Vakantiehuis in Vienne

Vienne ligt in de regio Rhône-Alpes bij de opening in het oosten van de Jura en de Alpen bereik. Beroemd om zijn kwaliteit van leven, deelt de stad Vienne royaal de rijkdom van zijn erfgoed. Een bezoek aan de prachtig gerestaureerde historische gebouwen en het oude theater is een must. Het historische centrum, en de Saint-Maurice Primate kathedraal is altijd een bezoekje waard vanuit je vakantiehuis in Vienne. Neem ook een kijkje bij de piramide, een monument dat oploopt tot meer dan 20 meter hoog vanaf je vakantiehuis in Rhône-Alpes.

Ferienhaus Vienne - Rhône-Alpes

Waarom is Vienne een fijne vakantiebestemming?

Het is aangenaam om te wandelen in het historische centrum vanaf je vakantiehuis in Vienne, waar de resten van het verleden worden gecombineerd met een actieve levensstijl, tentoonstellingen, of fotografie en archeologie. Vienne en de Rhône zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: de majestueuze rivier heeft altijd een belangrijke rol in de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad gespeeld. Er kunnen veel activiteiten worden beoefend op de rivier: waterskiën, varen, roeien , modelbouw ... 

Ontdek een geweldig uitzicht op Mount Pipet; een natuurlijk uitkijkpunt met een prachtig panorama van de stad en de Rhône. Verder naar het zuiden, in het hart van de natuur, zijn er genoeg wandelpaden.

Wat te ontdekken rondom je vakantiehuis in Vienne?

In Vienne zijn overblijfselen van Romeinse gebouwen bewaard gebleven, waaronder de Temple d'Auguste et de Livie en het Romeinse theater.

Jardin du Bois Marquis

Deze tuin biedt een verzameling van 800 hardhout, vijftig coniferen en 3.000 verschillende planten, op een oppervlakte van 5,5 hectare. De wandeling tussen planten of struiken leidt vanzelf naar de grote vijver, met een oppervlakte van ongeveer 8.000 m2 waarop honderden eenden van verschillende rassen ronddobberen. De tuin is een echt eiland van rust en sereniteit in het hart van de natuur. Het is ook nog eens het hele jaar door gratis te bezoeken.

Givors

Op 20 minuten van Vienne, is er een themapark voor kinderen. Dit park is overdekt, verwarmt en heeft een veelvoud aan spelletjes en activiteiten. Er is een gigantische avonturenparcours met zipline, een apenbrug, een helse toren, een glijbaan, trampolines, karting en een sumowedstrijd.

"klein Pompeii" aan de oevers van de Rhône

Dit is een hele voorstad die dateert uit de Romeinse tijd, met luxueuze herenhuizen en grote openbare ruimtes die zeer goed bewaard zijn gebleven. Het werd ontdekt in Sainte Colombel (Rhône), bij Vienne in de buurt. Deze stad dateert uit de tweede helft van de 1ste eeuw met nog steeds veel van haar meubels, de balustrades, de mozaïeken en de marmerbestrating intakt.