Vakantiehuis in Montélimar

Montélimar ligt op het prachtige Provençaalse platteland, omringd door lavendelvelden en olijfboomgaarden. Het is in meer dan een opzicht een zoete stad - het staat bekend om zijn productie van nougat. In het historische centrum wordt je overweldigd door de kleuren, geuren en geschiedenis. Het hele stadscentrum is een voetgangersgebied, dus u kunt door de straten slenteren en winkelen in de vele winkels. Wanneer je in een vakantiehuis in Montélimar overnacht, verblijf je in een rustige omgeving en dicht bij tal van interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten.

Ferienhaus Montélimar - Rhône-Alpes

Populaire vakantiehuizen - Montélimar

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Montélimar

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Montélimar

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Montélimar

Loading...

Wat te doen in Montélimar?

De trots van de stad is ongetwijfeld het Château des Adhémar dat door de geschiedenis heeft gediend als een middeleeuws kasteel, fort, citadel en zelfs  gevangenis. Tegenwoordig is het goed bewaard gebleven kasteel een modern kunstcentrum, omringd door historische muren. Vanaf het kasteel heb je een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. Loop ook langs het huis van Diane de Poitiers, een prachtig 16e-eeuws Renaissance-gebouw en de 17e-eeuwse protestantse kerk.

Bezoek een museum

Elke zaterdag snellen lokale boeren naar de stadsmarkt en verkopen ze heerlijke specialiteiten zoals fruit, honing, olijf- en olijfolie en picodon-kaas. Wil je meer weten over nougatproductie? Dan is een bezoek aan het Arnaud Soubeyran Nougat-museum een ​​must. Het European Aviation Museum, met gevechtsvliegtuigen uit veel verschillende landen, wordt ook aanbevolen. Tot slot vind je een miniatuurmuseum dat de jongste van het gezin zal verrassen.

Wijngaarden

Er zijn tal van prachtige wijngaarden verspreid tussen Provençaalse wijngaarden. Bezoek een van de lokale wijnproducenten om een ​​voorproefje te krijgen en een idee te krijgen van het produceren van wijn.

Mooie steden in de buurt van het vakantiehuis in Montélimar

Het gebied rond Montélimar is rijk aan verschillen charmante steden, dorpen en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken van jouw vakantiehuis in Rhône-Alpes.

Poët-Laval

Le Poët-Laval, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, ligt in de buurt van Montélimar en is zeker een bezoek waard. De stad ligt op een heuveltop en je kunt genieten van een heerlijke lunch in de romantische omgeving.

Puygiron

Het prachtige kleine dorpje Puygiron, met een 12e-eeuws kasteel en een prachtige botanische tuin, is een ander geweldig aanbod voor een leuk uitje.

Pont d'Arc

Een natuurlijk fenomenen van Frankrijk ligt op slechts een uur rijden van Montélimar - de wereldberoemde brug, Pont d'Arc. De genaturaliseerde brug die over de Ardèche loopt, is meer dan 30 meter hoog en een onbegrijpelijk zicht. De brug ligt in het natuurreservaat van de Ardèche Gorges langs de Ardèche. Hier kun je peddelen op de stromende rivier en wandelen langs de steile kloven. In het weelderige gebied is er een diversiteit aan dieren en planten zorgt een bezoek aan de Gorges de l'Ardèche voor een onvergetelijke natuurbelevenis.