Vakantiehuis in Calais

Calais is een havenstad en een gemeente in de regio Nord-Pas de Calais aan het Engelse Kanaal in Noord-Frankrijk. Calais is een van de meest dynamische steden in Noord-Frankrijk dankzij de haven en kanaaltunnel die Engeland bereikt. Breng een paar dagen in een vakantiehuis in Calais om een ​​interessante regio, rijk en levendig cultureel erfgoed te verkennen.

Lei feriehus i Calais

Bezienswaardigheden

Platte bakstenen huizen, kleine balkons en sierlijke raamkozijnen domineren het straatbeeld in het hart van Calais, terwijl het noorden wordt gekenmerkt door de grote haven en de vele jachthavens. Uiteraard is Calais vooral belangrijk vanwege de haven en de kanaalverbinding met Groot-Brittannië. Maar niet alleen als toegangspoort tot het Britse koninkrijk, maar ook als bestemming voor stadstoeristen is Calais een bezoek waard.

Bij een wandeling door het stadscentrum mag een bezoek aan het Musee des Beaux-Arts niet overslaan. Het Museum voor Schone Kunsten van de stad is erg interessant. Zijn collectie van Rodins sculpturen en zijn schilderijen van Picasso behoren tot zijn meest waardevolle werken. Het museum ligt in het hart van de stad, niet ver van het theater en op iets meer dan 10 minuten lopen van Saint-Pierre Park en het prachtige landgoed Les Bourgeoise de Calais. De kerk Notre-Dame de Calais is ongetwijfeld het meest emblematische gebouw van de stad. Het is het enige religieuze gebouw in Tudor-stijl in Frankrijk, en lijkt op een Engelse kathedraal.Vervolg je wandeling richting de haven en al snel zie je de historische vuurtoren, de Tour de Guet uit de 13e eeuw.

Vakantiehuis in Calais huren

Veel appartementen in Calais bieden een adembenemend uitzicht op het strand of het centrum van de stad. De vakantiewoningen in Nord-pas-de-Calais zijn geschikt voor gezinnen of grotere groepen en bieden je meer ruimte en privacy dan een hotelkamer. Met een vakantiehuis in Calais richt jij de vakantie naar eigen smaak in, waardoor je het beste van de stad kunt zien.