search

Vakantiehuis in Umbrië

Umbrië staat bekend als het groene hart van Italië. Met de vele kleine dorpen met hun stenen huisjes, de op de heuvels gelegen kastelen en de oude kloosters te midden van het groen. Je zult hier zonder twijfel genieten. Het landschap bestaat overwegend uit glooiende heuvels. Umbrië is de enige Italiaanse regio die niet aan de zee grenst. Het gebied is door de oorsprong en loop van de rivier de Tiber zeer vruchtbaar en groen. In Umbrië ligt ook één van de mooiste meren van Italië: Lago Trasimeno. Umbrië is een kleine regio, die zorgeloosheid en ontspanning biedt, weg van de dagelijkse stress. Jouw vakantiehuis in Umbrië wordt omgeven door prachtige natuur: laat die ontspanning maar komen!

vakantiehuis in Umbrië

 

Smakelijke specialiteiten

Je zult zeker met een vakantiehuis in Umbrië tussen de lokale bevolking genieten van de vele smakelijke specialiteiten uit deze regio, zoals heerlijke truffels of eekhoorntjesbrood, de kleine linzen uit Castelluccio of de worsten uit Norcia. Daarbij noemen we dan de uitstekende rode wijnsoorten, zoals Sagrantino di Montefalco of Rubesco. Ondanks de continentale ligging tref je in Umbrië een typisch mediterraan klimaat met hete, droge zomers en niet al te koude winters. Onze vakantiehuizen in Umbrië vind je in het groene binnenland nabij Perugia, Spoleto en aan het Trasimeense meer.

Umbrië

 

Het meer van Trasmino

Wanneer je tijdens vanaf je vakantiehuis in Italië wilt gaan vissen of watersporten, dan raden wij je aan een vakantiehuis in Umbrië te huren aan het meer van Trasmino. Met 128 m² is dit meer het op 4 na grootste meer van Italië. Op het meer varen boten tussen de plaatsjes en de 3 eilanden Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese. Bezoekt het bewoonde eiland Isola Maggiore. Of boek een vakantiewoning op dit charmante eiland. Het is de moeite een tour op het meer te maken. Plaatsjes als Castiglione del Lago, S. Feliciano of Magione zullen je altijd bijblijven!

 

Actieve vakantie in een vakantiehuis in Umbrië bij de Marche

Op de rivier Corno, dichtbij Norcia, kun je de krachten van de natuur op een zeer spannende manier ervaren. Wetsuits aan en helmen op en neem plaats in een rubberen boot. De rivier neemt u eerst mee op een vrij rustige wijze. Echter, de stroom wordt steeds sneller en krachtiger waarna het water tegen torenhoge kliffen op spat. Onderweg kun je even ontspannen en genieten van het zuivere bronwater. Je kunt ook nog van een klif in het klotsende water springen.

Met de auto kom je snel op iedere plek. Maar ervaar voor één keer het prachtige platteland van Umbrië op de rug van een ezel. Je kunt dit doen tijdens een vakantie in een villa of vakantiewoning in Italië.