Vakantiehuis in Erfurt

Erfurt is de hoofdstad van Thüringen. Het is de op een na oudste stad van Duitsland, waardoor er veel te zien is tijdens je vakantie in Thüringen. Erfurt is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt als je op vakantie wilt gaan in Duitsland. Met een vakantiehuis in Erfurt heb je genoeg tijd om de omgeving te verkennen. Erfurt is een sfeervolle stad met veel gekleurde, karakteristieke gebouwen. Daarbij heeft de stad ook veel goed bewaarde middeleeuwse bezienswaardigheden. Hierbij mag de Merchants brug en de kathedraal van Erfurt niet overgeslagen worden.

Erfurt

Bezienswaardigheden in de omgeving van je vakantiehuis

De Marien Dom is zo'n imposant gebouw dat het van ver kan worden gezien. De Dom staat midden op het Domplatz plein. Wat je misschien meteen zult opvallen aan deze kerk zijn de erg grote, brede trappen.

De Kramerbrug is een 125 meter lange brug waar in de loop van de jaren huizen op zijn gebouwd. Deze kleurrijke gebouwen kun je van een afstandje bewonderen. bezoeken gaat niet, want de huizen zijn nog steeds bewoond.

Op 40 minuten rijden met de auto van je vakantiehuis in Erfurt ligt het Nationaal Park Hainich. Deze plek staat vrijwel bekend om het bezitten van een van de weinige oerbossen van Europa. Het oerbos bestaat uit 13.000 hectare, waarvan 7.500 zich in het nationale park bevindt. Het wandelpad Baumkronenpfad is een aanrader. Dit is een gemakkelijk en kort wandelpad en laat je letterlijk tussen de boomtoppen lopen.

Culinair genieten in Erfurt

Er zijn genoeg gezellige restaurantjes die je uit kunt proberen als je niet zelf wilt koken in je vakantiehuis in Erfurt. Vooral in het centrum is er genoeg om uit te kiezen. Met een beetje geluk heb je meteen uitzicht op het water tijdens het dineren. Erfurt staat bekend om zijn bratwurst en daarom moet je dit typische gerecht zeker uitproberen. ook zijn er verschillende kraampjes op het plein waar je deze lokale lekkernij kunt proeven.

Waarom een vakantiehuis in Erfurt huren?

In Erfurt krijg je dat echte vakantiegevoel, terwijl het maar op een uurtje of 5 van ons land gelegen is. Daarnaast kun je deze stad onmogelijk in één dag verkennen. Een fijne manier om te verblijven in de stad is door een appartement of vakantiewoning te huen. Een vakantiehuis in Erfurt stelt je in staat om meerdere dagen van de streek te genieten. Een vakantiewoning tussen de lokale bevolking is pas echt ideaal om de cultuur van de stad te ontdekken. Het biedt ook de beste omstandigheden voor het doorbrengen van ontspannende dagen. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand en na een drukke dag sightseeing keer je weer terug naar je eigen plekje met veel privacy.