Vakantiehuis in Frankenau

Frankenau ligt in het zuiden van Hessen aan de rand van het Nationaal Park Kellerwald-Edersee. De idyllische regio in het hart van Duitsland is ideaal voor een vakantie. Er is immers niet alleen de natuur die beschermd wordt, maar ook vele culturele bezienswaardigheden. Met een vakantiehuis in Frankenau beleef je een geweldige vakantie in Hessen.

Vakantiehuis in Frankenau

Populaire vakantiehuizen - Frankenau

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Frankenau

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Frankenau

Loading...

Actieve vakantie

Het Kellerwald biedt actieve vakantiegangers ideale omstandigheden en maakt uw vakantie in Frankenau tot een gevarieerde ervaring. Frankenau ligt in het prachtige landschap van het Kellerwald National Park, vlakbij de beroemde Edersee en het Sauerland en biedt veel mogelijkheden voor jong en oud. Dit gebied is ingesloten tussen het Sauerland en het Hessische Bergland.

Met meer dan 600 kilometer aan baan rond Frankenau is het grootste nordic-walking-gebied in Duitsland. Wandelaars kunnen alle bezienswaardigheden van het Nationaal Park ontdekken op de 156 kilometer lange Kellerwaldsteig. Talloze wandelpaden in het prachtige lage berglandschap laten het hart van elke wandelaar sneller kloppen. En fietsers krijgen waar voor hun geld op de uitdagende mountainbiketochten. De Edersee biedt watersporters verschillende mogelijkheden voor watersport en zwemmen: surfen, duiken, zwemmen of zeilen.

Wat te doen in de omgeving?

In de omgeving zijn er vele dromerige en nostalgische plaatsen om te verkennen, zoals het kasteel Waldeck, het Nationaal Park Keller Edersee of vakwerksteden zoals Frankenberg en Korbach.

Nabij gelegen historische steden die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Frankenberg, Bad Wildungen, Korbach, Frizlar, Kassel of Marburg. Bekijk de stuwdam van De Edersee, kasteel Waldeck met zijn unieke uitzicht, Wildpark Edersee met de roofvogelshow, en Eon Uniper Standseilbahn met groots uitzicht. Bezoek wildpark Frankenberg gratis. Er is mogelijkheid om tussen de herten te wandelen. Probeer ook de rodelbahn bij  Nieder-Werbe met uitgebreide speeltuin.

Vakantiehuis in Frankenau huren

Geniet van je vakantiehuis in Hessen vanuit het dagelijks leven in gezellige vakantiehuizen met een grote woonkamer, open haard of houtkachel en  ingerichte keuken. Zo'n vakantiehuis in Frankenau is geschikt voor gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers en actieve senioren. Het is heel groen rond je vakantiehuis in Frankenau, want ongeveer 365 hectare van de totale oppervlakte van ongeveer 5730 hectare is bebost. Zo heb je de beste omstandigheden om de natuur te verkennen.