Vakantiehuis in Almere

Almere is terug te vinden op de landkaart in de provincie Flevoland. Dat zegt ook meteen dat de gemeente onder water ligt, of zou moeten liggen. Hoeveel meter? Ongeveer 2 tot 5. Ooit was dit gebied bedoeld als extra landbouwgrond maar tegenwoordig wonen hier meer dan 200.000 mensen. Ondertussen is ook de omgeving uiteraard meegegroeid waardoor er heel wat te doen is in en rond Almere. U kunt er bijvoorbeeld vanuit uw vakantiehuis in Almere op uit in de Oostvaardersplassen om wilde paarden, koeien of herten te zien. De natuur hier is ontzettend divers en uniek. De Oostvaardersplassen zijn zeker de moeite waard, omdat er nergens in Nederland zoveel unieke natuur leeft. Ook biedt een vakantiehuis in Nederland zich heel goed om gewoon even lekker naar buiten te stappen en te genieten van de natuur die de omgeving u biedt.

vakantiehuis Almere

Welkom in de Jungle vanuit uw Vakantiehuis in Almere

Zoals gezegd biedt Almere veel natuur voor de liefhebbers. Maar Almere kent ook een bijzonder uitje: de ZOO Almere jungle. Dit is niet een gewone dierentuin, maar dient ook als botanische tuin en dierenopvang. Zo kun je er veel verschillende exotische dieren zijn waarvan 90% gedumpt was maar toen weer gered werd door ZOO Almere. Het doel van Almere centrum is om een omgeving te bieden die zo dicht mogelijk bij de woonomgeving van dat dier komt te liggen, zodat zij zich fijn en veilig voelen en ze alle liefde en zorg krijgen die ze nodig hebben. Voor de mensen die graag wilde en exotische dieren zien is dit een leuk tijdverdrijf. Daar komt bij dat de dieren zo goed mogelijk verzorgd worden waardoor zij er ook ontzettend blij van worden!

Steenworp afstand van Amsterdam en Utrecht

Iedereen kent Amsterdam maar niet iedereen wil met de drukte van Amsterdam te maken krijgen. Daarom is Almere een uitermate geschikte plek om neer te strijken en te rusten, en binnen 20 minuten in Amsterdam te zijn. U kunt Amsterdam bezoeken voor bijvoorbeeld haar geweldige centrum. De vele winkels, van grote bekende merken tot kleine ateliers, Amsterdam heeft het allemaal. Verschillende keukens zijn hier uiteraard ook aanwezig om lekker te eten, van een snelle hap tot geweldig dineren. Wanneer u zo de hele dag door Amsterdam gelopen hebt kunt u dan ‘s avonds genieten van alle comfort die u van een vakantiehuis in Flevoland gewend bent. Bovendien kunt u vanuit uw vakantiehuis in Almere ook naar het zuiden om Utrecht te bezoeken, een hippe en moderne stad waar ook veel geschiedenis te vinden is. Hier vond de geboorte van Nijntje plaats. U kunt alles leren over dit iconische konijntje in het Nijntje museum. Vanwege de ligging van dit museum kunt u daarna het centrum in om een van de gezellige restaurantjes te bezoeken. Hier wordt heerlijk eten voor u geserveerd en kunt u genieten van de vele keuze die Utrecht u biedt. Daarna kunt u uiteraard terugkeren naar uw vakantiehuis in Almere om van alle comfort te genieten die u gewend bent.