje Schiermonnikoog kunt bezoeken. De prachtige plekken op zee en het eiland zelf zijn erg mooi en voor een dagje is het heel leuk om even helemaal omringt te zijn door de zee. Ook ligt Lauwersoog op slechts drie kwartier van Groningen. Groningen is een van de grootste en leukste steden die u kunt bezoeken met een vakantiehuis in Nederland. De stad is erg leuk met haar vele winkels en faciliteiten, maar ook vanwege de gezellige sfeer. Wandelen is ook goed te doen in Lauwersoog. Zo is een van de bekendste routes hier de Duindoornroute. Hier start u bij restaurant Het Booze Wijf en loopt u zoals de naam doet vermoeden langs en door de duinen. Achteraf kunt u dan plaatsnemen in het restaurant voor een heerlijke maaltijd om even helemaal bij te kunnen komen. Honden mogen uiteraard ook mee om van de natuur genieten, maar moeten wel aangelijnd zijn.

vakantiehuis Lauwersoog

Populaire vakantiehuizen - Lauwersoog

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Lauwersoog

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Lauwersoog

Loading...

De natuur ontdekken vanuit uw vakantiehuis in Lauwersoog

In Lauwersoog is het goed mogelijk om op pad te gaan. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een fiets of een e-bike te huren. De Wildlife en Vogel fietstocht is een leuk uitje met de boswachter. De vele verschillende landschappen zorgen ervoor dat het gebied rijk is aan verschillende diersoorten. Zo zijn er meer dan honderd verschillende vogelsoorten die hier komen om bijvoorbeeld te broeden. Lauwersoog wordt dan ook beschouwd als een van de belangrijkste vogelgebieden in West-Europa. Een andere mooie route om te lopen is de Zout naar Zoet wandeling. Omdat het landschap losgemaakt is van de zee en het water zoet is geworden, vindt u hier een uniek landschap dat u alleen kunt vinden met een vakantiehuis in Groningen. De lokale flora en fauna is enorm divers geworden met heel veel unieke samenvoegingen van natuur. De boswachter zal u er graag over vertellen, want u kunt met hen op stap gaan om meer over het gebied te leren. Wanneer u in Lauwersoog bent kunt u een afspraak maken met de boswachter en zo de prachtige natuur ontdekken!

Onderweg naar Groningen

Groningen stad is een leuke en gezellige stad om te bezoeken. Het Prinsenhof, een gebouw uit de 14e eeuw, is een van de architecturale hoogtepunten van de stad. Door de jaren heen zijn hier gebouwen bij gebouwd, zoals de Prinsentuin. Deze combinatie is goed te doen in één dag en zeker de moeite waard. De Vismarkt is een andere stukje Groningen dat u zeker moet bezoeken als u van architectuur houdt en u een vakantiehuis in Lauwersoog boekt. Daarnaast kunt u de Korenbeurs bezoeken. Dit gebouw staat voor de rijkdom van de provincie in de negentiende eeuw gebaseerd op graanteelt en zeeklei. Kortom, meer dan genoeg te doen in eigen land wanneer u naar het Noorden trekt.